5 sunde udrensende kure du bør prøve

Hovedidéen ved denne kostændring er at rense din krop. Det betyder at slippe af med de giftstoffer, der har samlet sig med tiden.
5 sunde udrensende kure du bør prøve

Sidste ændring: 10 december, 2018

Alt samler sig løbende i din krop. Dette omfatter også at spise for meget, ikke at få nok motion, drikke alkohol i weekenden, at have negative følelser osv… I dag bringer vi dig 5 sunde udrensende kure du bør prøve!

På grund af dette bliver du syg, eller også vil du bare ikke føle dig på toppen.

For at slippe af med hvad der gør dig syg eller gør ondt i din krop, kan du prøve hvad der kaldes en udrensende eller detox kur.

I denne artikel fortæller vi dig, hvordan du kan få mest muligt ud af en.

Hvad er udrensende kure?

Frugt juice og frugter

Hovedidéen ved denne kostændring er at rense din krop. Det betyder at slippe af med de giftstoffer, der har samlet sig med tiden.

Under normale forhold ville det ikke være nødvendigt. Dette skyldes, at din krop er afhængig af dens naturlige udrensningssystem (ved hjælp af urin, afføring og sved).

Men i det virkelige liv samler vi ting, som vi bliver nødt til at slippe af med. Dette sker især hvis du bor i byen.

For eksempel er der mange mennesker, der hopper på en udrensingskur efter juleferien. Det skyldes, at der er tale om en periode, hvor man spiser og drikker meget.

Men du behøver ikke at være så radikal. Du behøver ikke engang at afsætte to specifikke tider om året for at detoxe dig selv.

En udrensningskur giver din krop med de ting, der er nødvendige for at slippe af med giftstoffer. Disse naturlige elementer hjælper dig med at slippe af med overflødige ting og de ting, der gør dig ondt. Dette gøres gennem din urin eller afføring.

Denne form for rutine er ikke så restriktiv som mange tror takket være fiber og kalium, der opfordrer vores krop til at udføre sine renseprocesser.

Blandt fordelene ved disse kure, er der nogle fordele der stikker ud. Disse omfatter at slippe af med væskeretention, forebygge sygdomme og reducere oppustethed.

Typer af udrensende kure

I de fleste tilfælde er der tale om en kur, som du kan gennemføre på bare en dag eller en weekend. I løbet af denne tid skal du kun spise, hvad du får fortalt. Det er nødvendigt at blive hjemme uden at træne eller foretage anstrengende aktiviteter.

Nogle udrensende kure er:

Grapefrugt kuren

Grapefrugt

Grapefrugter er stærke fedtforbrændere og afgiftningsmidler. De giver dig også en masse fiber og vitamin C. For at udføre denne kur skal du tilbringe hele dagen med at spise grapefrugt. Dette kan enten være som saft eller i skiver.

Om eftermiddagen kan du kombinere det med fedtfri yoghurt. Om natten kan du spise en spinat eller grøn salat.

Fiber kur

Havregryn er den vigtigste ingrediens under en weekend udrensning. Du kan spise det med skummetmælk og fedtfri yoghurt, appelsinjuice, kornstænger eller med nødder som mandler.

Om eftermiddagen kan du tilføje lidt frisk frugt (jordbær, æbler). Om natten kan du have en gulerodssuppe med porrer og selleri.

Gulerods kur

Gulerodsjuice

At bruge en hel dag på at spise gulerødder er ikke dårligt. Det er bedre, hvis du spiser dem rå for at reducere både angst og din appetit, når du tygger på dem. Du kan dog også nyde denne grøntsag på de mange forskellige måder, du kan tilberede den på.

Vi anbefaler en smoothie, bouillon, revet eller pureret med lidt citronsaft.

Før du går i seng, skal du afslutte dagen med en naturlig te.

Udrensende tomat kur

Dette er en god mulighed for rygere (eller personer, der lige er holdt op med at ryge). Det er også godt for kvinder, der kæmper med appelsinhud.

Spis tomater på så mange måder som muligt hele dagen:

 • Drik noget tomatjuice når du står op; til morgenmad, spis tomater skåret i skiver.
 • Til frokost spiser du en tomatsalat med bønnespirer og salat (du kan tilføje olivenolie).
 • Til snack kan du få tomatjuice med mynte. Til middag, spiser du det samme du gjorde til frokost.
 • Drik en kop te før du går i seng.

Artiskok kur

Kasse med artiskok

Denne lækre grøntsag har vanddrivende egenskaber. Det hjælper med at komme af med oplagret fedt, især fra din mave.

Artiskok kuren er en en-dags kur:

 • Ved morgenmaden skal du spise et stykke fuldkornsbrød med artiskokfløde.
 • Når det kommer til frokost, spis grillede artiskok hjerter. Til middag, spis en artiskok gryderet.
 • Til morning og frokost snacks kan du spise fedtfattig yoghurt.

Hvad gør jeg med udrensende kure?

Mange mennesker kan ikke rigtig lide tanken om slankekure i mere end en dag.

Måske har du tænkt dig at spise sundere med opstart i dag. Eller det kunne være efter at have været på en weekend udrensningskur.

I dette tilfælde anbefaler vi at spise følgende fødevarer, der er kendte for deres udrensende evner:

 • Frugter (ananas, jordbær, druer, kiwi, appelsiner, æbler, pærer)
 • Grøntsager (selleri, asparges, løg, endivier)
 • Spirer (hvede, alfalfa, soja)
 • Hele korn
 • Magert kød
 • Fed fisk
 • Yoghurt

Efter en detox

Hvad sker der efter en udrensende kur? Det er et meget almindeligt spørgsmål.

Tanken er, at når du er færdig med en kur, bør du ikke overspise på mad med et højt kalorieindhold. Øg mængden af ​​fødevarer, du spiser lidt efter lidt. Spis frugt og grøntsager så meget som muligt (hold listen ovenfor i tankerne).

Frisk fisk og groentsager på et bord.

Til sidst på du ikke glemme at træne regelmæssigt. Det kan endda bare være at tage på en daglig gåtur. Drik 8 glas vand om dagen. Undgå også fedtstoffer, sukker og bleget mel.

Drik naturlig te og juice i stedet for læskedrikke og grøn te i stedet for kaffe. Prøv desuden at finde fødevarer med hele ingredienser i stedet for forarbejdede eller raffinerede.

På denne måde vil din krop ikke holde på så mange giftstoffer, og du vil få et bedre helbred.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Galarza, V., & Cabrera, G. (2008). Hábitos alimentarios saludables. Nutrición, Salud y Alimentos ….

 • ALVARADO, I., MONTENEGRO, L., & GARCIA, O. (2013). Formación de hábitos alimentarios y de estilos de vida saludables. Curriculum de Educación Inicial. https://doi.org/10.1111/apa.12203.

 • Zumeta, N. S. (2011). Guía de hábitos saludables. Medicina Naturista. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0019044.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.