5 måder at blive motiveret på, når du føler dig overvældet

Er du overvældet? Er du utilfreds med dit liv? Tag tøjlerne i dit liv og begynd at arbejde på det. Sæt disse ideer i praksis og ryk frem mod livet, som du ønsker. 
5 måder at blive motiveret på, når du føler dig overvældet

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Selv hvis du er den mest positive person i verden, kan du finde det svært at blive motiveret til tider. Nogle gange, falder du bare i en skure og positive forandringer synes som for meget at bede om.

Bekymrer dig ikke. Der er håb.

Tro det eller ej, der er skridt, der er videnskabeligt bevist til at hjælpe dig med at komme over depression og gøre fremskridt i dit liv.

Motivation er en proces, der tager tid, gentagelse, og disciplin.

Selv de mest succesfulde mennesker i verden har følt sig apatisk eller overvældet og formået at komme over det. Den gode nyhed er, at enhver kan overvinde en manglende motivation og nå deres mål.

Det er derfor, det er vigtigt at huske på, at det aldrig er for sent til at blive motiveret.

Hvis du holder de følgende 5 enkle trin i tankerne, kan de hjælper dig med at foretage de positive ændringer, som du har brug for i dit liv til at overvinde forhindringer og nå dine mål.

1. Hav et klart mål

Når du føler dig deprimeret, kan det være fordi du er overvældet fra at have gang i mere, end du kan håndtere. Måske du forsøger at gøre for meget og glemme dit fokus og fri vilje.

Først og fremmest, er det vigtigt at blive ved med at fokusere på målet. På den måde kan du styre alle dine indsatser og dit engagement i retning af det, og opnå de ønskede ændringer i dit liv.

Ønsker du at tabe dig? Drømmer du om at læse mere? Vil du gerne vågne op tidligere?

Bestem hvad dit mål er, skriv det ned, og vær så klar som overhovedet muligt. For eksempel: Jeg har tænkt mig at tabe 5 kilo inden 1. januar.

2. Led efter det at blive motiveret

Dette betyder at finde det brændstof, der vil drive dig til at blive motiveret: dit ”hvorfor”. Mennesker er programmeret til at undgå smerte og lede efter, hvad der giver os glæde.

Opleve kortvarige smerter kan være en god strategi, når du forsøger at foretage ændringer, der vil forbedre din livskvalitet på længere sigt.

For at komme forbi den smerte, har du ikke andet valg end at ændre dig. Det kan være, hvad dit sind har brug for at bevæge sig fremad.

Find ud af, hvilke smerte punkter og fornøjelse punkter du har, og tilslut dem med det mål, du skrev ned.

3. Opret en rutine til succes

Når du opretter dit mål, er det vigtigt at indse, at der er kræfter, der ikke har noget at gøre med at blive motiveret.

Når du bryder dine daglige vaner og laver nye, bedre vaner, er du i stand til at vende din cyklus af handlinger i din favør i stedet for at blive fanget i dine dårlige vaner.

Du behøver ikke nødvendigvis at foretage store ændringer for at se forbedringer. Du kan starte lidt efter lidt, og det vil være meget lettere at øge over tid.

Dette kan være så simpelt som begynde at træne i 2 minutter om dagen på et bestemt tidspunkt, og blive ved med at øge tiden i henhold til det, som du beslutter dig for er nødvendigt.

Programmer din hjerne til at bryde dine vaner og skabe en rutine, hvor du bliver belønnet. At sætte påmindelser på din mobiltelefon er også nyttigt.

4. Bliv ansvarlig

Det er ikke altid nemt at blive motiveret til en løbetur

Når du løber et maraton, kan du udfordre dine venner til at prøve det eller til at satse på dig i form af en lille smule penge, for eksempel. Dette vil motivere dig til at gøre alt, hvad du kan for at nå det mål, du satte dig.

Dit mål behøver ikke at være at blive en professionel atlet eller få førstepladsen. Du skal heller ikke gøre det for andres skyld.

Husk på, at dit mål er personligt, og det at nå dine mål bør indebære en følelse af at være stolt af dig selv.

Tal med folk om dit mål, slå dine fremskridt op på sociale medier, eller led efter grupper af mennesker, der har det samme mål offline. Dette vil forbinde dig med folk, der konstant vil støtte og opmuntre dig.

5. Husk på, hvorfor du gør det

Det er meget nemt at miste det drive, du havde i starten, hvor du fandt din motivation og satte dine øjne på dit mål. Du er nødt til konstant at minde dig selv om, hvorfor du startede.

Brug påmindelse sætninger, der også motiverer dig, ligesom herre sana in corpore sano ( ”et sundt sind er en sund krop”).

Gentagelses mantraer fungerer også. Sæt dem hvor du ønsker at se dem, før sengetid og som den første ting om morgenen.

Du kunne gå et skridt videre og optage en selv-motivations video til dit ”fremtide jeg” for minde dig selv om dine motiver for at ændre dig og hvorfor du bør fortsætte, selv når det er svært.

Den eneste måde du kan forblive bevidst om, hvad du har brug for at ændre og forbedre er ved at minde dig selv, hvorfor du gør det.

Er du overvældet? Er du utilfreds med dit liv? Tag tøjlerne i dit liv og begynd at arbejde på det. Sæt disse ideer i praksis og bevæg dig mod det liv du ønsker. Husk, at du kan altid blive motiveret, hvis du virkelig ønsker det.

Det kan interessere dig ...
5 måder at forblive motiveret på
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 måder at forblive motiveret på

Vi har alle svært ved at forblive motiverede nogle gange. I denne artikel får du 5 måder at forblive motiveret på. Læs med og lær hvordan!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.