Sund og slankende smoothie med jordbær, havregryn og ingefær

Du kan drikke denne slankende smoothie til morgenmad for at øge dit stofskifte i starten af ​​dagen eller nyde det om eftermiddagen for at tilfredsstille den søde sukkertrang. Det er lækkert!
Sund og slankende smoothie med jordbær, havregryn og ingefær
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Nu er det blevet tid igen, da sommeren nærmer sig, til at begynde med at bekymre sig om de ekstra kilo fra vinteren fra at spise for meget slik og usund mad. Du kan dog tage nogle forebyggende foranstaltninger, og denne slankende smoothie er en mulighed.

I dagens artikel kandu opdage opskriften på en lækker smoothie, der vil hjælpe dig med at komme af med de ekstra kilo med tre sunde og nærende ingredienser: jordbær, havre og ingefær.

Hvad er en slankende smoothie?

For at tabe sig på en sund måde og uden den frygtede rebound effekt, skal du stoppe med at tælle kalorier og i stedet reducere dit fedt og begynde at vælge naturlige og sunde fødevarer. De vil være nærende for din krop, tilfredsstille dig og tillade dig at fortsætte med at nyde det, du spiser uden at sulte dig selv.

En slankende smoothie er en drik lavet af frugter, grøntsager, fuldkorn, sunde fedtstoffer og krydderier, der vil give din krop det, den har brug for, ud over de næringsstoffer, der hjælper dig med dit vægttab.

En god slankende smoothie bør indeholde:

 • Friske frugter eller grøntsager
 • Koldpressede olier
 • Kulhydrater, der er rige på fiber
 • Krydderier eller andre kosttilskud, der vil forbedre de fordele, du ønsker.
Smoothie

De gode egenskaber i denne slankende smoothie

Alle fødevarer indeholder kalorier. Men nogle gange forbrænder din krop flere kalorier ved at absorbere disse fødevarer end hvad de indeholder, hvilket er godt for dit vægttab.

Andre ingredienser indeholder fiber, som tilfredsstiller dig og forbedrer tarmens funktion eller øger dit stofskifte til at forbrænde flere kalorier.

Jordbær

Denne lækre lille røde frugt er en glimrende vægttabs middel, der stadig giver dig mulighed for at nyde din mad.

Det indeholder rensende og diuretiske egenskaber, der eliminerer giftstoffer og væsker.

Derudover er jordbær rige på C-vitamin og mineraler som jern, kalium og jod, som forhindrer ernæringsmæssige mangler.

Jordbaer

Havregryn

Du kan ikke lade være med at  inkludere havregryn i en sund og afbalanceret kost. Selv om det ikke har et lavt indhold af kalorier, indeholder det mange næringsstoffer, der hjælper med at undgå sundhedsproblemer og opnå den vægt, du ønsker.

Dette korn er meget rig på fiber, mineraler som jern, zink og magnesium og essentielle fedtsyrer.

Det er en meget tilfredsstillende mad, der giver dig energi, regulerer dit blodsukkerniveau, bekæmper angst og forbedrer fordøjelsen.

Det er en fantastisk måde at bekæmpe trangen til at overspise mellem måltiderne.

Ingefær

Dettee eksotiske, forfriskende og lækre krydderi skiller sig ud, takket være dens evne til at booste dit stofskifte, som gør det lettere at forbrænde kalorier.

Det hjælper også med at regulere din appetit, bekæmpe væskeretention og reducere hævelse.

Ingefær passer perfekt til alle typer af opskrifter, da det letter fordøjelsen og forbedrer smagen af ​​din mad.

Ingefaer

Lav din smoothie

Denne smoothie er meget nem at forberede, og du kan nyde det som morgenmad eller som en snack, om du vil tabe nogle få kilo eller bare holde på vægten.

Ingredienser til en smoothie

 • 5 modne jordbær
 • 2 spiseskefulde havregryn (16 g)
 • 1 knivspids frisk revet ingefær
 • Vand (200 ml)
 • Noget stevia eller honning til at søde (valgfrit)

Vi anbefaler kun at vælge økologiske produkter, især jordbær og havre, der kan være stærkt forurenet af pesticider, der er skadelige for dit helbred.

Tilberedning

 • Natten før, kommer du havregrynene i blød i vand. Giv det mindst et par timer for at gøre det nemmere at blende og forbedre din krops evne til at fordøje dette korn.
 • Om morgenen tilsættes alle ingredienserne til din blender (jordbær, havregryn og vand samt ingefær).
 • Blend alt, indtil du får en ensartet tekstur.
 • Denne smoothie vil være meget tyk og cremet. Hvis du vil have det til at være lidt mere flydende, skal du tilføje lidt ekstra vand.
 • Du kan eventuelt søde din smoothie ved hjælp af honning eller stevia.
 • Serveres med et halv jordbær og et lille stykke frisk ingefær som garniture.

God fornøjelse!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Pernía T, Corao MG, Araujo L. Actividad antiinflamatoria de la hialuronidasa por los polifenoles en la fruta de la fresa (Fragaria vesca L.) BLACPMA 2004;3(4)

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.