Sådan kommer du i balance ved at heale dine chakraer

Du bør udføre nogle tests for at finde ud af, om nogen af ​​dine chakraer blokerer passagen af ​​energi til resten, og om der er mere end én blokering.
Sådan kommer du i balance ved at heale dine chakraer

Sidste ændring: 26 juli, 2022

Chakraer er kanaler for energi, der løber gennem din krop. Liv og sundhed flyder gennem dem. Hvis en eller flere af dem er syge, vil hele systemet mærke det. Læs mere om, hvordan du helbreder dine chakraer i denne artikel.

Grundlæggende fakta om dine chakraer

Dette emne er meget stort, så der er slet ikke plads til at tale om det hele i denne artikel. Det er dog godt at kende de vigtigste ting i det mindste. Ordet “chakra” kommer fra sanskrit og betyder “energi-hjul” eller “hjul af lys”. Disse centre er forbundet af energistrømme og de regulerer også din kontakt med universet.

Basis eller rod-chakra

Denne chakra er mørkerød og er placeret i mellemkødet, mellem anus og kønsorganerne. Det er blokeret af frygt, og når dette sker, forårsager det iskiassmerter, kræft i æggestokkene, livmoderen eller endetarmskræft, forstoppelse, prostataproblemer, åreknuder, hæmorrider og immunsygdomme. Det medfører også frustration, følelsesmæssig ustabilitet, depression og lavt selvværd.

Seksual eller milt-chakra

Denne chakra er orange og findes i de indre kvindelige kønsorganer, blære, bækken, tarme og balder. Blokering af dette forårsager lænde- og bækken-spændinger, iskias, kronisk træthed, impotens, diabetes, cancer, irritabel tarm, nyre og blære-infektioner. I forhold til den følelsesmæssige side, forårsager det angst, frygt, jalousi, mistillid, og bekymring.

Solarplexus-chakra

Denne chakra er gul og findes under navlen, og omfatter også lever, bugspytkirtel, blære, milt, nyre, mave, tyndtarm og bughule. Når ubalancer herfra bliver blokeret skaber det luftvejs- og immunproblemer, bulimi, anorexi, diabetes, sur mave, mavesår, galdesten, hepatitis, skrumpelever og gigt. Med hensyn til den følelsesmæssige side forårsager den offer-symptomer, stress, vrede, frustration, skyld, tvivl og behov for konstant godkendelse.

For at heale dine chakraer, skal du være afslappet og i behagelige omgivelser

Det er grønt og bliver blokeret af smerte og sorg. Det omfatter også lungerne, rygsøjlen, tindinger, spiserør, og nervesystem. De problemer, der gør at det bliver blokeret er hjerte- og luftvejssygdomme, brystkræft, angina, lungebetændelse, højt blodtryk og rygsmerter. Med hensyn til den følelsesmæssige side, kan det forårsage passivitet, depression, ufølsomhed og smerte.

Hals-chakra

Det er safirblåt og omfatter munden, strubehoved, tandkød, luftrør, skjoldbruskkirtel, ryg, tænder, og skuldre. Dens ubalance forårsager halssmerter, blødende gummer, tab af stemmen, allergier, influenza og kroniske infektioner. I forhold til den følelsesmæssige side, forårsager det angst, frygt, jalousi, mistillid og bekymring.

Tredie øje- eller pande-chakra

Det er indigo og omfatter næse, ører, øjne, pinealkirtel og hypofyse, nervesystem og hjerne. Problemer der opstår på grund af blokering af dette er hovedpine, hjernetumorer, blindhed, døvhed, kramper, cerebrovaskulære problemer og rygproblemer. De følelsesmæssige effekter er frygt, fobier, forvirring, mareridt, schizofreni, panik og depression.

Krone-chakra

Det er violet og omfatter den øverste del af hovedet. Effekterne på kroppen af at det bliver blokeret er kronisk træthed, lysoverfølsomhed, hudproblemer og muskel-skelet-problemer. I forhold til følelser, forårsager det tab af formål, tab af forbindelse til det guddommelige, bekymring, depression, lukket sind og man er ulykkelig.

Chakraer2

Hvordan kan du vide, om dine chakraer er blokeret?

