5 adfærd som forudsiger problemer i et forhold

Vi kan ikke forsøge at forestille os, at vores partner vil ændre sig, hvis vi aldrig har fortalt ham, at vi bliver irriteret af hans adfærd. I stedet styrer dette vores forhold henimod fiasko.
5 adfærd som forudsiger problemer i et forhold

Sidste ændring: 09 august, 2022

Nogle gange, når et forhold fejler, stiller vi os selv spørgsmål som: “Hvorfor, når alt nu gik så godt?” Her får du 5 adfærd som forudsiger problemer i et forhold.

Men er du sikker på at alt gik godt? I dag vil vi opdage nogle adfærd, der kan hjælpe med at forudsige svigt i et forhold.

Forhold fejler ikke natten over uden en åbenbar grund. Der er nogle adfærd, som vi formentlig har udført uden at indse, hvor skadelige de er.

Lad os se nærmere på, hvad de er.

1. Kritisere din partner

Par skaendes

En af de første adfærd, der kan hjælpe med at forudsige fiasko i et forhold, er, når vi kritiserer vores partner for hvordan de ser ud, kører, det tøj de har på, hvordan de snakker osv.

Vores kritik har et mål: At ændre den anden person. Dette er noget, der aldrig bliver muligt, men er et forsøg på at manipulere den anden person og ændre dem til en, de ikke er.

For at have et sundt og solidt forhold skal partnerne acceptere hinanden fuldstændigt for hvem de er.

Hvis vi ikke kan lide dem for hvem de er, har vi to muligheder: acceptere det eller forlade dem. Det er aldrig en mulighed at kritisere dem.

Anbefalet læsning efter “5 adfærd som forudsiger problemer i et forhold”:

Har du en empatisk partner? 5 nøgler til svaret

2. Den anden person fornærmer dig

Gør din partner grin af dig? Ydmyger han eller hun dig lejlighedsvis? Hvis det er sådan, du føler, men du ikke fortæller dem det, gør du ikke noget for at løse problemet.

Til tider kan vores partner på en måde få os til at føle os skidt tilpas, men vi gennemlever det i kærlighedens navn.

Den mest sandsynlige årsag er, at vi lider af følelsesmæssig afhængighed. På grund af det ved vi ikke hvordan man siger: “Jeg vil ikke tolerere dette; Jeg går fra dig.”

Det er vigtigt, at du husker at du skal have respekt i et forhold. Hvis ikke, vil dette uden tvivl være en anden af ​​de adfærd, der forudsiger dit forholds fiasko.

3. Det er altid den anden persons skyld

Par er uvenner

Blandt alle de adfærd, der forudsiger et sammenbrud i et forhold, er dette et af de klareste. Det er når skylden altid bliver lagt på en anden, hvilket betyder at personen aldrig tager ansvar.

Lad os forestille os, at en kvinde beskylder sin partner, fordi han satte sine fødder på bordet. Hun bebrejder ham for det, når de i virkeligheden har været sammen i to år, og hun aldrig har fortalt ham at tage fødderne af bordet.

Hvem har i virkeligheden skylden her?

Det er meget nemt at sætte skylden på en anden, og ikke kun for ting som dette, men for andre ting, som vi ikke er klar over.

Kvinden burde have gjort det kendt fra starten, at hun ikke kunne lide det, men i stedet forsøgte hun at få sin partner til at “gætte”, at det var noget, der generede hende.

Denne holdning er ikke korrekt, og kvinden bør påtage sig ansvaret i situationen, så hun kan lære af det og anvende denne lektion på fremtidige problemer.

4. Stilhed og ligegyldighed

Der er en type ​​holdning, der er temmelig giftig, og hvis hensigt er at manipulere forholdet. I dette tilfælde taler vi om stilhed og ligegyldighed.

Handlinger som at bebrejde eller kritisere kan få nogen til at vælge at være tavse og ligeglade for at “straffe” deres partner.

Denne holdning forsøger at få den anden person til at indsende, udover at behandle dem uden den mindste smule respekt.

Når vores partner forsøger at straffe os for at sige, hvad vi tror eller hvad der generer os, og de straffer os med tavshed, så er det tid til at forlade forholdet.

Læs også denne artikel efter “5 adfærd som forudsiger problemer i et forhold”:

4 tegn på at din partner er dig følelsesmæssigt utro

5. Vores partner tvinger og kræver ting

Par der er uvenner - problemer i et forhold

Dette har meget at gøre med den ubetingede accept, som vi talte om i begyndelsen.

At tvinge og kræve bestemte ting fra vores partner er en af ​​de adfærd, der forudsiger forholdsvigt.

Vi kan ikke tvinge og kræve noget fra vores partner. De er en fri person, som vi skal respektere uden at gøre noget forsøg på at manipulere dem med vores indfald.

Hvis dette sker i dit forhold, skal du genoverveje det. Manipulative holdninger er meget giftige.

Har du oplevet denne type adfærd, der kan forudsige forholdsvigt? Ved at opdage dem i tide kan du sætte en stopper for situationen, før det forårsager endnu mere skade.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.