5 skridt til at finde en følelsesmæssig balance

Vi skal lære at kanalisere vores følelser, så vi kan holde en følelsesmæssig balance. Et godt greb om virkeligheden omkring os hjælper os til bedre at tilpasse os den.
5 skridt til at finde en følelsesmæssig balance

Sidste ændring: 18 december, 2018

Følelsesmæssig balance er skabt af en rolig atmosfære. Det er også reguleret af en indre harmoni. Komme til dette punkt er ikke let. Men der er nogle nemme strategier, vi kan bruge for at komme dertil.

Vi ved, at følelsesmæssige stabilitet er synonym med velvære. Det er også tæt knyttet til dit fysiske helbred.

Noget fantastisk sker, når vi når denne stabilitet. Vi er endelig i stand til at være helt til stede i alle øjeblikke. Intet kan ødelægge vores selvværd. Og vi får en følelse af at have en god mængde af selvkontrol.

Hvis vi tænker længe nok over det, så overrasker samfundet os. Det er en konstruktion bygget på støj og hastighed.

Ved støj, henviser vi til de krav vores omgivelser stiller til os. Vores samfund fortæller os, at vi har brug for at være den mest produktive arbejdstager, den bedste datter, den bedste far, den bedste søster, eller den bedste nabo.

Udefrakommende pres kan trække os væk fra, hvem vi virkelig er. De kan tage os væk fra de ting, der gør os til os. Disse ting tynger os ned. Det kan endda komme til det punkt, hvor vores følelsesmæssige balance er helt ude af balance.

Vi er nødt til at finde en følelse af ro. Det er muligt at finde en harmoni mellem vores behov og udefrakommende krav. Vi er nødt til at finde denne subtile følelsesmæssig balance. Efter alt, så er det der, at vi er meget mere glade og frie.

Vi foreslår, at du reflektere over dette, mens du læser denne artikel.

Samurai filosofien til at finde en følelsesmæssig balance

Det er muligt, at titlen på dette afsnit fanger din opmærksomhed. Eftersom du ved første øjekast ikke sætter samurai og psykologi i samme boks.

Men Bushido filosofien er inspireret af mere end simpel sportslig coaching. Det er værd at vide mere om Bushido.

Faktisk ønsker vi at fremhæve et interessant punkt. Bøger som Training the Samurai Mind: A Bushido Sourcebook af Thomas Cleary fås i boghandlere overalt.

I denne bog, går forfatteren igennem, hvad samuraier gjorde for at berolige deres sind. Ved at berolige deres sind og finde en følelsesmæssig balance var de i stand til at besejre deres fjender.

I virkeligheden, er Bushido en filosofi, der opsummerer strategier for personlig vækst. De aspekter, Bushido fokuserer på har tiltrukket utallige selvhjælps guruer.

I denne artikel vil vi gerne dele 5 basale strategier. Disse vil hjælpe dig med at finde følelsesmæssig balance.

2-kvinde-ocean

1. Du skal være over dine bekymringer.

Du bør aldrig sætte dig selv under, hvad du frygter. For at finde følelsesmæssig balance, er vi nødt til at have et godt greb om virkeligheden.

  • Behovet for at være over vores bekymringer er enkelt. Det betyder, at vi har brug for at udvikle en klar opfattelse af verdenen omkring os. Vi er nødt til at tage kontrol over situationen.
  • I det øjeblik du sætter dig selv under dine bekymringer, trækker de dig yderligere ned.

For eksempel, hvad vil der ske, hvis du ikke har et job? For de fleste, ville dette være en meget kompleks, hvis ikke ødelæggende situation.

Det kan være meget let at miste kontrollen. Hvis det sker, kan du fortælle dig selv “der er ingen løsning på dette problem” eller “Jeg vil altid sidde fast her.” Du skal være forsigtig med din frygt.

Husk på, sæt dig selv lidt højere end dine bekymringer. Pa denne måde kan du bevare kontrollen. Når du gør det, mister de ting du frygter magt over dig.

2. Accepter modgang

Samuraier accepterede deres død. De forstod, at de før eller siden ville opgive deres liv af pligt. Dette var en del af Bushido.

  • Vi behøver ikke at gå til disse ekstremer. Men vi bør acceptere modgang. Efter alt, er det vigtigt at indse, at livet ikke er let. Nogle gange mister du ting og andre gange er du nødt til at lade tingene gå.
  • Gennemgang af denne mørke side af livet giver os mulighed for at være mere realistiske. Gennem af dette hjælper os også med at opretholde et roligt sind. På den måde kan vi gå i retning af en følelsesmæssig balance.

3. Udvikl din beslutsomhed

Vi er nødt til at være aktive deltagere i livet, ikke kun tilskuere. Vi er nødt til at lære at træffe beslutninger for os selv. Hvis vi ikke gør det, vil vores selvværd, følelser, værdighed og værdier let blive knust.

Vi skal udvikle vores selvsikkerhed. På denne måde kan vi være generaler på slagmarken i vores sind, ikke bare infanterister. 

3-kvinde-med-haender-for-oejnene

4. Dit sind er din bedste allierede

En samurais bedste allierede var deres sind. Efter alt, kun med et roligt sind, kan du triumfere over dine fjender.

  • Der er mange fjender til et afbalanceret sind. Blandt disse er, stress, tvivl og frygt de største modstandere. De tager vores sind væk fra de ting, vi bør fokusere på.
  • For at træne vores sind, har vi brug for at få tid til os selv hver dag.
  • Stilhed, meditation, og tage sig af vores behov er meget vigtige. Prøv at tage en time eller to hver dag til at arbejde hen imod disse ting. Dette vil hjælpe dig i at arbejde hen imod et roligt sind.

5. Hold dine værdier, principper og mål klare

Følelsesmæssig balance er at sætte mål for sig selv.

Alle bør stå op hver dag med et projekt eller et mål for øje. Nogle gange kan det være så simpelt som “Jeg ønsker og fortjener at være lykkelig.”

Ligesom samuraier har deres bushido kode, skal vi have vores eget sæt af værdier.

Hvis du har et mål, og du ved, hvad det stammer fra, kan intet stoppe dig. Du ved hvor du skal hen, og har dine principper. Den psykologiske og følelsesmæssige balance, som dette bringer er meget betydelig.

Sæt dette i praksis i dag!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.