5 fejl vi begår, når vi tager et bad

Vidste du, at vi nogle gange gør ting forkert, når vi tager et bad uden selv at vide det? Og at de ikke er gode for os?
5 fejl vi begår, når vi tager et bad

Sidste ændring: 01 december, 2018

Måske er du overrasket, for der ikke er noget mere behageligt, afslappende og hygiejnisk end at tage et brusebad om morgenen eller tage et bad med nyttige æteriske olier ved nattetid for at hjælpe os med at gå afslappet i seng.

Fejl vi begår når vi tager et bad

Så hvad er det vi kunne gøre forkert? Find ud af det  nedenfor!

Kvinde der tager karbad

1. Vær forsigtig med alt for varmt brusebad eller karbad

Ja, vi ved det. Der er få ting så behageligt som et varmt brusebad eller karbad, når vi kommer hjem til at hjælpe os til at slappe af. Men hvad sker der, hvis temperaturen er for høj, og vi er i bad i 15 – 20 minutter?

  • Du løber en risiko for at komme ud af brusebadet og mærke en så stærk temperatur at du kan besvime.
  • For varmt vand kan gøre at vi mister en del af vore egne essentielle olier, dem som huden behøver til at holde sig selv glat og fugtig. Varmt vand åbner hudens porer og det er der man kunne komme til at lide af en lille dekompensation (kroppens manglende evne til at fungere ordentligt, især kredsløbssystemet).
  • Det er bedst ikke at forblive længe i varmt vand. Fem eller seks minutter er tilstrækkeligt. Senere kan du fortsætte dit brusebad eller bad med en mere lunken temperatur. Du må aldrig skolde dig selv!

2. Vær forsigtig når du tørrer dig efter et bad

Nogle mennesker tørrer sig selv alt for voldsomt med håndklædet, efter de kommer ud af  brusebadet eller karbadet. Hvis håndklædet også er tørt, skader vi vores hud, gør den irriteret og den bliver lidt efter lidt alt for tør.

Det er bedst at bruge et blødt håndklæde, og tørre din hud med små cirkulære bevægelser og forsigtigt fjerne det overskydende vand uden groft at gnide huden.

Badekåber er for eksempel meget komfortable og gode at have på, da de gør at vi kan pakke os varmt ind, imens huden tørrer, næsten uden at vi opdager det.

3. Pas på dine håndklæder!

Haandklaeder i kurb

Nogle gange er faren ved håndklæder ikke kun, at de er ru og irriterer vores hud. En anden af deres ricici er at de ofte mistænkes for at være grundlag for vækst af bakterier og mikroorganismer. Årsagen? På grund af fugtigheden, der ofte forbliver i deres fibre, hvis de ikke tørres godt.

Nogle gange er det ikke nok at håndklædet  dufter godt. Der er tidspunkter, hvor håndklæder bliver så gamle at de er fyldt op med kemikalier fra vaskemidler, og derved forårsager at vi ender med at lide af små allergiske reaktioner. Således er den bedste løsning er at skifte vores håndklæder ofte for at undgå disse typer af helbredsproblemer.

4. Risikoen for at bruge for meget sæbe

Saebe

Der er en forskel på sportsentusiaster, der sveder meget under en træning, og dem har kun sveder lidt i løbet af dagen og blot ønsker et brusebad før arbejdet. Det vil sige, det hele afhænger af personen.

Men der er nogle, der bruger for meget sæbe, som er fuld af parfume og dufter godt, uden at vide at de bruger  en stor mængde alkohol og andre kemikalier som vil ændre hudens pH, og forårsage et fald i kroppens evne til at forsvare sig naturligt imod ydre ting som mider, bakterier og andre mikroorganismer.

Hvad er anbefalingen? Til at bruge den rigtige mængde sæbe og vand. Og et andet punkt: Hvis du bruger naturlige sæber, ligesom på billedet ovenfor, er det endnu bedre.

5. Vær forsigtig med svampe

Svamp og haandklaeder

Dette er en sjov kendsgerning og værd at holde sig for øje. Ifølge det, som dermatologer fortæller os, der det passende og sundt kun at bruge en svamp to gange om ugen, når vi tager bad, og at tørre svampen i sollys efter brugen, for at undgå kolonier af mug, som kan medføre infektioner, svamp eller folliculitis.

  • Det er bedst at anvende sæbe med hånden og den helt rigtige mængde, som vi har angivet før. Du kan bruge en naturlig sæbe lavet med glycerin og havre, som vil hjælpe med at passe din hud hver dag, ved at gnide det over din hud direkte uden behov for en svamp.
  • Blot to gange om ugen, bør du eksfoliere din hud, med en passende svamp, som en luffa-svamp (som vi tidligere har talt om i vores blog). Dette vil hjælpe med at eliminere døde hudceller og genoprette balancen i din hud.

Husk altid disse enkle punkter, når du tager et bad eller brusebad. Så vil du føle dig godt tilpas!

Har du begået disse fejl efter et bad? Aldrig mere!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.