5 simple tricks til bløde håndklæder

For blødere håndklæder, bør du lufte dem ude efter tørring og undgå at bruge kommercielle sæber, da de indeholder skrappe kemikalier, der kan beskadige fibrene.
5 simple tricks til bløde håndklæder

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 25 august, 2022

Tid sætter sit præg på alle tekstiler, men især håndklæder, som er genstand for konstante ændringer i både temperatur og fugtighed. I denne artikel vil vi vise dig nogle tricks til hvordan du kan få bløde håndklæder igen.

Som materialet slides, vil du bemærke dine håndklæder bliver ru og kradser, hvis du ikke gør noget for at forhindre det.

Hvorfor begynder håndklæder at kradse?

Hårdt vand indeholder mineraler der sætter sig i fibrene

Der findes nogle tricks når du vasker, som kan hjælpe dig med at få bløde håndklæder

Dette får håndklæderne til at miste deres blødhed til det punkt, at de kradser på huden, hvis forebyggende foranstaltninger ikke tages.

Skyllemiddel indeholder smørelse og silikone

Disse stoffer danner en film, der forhindrer fibre i at optage vand. Selv om det virker lidt paradoksalt, idet blødgøringsmidler oprindeligt hjælper med at blødgøre håndklæder, men på længere sigt, vil de forårsage den modsatte effekt.

Strygning får fibrene til at ældes

strygning

Som vi alle ved, kan høje temperaturer gøre at elementer forværres hurtigere, mens det at holde dem køligt forlænger deres levetid. Så hvis du er en af de mennesker, der skal stryge alt til perfektion, gør det, når jernet næsten er koldt.

Vi tillader dem ikke ofte nok at lufte udenfor

Hvis du tørrer håndklæderne udenfor, ryst dem af og til for at cirkulere luften.

5 tricks til at blødgøre håndklæder

1. Forvask med citron og eddike, før du putter dem i vaskemaskinen

Før du vasker dem, prøv at bruge en forvask med koldt vand, som du skal tilføje et stænk citronsaft og eddike til.

Bekymrer dig ikke om lugten, da det vil opløses. Bare vask dine håndklæder i vaskemaskinen, som du normalt plejer. Efter vasken, vil du ikke være i stand til at opdage lugten af disse ingredienser, men du vil opdage, hvor meget blødere dine håndklæder føles.

2. Undgå at bruge kemiske blødgøringsmidler

bloedgoeringsmidler

Som vi har nævnt ovenover, er de oprindelige fordele ved disse produkter, hvad der i sidste ende fører til kradsende håndklæder. De skaber en usynlig barriere, der forhindrer fibrene i at optage vand, som de burde.

3. Tilsæt ammoniak og eddike til vaskecyklussen

Ammoniak forhindrer rengøringsmidler i at klæbe sig til tekstiler, mens eddike har samme effekt på de mineraler, der findes i hårdt vand.

Den dobbelte virkning af disse to ingredienser er en garanti for bløde håndklæder.

4. Brug ikke så meget vaskemiddel

vaskepulver

Vi har alle hørt udtrykket at “less is more“, og det er især tilfældet, når det kommer til at bruge vaskepulver og rengøringsmidler. Brug af for meget kan faktisk efterlader tøjet med rester.

Ved hjælp af nogle af de ovennævnte tricks, er blot en lille mængde rengøringsmiddel nok til at sørge for, at dine håndklæder forbliver bløde.

5. Undgå at overfylde maskinen

For disse tips og tricks kan virke, skal du være forsigtig med, hvor meget du vasker i en påfyldning, fordi større påfyldninger kan gøre disse midler mindre effektive.

Håndklæder, der alle gnider mod hinanden i en overfyldt maskine vil gøre, at de mister deres blødhed.

Er tørring vigtigt for at få bløde håndklæder?

Svaret er ja, meget mere end du muligvis tror.

Læg en tennisbold i tørretumbleren med dit tøj. Det vil hjælpe med at blødgøre håndklæderne og holde dem fra at gnide sig op ad hinanden.

Hvis du ikke har en tørretumbler, er her et andet tip til at hjælpe dig.

  • Udsæt ikke håndklæder for høje temperaturer i længere tid, da dette vil hærde stoffet.
  • Husk, hvad vi sagde i begyndelsen: ryst dem af og til, da lufttørring vil hjælpe dem med at ånde.

Med disse tricks, er du sikker på at få komfortable bløde håndklæder og på samme tid spare penge på sæbe.

Prøv disse tips i dag, du vil ikke fortryde det. Er du klar?


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.