5 fordele ved at blive gift som ung

Nogle mennesker synes måske, at det er en handling af modvilje eller umodenhed at blive gift som ung. Men der er så mange fordele ved det.
5 fordele ved at blive gift som ung

Sidste ændring: 30 juni, 2019

Ægteskab er en udfordring i enhver alder, men der er nogle fordele ved at blive gift som ung. Ungdom er et stadie fyldt med energi og ønsket om at opleve alt det, verden har at tilbyde.

Således er mange mennesker overraskede, når nogen beslutter sig for at sige: “Ja.” I denne artikel lærer du om fordelene ved at blive gift som ung.

Er dette en forkert beslutning?

Det behøver det ikke at være. I dag giver vi dig 5 fordele ved at blive gift ung.

Indtil for få årtier siden var det meget almindeligt at gifte sig, inden man fyldte 25 år. Men i disse dage har vi tendens til at tro, at ægteskab er synonymt med at gå glip af et vigtigt udviklingsstadium i livet. Det er én ting at være single, og lære af dette, men man kan også lære mange andre ting af ægteskab.

Men hvorfor kan du ikke opleve alle disse fantastiske oplevelser sammen med den person, du elsker, som du ville kunne som single? Ægteskab er en udfordring, og beslutningen om at gøre det i en ung alder gør det endnu vanskeligere. Men det forbereder også dig og din partner i at møde mange forhindringer. 

Fordelene ved at blive gift som ung

Par er blevet gift som ung og får taget billeder udenfor

Som vi sagde før, at blive gift som ung er en beslutning, der anses for at begrænse en persons evne til at nyde sjov og frihed, som kun singleliv kan tilbyde.

Der er dog 5 fordele ved at gifte sig i en ung alder:

1. I vil vokse sammen

Det er trøstende at have nogen ved din side, når du vokser.  Din partner vil være der i alle vigtige øjeblikke i livet, som at blive uddannet fra universitetet, dit første job og mødet med gamle og nye venner, blandt andre oplevelser. Bare at høre om disse historier hen ad vejen er ikke det samme som at have oplevet dem med nogen. 

2. I bliver stærkere som et par

Hvert mål I opnår, og enhver hindring I overvinder sammen vil gøre Jer stærkere som et par. På den måde vil I to udvikle stærk og ubetinget kærlighed, som vil hjælpe jer med at møde eventuelle fremtidige udfordringer og problemer. 

3. I kan bedre udnytte jeres fritid sammen

Da I er så unge og så fyldt med energi, får I det bedste ud af jeres tid sammen. Selvom ægteskabet ikke trækker ud, og I to udvikler jer forskelligt, vil I også udvikle jer sammen.

4. Der er mere tid til at forberede jer på at blive forældre, når du bliver gift som ung

Par sidder sammen på eng

De oplevelser, som de to af jer har sammen, vil bedre forberede jer på at blive forældre. Også da du ikke kører mod uret, behøver du ikke at skynde dig med at få børn.

5. Der er et mindre læs følelsesmæssig bagage

Unge ægteskaber er undertiden meget sundere psykologisk. Det skyldes, at to mennesker starter et liv sammen uden vægten af tidligere brud, tillidsproblemer og skuffelser fra tidligere erfaringer.

Hvad du bør overveje, før du siger ‘ja’

Selvfølgelig, hvis du overvejer at blive gift som ung, er det meget vigtigt, at du er glad i dit forhold. Men der er mere ved det end blot at være forelsket.

Før du tager det vigtige skridt, skal du også overveje følgende ting:

  • Du og din partner skal have kompatible mål for fremtiden. For eksempel bør I være enige i det type hus, I ønsker, hvordan I planlægger at opdele udgifter og pligter i huset, uanset om I vil have børn, og hvad du vil opnå, før du får børn, hvis du vælger at gøre det.
  • Sørg for, at ægteskabet ikke påvirker dine individuelle mål. Husk, du er den vigtigste person i dit liv, og hvis du vil være glad, skal du opfylde dine personlige ønsker først.
  • Husk, at du skal bo sammen din partner i gode og dårlige tider. Du skal sørge for, at du ikke springer fra ved det første tegn på vanskeligheder.

Sidste tips til at gøre ægteskabet succesfuldt, når man bliver gift som ung

Hvis du vælger at blive gift som ung, vil du have dit forhold for evigt. Selv om der ikke er nogen magisk opskrift for at sikre, at dette sker, er der nogle grundlæggende ingredienser.

Her er nogle tips, du bør huske på:

  • Oprethold en vis uafhængighed. I bør hver især have visse aktiviteter, der giver jer noget personligt plads, men det skal ikke skade forholdet. Dette vil hjælpe jer med at styrke forholdet.
  • Sørg for at have tid til kun jer to. Det er så vigtigt at finde lidt tid til jer selv. Vi skal passe på intime forhold; du skal beskytte dem mod intense arbejdsplaner og adskille dem fra dine forpligtelser med andre kære.
  • Vær forpligtet. Arbejd som et team for at møde problemer, så du kan styrke forholdet. Det er vigtigt at støtte og opmuntre din partner, samtidig med at du giver dem kærlighed og en følelse af sikkerhed.
  • Oprethold fysisk kontakt og kommunikation. Sørg for, at lidenskab og kommunikation altid er der. I skal kysse, kramme, finde nye og stimulerende miljøer og situationer, planlægge romantiske dates og, meget vigtigere, elske.

Så længe der er kærlighed, tillid og respekt, er alder ikke så vigtigt. Der er mange fordele ved at blive gift som ung for dem, der er klar og modne nok til at gøre det.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.