5 hjertestopsymptomer der kun ses hos kvinder

Selv om du måske forveksler dem som almindeligt ubehag, er der faktisk visse symptomer, der kan indikere et hjertestop, hvilket er præcis, hvorfor du ikke bør ignorere dem.
5 hjertestopsymptomer der kun ses hos kvinder
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Hjertestop påvirker mænd såvel som kvinder. Det er dog rigtigt, at der er flere hjertestopsymptomer, der kun forekommer hos kvinder.

Vær opmærksom, fordi de kan ende med at være meget nyttige. Disse symptomer kan hjælpe dig, eller nogen tæt på dig med at reagere i tide i tilfælde af hjertestop.

Vi skal huske på, at hjertestop er en af de største årsager til tidlig død i denne verden.

Der er visse tegn, som vores krop sender os, der ikke kan ignoreres, og kan ende med at redde vores liv.

Det er vigtigt at handle i tide, fordi folk har en højere chance for at overleve, hvis de får defibrillering (et elektrisk chok brugt til at genoprette et normalt hjerteslag).

I tilfælde af at defibrillering ikke er en mulighed i det givne øjeblik, skal den person, der lider af hjertestop, modtage kardiopulmonal genoplivning.

Under alle omstændigheder er det fundamentalt at identificere symptomerne i tide.

Hjertestop

Hjertestopsymptomer du kun finder hos kvinder

Selv om hjertet har et internt system, der er ansvarligt for at kontrollere hjerteslag, er der flere tilstande, der kan stamme fra uregelmæssige hjerteslag, der er kendt som arytmi.

Arrytmi får hjertet til at slå for langsomt, hurtigt eller endda stoppe helt med at slå.

I disse tilfælde er der en pludselig hjertestop, men det skal ikke forveksles med et hjerteanfald.

Anbefalet læsning efter “5 hjertestopsymptomer der kun ses hos kvinder”:

Hold øje med disse 6 tidlige tegn på hjertesvigt 

Der er forskellige mulige årsager, der kan føre til hjertestop. Blandt dem er:

Hjertestopsymptomer, der kun findes hos kvinder

1. Ryg, nakke, kæbe og arm smerter

Hvis din ryg, nakke, kæbe og arme gør ondt, er det vigtigt at være forsigtig, fordi det er meget nemt at forveksle disse symptomer. Selv om de er lette at forveksle, så kan de være et klart signal på, hvad der skal ske efterfølgende.

Uanset om smerten udvikler sig over tid, dulmer af eller skærpes – og især hvis den udvikler sig pludselig – så se din læge straks, hvis du oplever denne form for smerte,.

2. Mavesmerter ledsaget af kvalme

Kvinde har kvalme

Hvis du har mavesmerter, samt kvalme, så pas på. Det kan meget vel være en anden tydelig indikation på hjertestop.

Du kan forveksle det med madforgiftning eller influenza og dets bivirkninger. Hvis du føler stærkt tryk i maven, skal du aftale en tid med din læge.

3. Åndedrætsproblemer og svimmelhed

Hvis du har gentagne vejrtrækningsproblemer, skal du kontrollere, om du også oplever andre symptomer.

4. Koldsved

Kvinde har hovedpine

Koldsved kan også være et andet symptom, som kvinder oplever i forbindelse med hjertestop, og det bør ikke tages let.

Vær forsigtig, og tænk ikke automatisk, at det kan være en årsag til daglig stress eller aktuelle bekymringer. Hvis koldsved er noget, som du normalt ikke lider af, så kontakt lægen så hurtigt som muligt.

5. Blive træt hurtigt og ofte

Føler du dig træt i løbet af få minutter og ofte? Hvis ja, skal du fortsætte med at læse.

Hvis du føler dig meget træt, selv efter hvilke, så du ikke kan udføre selv de mest basale opgaver, som at stå op eller gå, er det et bekymrende symptom.

Anerkend det som det reelle potentiale fare for det.

Besøg denne artike efter “5 hjertestopsymptomer der kun ses hos kvinder”:

5 symptomer på kronisk træthed

Behandling

Hvis du har lider af hjertestop, siger selvfølgelig sig selv, at du efterfølgende bør tage mere sundhedsmæssige forholdsregler for at undgå, at det sker igen.

Glem ikke, at der også er forskellige former for medicin, der gavner din kardiovaskulære sundhed.

Selvom disse er anbefalinger er til personer, der lider af hjerterelaterede symptomer, bør kun din personlige læge være den, der beskriver den behandling der passer bedst til din sag.

Lav en sund livsstil, motioner og forvis stress, det er de tre store søjler i dit liv.

Det kan interessere dig ...
Tilgiv dine forældre, de gjorde det bedste de kunne
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tilgiv dine forældre, de gjorde det bedste de kunne

Tilgiv dine forældre for enhver mangel på kærlighed, de gav dig, for enhver dårlig oplevelse, for al den smerte og mishandling du måske har kendt t...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Pedreira, M. (2016). Infarto agudo de miocardio en la mujer, ¿es diferente que en los hombres? In I. Fernández, J. J. Gómez de Diego, M. López, D. Marzal, N. Murga, & R. Vidal (Eds.), Cardiología hoy 2016. Resumen anual de los avances en investigación y cambios en la práctica clínica (p. 207). Sociedad Española de Cardiología. https://doi.org/10.1111/j.1752-1734.2009.01350.x.
  • Cabadés, A., López-Bescós, L., Arós, F., Loma-Osorio, Á., Bosch, X., Pabón, P., & Marrugat, J. (2004). Variabilidad en el manejo y pronóstico a corto y medio plazo del infarto de miocardio en España: el estudio PRIAMHO. Revista Española de Cardiología52(10), 767–775. https://doi.org/10.1016/S0300-8932(99)75004-9
  • Lauer, T., & Kelm, M. (2011). Tratamiento inicial prehospitalario del infarto agudo de miocardio. Deutsche Medizinische Wochenschrift. https://doi.org/10.1093/eurheartj/ehr236

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.