Du bør udføre nogle tests for at finde ud af, om nogen af ​​dine chakraer blokerer passagen af ​​energi til resten, og om der er mere end én blokering. Du er simpelthen nødt til at svare på spørgsmål til hvert af dine chakraer. Hvis de fleste af dine svar er negative, kan dette chakra være blokeret.

Læs også:

Den gyldne alder: at finde indre balance og ro

Første chakra (Rod)

Føler du dig levende, sund? Føler du dig hjemme? Har du en stærk trang til at leve? Elsker du din krop og ved du, hvor fantastisk, du er? Ar du en person fuld af energi og bevægelse? Er du modig?

Andet chakra (Sakral)

Har du en sund sexlyst? Føler du dig opfyldt seksuelt? Kan du udtrykke dig seksuelt? Kan du give og modtage nydelse?

Tredje chakra (Solarplexus)

Ved du, hvad du ønsker, og er sikker på dig selv? Kan du tage beslutninger på egen hånd? Er du bevidst om dine følelser? Kan du styre, hvordan du føler? Føler du dig afbalanceret i forhold til følelser?

YogaMeditation

Fjerde chakra (Hjerte)

Har du sunde relationer? Elsker du dig selv? Elsker du menneskene omkring dig? Føler du medfølelse for mennesker? Vil du acceptere andre, som de er? Er du god til at samarbejde? Er du i stand til at dedikere dig selv?

Femte chakra (Hals)

Har du let ved at udtrykke dig? Har du et lykkeligt liv? Tager du ansvar for dit liv? Løser du dine problemer på egen hånd? Føler du, at du fortjener en belønning for din indsats? Har du nok tillid til at tage risici? Kan du lide udfordringer?

Sjette chakra (Tredie øje)

Er du mentalt stærk? Kan du løse tingene? Har du kreative ideer? Gør du alt, hvad der er muligt for at gøre dine drømme til virkelighed? Visualiserer du dine mål?

Syvende chakra (krone)

Føler du noget stort og fantastisk? Føler du dig forbundet til Gud eller universet? Føler du at dit liv har et formål?

Bekræftelser til healing af blokeringer i hvert af dine chakraer

Under en meditation, kan du bruge sætninger eller mantraer eller et par énstavelsesord, som du gentager et par gange (den mest kendte er “OM”). Der findes en særlig bekræftelse og mantra for hvert af dine chakraer.

 • Første chakra: “Jeg er ét med alt, hvad jeg er, jeg er sikker på, at jeg er elsket.” Mantraet er LAM.
 • Andet chakra: “Jeg elsker mig selv, jeg ærer mig selv og alt liv.” Mantraet er MAM.
 • Tredje chakra: “Jeg er en stor skaber i min virkelighed, og det inspirerer mig.” Mantraet er RAM.
 • Fjerde chakra: “Jeg er kærlighed og ubetinget accept.” Mantraet er IAM.
 • Femte chakra: “Jeg er bilen i mit liv. magten over valget er mit.” Mantraet er JAM.
 • Sjette chakra: “Jeg er sikker på, at jeg kan se sandheden.” Mantraet es OM (eller AUM).
 • Syvende chakra: “Jeg er ét med nuet.” Dette benytter ikke noget mantra, fordi du vil meditere i stilhed.

Nu ved du hvordan du skal heale dine chakraer.

Det kan interessere dig ...
En japansk teknik til at eliminere stress
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
En japansk teknik til at eliminere stress

Stress er overalt i vores liv. Den gode nyhed er, at du kan eliminere stress på få minutter. I dagens artikel deler vi teknikken med dig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Grilley, P. (2007). Chakra theory and meditation. Miscellaneous.

 • Merrick, J. (2012). Alternative medicine yearbook, 2010. In Alternative medicine yearbook, 2010. https://doi.org/10.1007/s00441-014-1841-9

 • Chase, C. R. (2018). The Geometry of Emotions: Using Chakra Acupuncture and 5-Phase Theory to Describe Personality Archetypes for Clinical Use. Medical Acupuncture. https://doi.org/10.1089/acu.2018.1288

 • NA. (2013). The 7 Chakras and Their Significance to Your Life.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.