Sådan taber du dig ved at ændre dine dårlige kostvaner

Det, at eliminere den mad i dit køkken der frister dig, såsom søde sager, vil hjælpe med at undgå overspisning. Dette vil booste din rutine og hjælpe dig med at forbrænde fedt på maven.
Sådan taber du dig ved at ændre dine dårlige kostvaner
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Er du på udkig efter at slippe af de dårlige kostvaner, så du kan forbrænde fedt på maven og forbedre på de gode vaner, du allerede har?

Så læs videre her! Nedenfor vil vi give dig nogle strategier til at forbedre dine resultater.

Det bedste er, at disse tricks er så enkle at du kort efter at have inkorporeret dem vil se resultater, og de er super lette at vedligeholde. Er du klar til at høre mere om hvordan du kan ændre dine dårlige kostvaner og erstatte dem med gode vaner?

1. Spis nødder for at undgå trang til at overspise

spis nødder

Der er undersøgelser, der tyder på, at selvom nødder har et højt indhold af fedt, ophobes det ikke på maven. Derfor det første tip til at forbedre din rutine og forbrænde fedt på maven at spise nødder, når du har brug for en snack.

Dette er et godt alternativt til dem, der ikke umiddelbart nyder at spise grøntsager som snack, og altid spiser forarbejdede og usunde chips. Derudover forbedrer nødder dit hjertes sundhed og holder dine arterier sunde.

2. Køb kun det, du har brug for til dit køkken for at undgå dårlige kostvaner

køb ind

Det vigtigste skridt mod bedre vaner – og færre dårlige kostvaner – er at købe mad i moderation.

Det er almindeligt at finde folk, der forsøger at tabe sig, men når man ser ind i deres køkkenskabe, er de fulde af junkfood.

Husk at hvis du har noget i dit køkkenskab der kan friste dig, øger du chancerne for at spise det. Vi anbefaler at du planlægger en ugentlig menu. Baseret på dette kan du lave en liste over de fødevarer, du har brug for at købe, og dermed begrænse dit besøg i supermarkedet.

I din ugentlige menu bør du overveje mad som du kan bruge som snacks. I dette tilfælde kan du forberede nødder, hakket frisk frugt og dampede grøntsager med dressing.

3. Lær at identificere humørsvingninger, der gør dig sulten

humørsvingninger og mad

Et andet tip til at forbedre din rutine og forbrænde fedt på maven er, at lære at identificere de situationer, der påvirker dig og får dig til at spise mere, eller at spise usunde fødevarer.

Mange undersøgelser har vist, at den måde, du føler, kan forårsage at du tager dårlige beslutninger når det kommer til mad.

Har du haft en anstrengende motionstime og en meget restriktiv diæt men har ingen resultater set?

Hvis det er tilfældet, skal du analysere, om du har ‘cravings’ eller at du overspiser, når du står overfor komplekse følelsesmæssige situationer. Nogle eksempler er, når du oplever:

Identificer hvilken følelse der får dig til at spise dårligt og lær afslapningsteknikker til at håndtere dem.

afslapningsteknik

4. Inspirer dig selv og skriv dine mål ned i en dagbog

Hvis du leder efter tips til at slippe af med dårlige kostvaner og i stedet erstatte dem med nye, forbedrede vaner, er det sikkert fordi du vil nå din ideelle vægt, være sundere og føle dig godt tilpas. Men hvor nemt er det at holde dig selv på måtten hele tiden?

Det mest sandsynlige er, at du lejlighedsvis giver dig selv tilladelse til at give efter til et begær eller at du nogle gange ikke har lyst til at holde dig til dine mål. For at undgå at give op kan du lave en dagbog og fylde den med udklip, fotos, motiverende citater og skrive dine mål ned helt specifikt.

Når du skriver om dine mål skal du ikke begrænse dig til at skrive “jeg vil være tyndere”. Forklar i stedet hvilken vægt du ønsker, hvordan dette vil forbedre dit liv, hvis du opnår den, og hvordan det vil give dig bedre sikkerhed etc.

Du bør ikke tro, at denne bog kan udføres på en gang, og det er det. I virkeligheden vil du ændre den over tid, når du opnår dine mål.

Når du føler dig umotiveret eller er ved at give op, kan du kigge i denne bog, og huske, hvorfor det er du prøver at ændre din rutine.

5. Giv din krop energi så hurtigt som muligt

sund morgenmad

Vi ved alle, at morgenmad har et stort antal fordele, men spiser du virkelig morgenmad når du nu burde? Det sidste tip er, at du skal huske at spise morgenmad så hurtigt som muligt, for at forbedre din rutine og forbrænde fedt på maven.

Det skal være en komplet, afbalanceret morgenmad, som er stor nok til at du er mæt i længere tid. Generelt bør den omfatte:

  • Friske og sæsonbetonede grøntsager
  • God kvalitet magert protein
  • 1 servering af komplekse kulhydrater
  • 1 portion frugt

Hvad laver du for at forbedre din rutine, så du kan forbrænde fedt på maven? Del dine tricks med os, og fortæl os, hvordan dem, vi gav dig har fungeret!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Rynders CA., Thomas EA., Zaman A., Pan Z., et al., Effectiveness of intermittent fasting and time restricted feeding compared to continuous energy restriction for weight los. Nutrients, 2019.
  • Olansky L., Strategies for management of intermittent fasting in patients with diabetes. Cleve Clin J Med, 2017. 84 (5): 357-358.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.