5 typer orgasmer og hvordan man opnår dem

Vi ved allerede, at en kvindes seksualitet er en smule mere kompleks end mænds. Der er mange forskellige typer orgasmer, og en kvinde har generelt behov for meget mere stimulering for at kunne nå til toppen af nydelsen.
5 typer orgasmer og hvordan man opnår dem

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Netop fordi orgasmer er så komplekse, er der mange par derude, der har eksperimenteret med seksuelle lege. Andre personer bestemmer sig for at udforske deres kroppe for at lære sig selv bedre at kende.

Takket være dette har mange kvinder fundet ud af, at de får forskellige typer af orgasmer, når bestemte områder på kroppen bliver stimuleret.

Lad os kigge på bare 5 af disse varianter.

1. Klitoris: nøglen til succes

Dette er den mest velkendte seksuelle del af en kvinde. Det er den nemmeste orgasme at opnå, fordi det er et lettilgængeligt sted. Det kan nemt kærtegnes. Kvinder elsker at blive stimuleret i dette område. Og de fleste mænd ved allerede hvordan man gør.

Nogle personer siger, at onani er den store nøgle her. Selv en rimelig uerfaren partner kan guide sin partner. Det er meget sandsynligt, at du allerede kender dette område på din krop. Og at du allerede kan guide din partner gennem et samleje.

2. Den vaginale orgasme

samleje

Dette er også en anden velkendt type. For nogle mere forbeholdte par er det den eneste. Det er også én af de sværeste typer af orgasmer at opnå. Indtrængning i sig selv vil ikke stimulere det kendte G-punkt.

For at kunne få denne orgasme bliver man nødt til at prøve meget og være koncentreret. Selvom det er kompliceret, anbefaler vi, at du ikke giver op, for det kan være yderst tilfredsstillende.

God kommunikation er vigtigt for dette. Der er forskellige stillinger, der kan stimulere dette område: stående, knælende, siddende, bagfra eller fra siden – bliv ved, indtil du finder den perfekte stilling.

I nogle tilfælde påstår kvinder, at de opnår denne type orgasme, når de er øverst, hvor de kontrollerer bevægelserne. Eller når de er nederst, hvor partneren kan nå livmoderhalsen.

3. Den blandede orgasme

orgasmer

Dette er én af de mest intense af alle typerne af kvindelige orgasmer. Den opnåes ved at stimulere klitoris samtidig med, at man opnår en stimulering af skeden. Det er også kendt som en fuldkommen orgasme. Her vil kvinderne mærke hele deres krop skælve og være følsom overfor alle sensationer.

Der er mange kvinder, der ikke indser, at udover G-punktet så har klitoris forbindelser omkring vulva og inde i skeden. Dette er grunden til, at man kan stimulere begge på samme tid.

Dette kan opnås ved at stimulere begge områder samtidig. Og eftersom det ikke er nemt at gøre det de første par gange, bliver man måske nødt til at lave en basal analyse af kroppen. Som kvinden anbefaler vi, at du hjælper til. Prøv stillinger, hvor du kan være øverst, og skift mellem forskellige bevægelser, indtil du finder den perfekte.

4. Tabu orgasmen

Jep. Dette er det område, som du tror, det er: anus. Nogle kvinder eller partnere prøver det aldrig på grund af mistanker, forudfattede meninger, frygt eller religion. Andre prøver det og føler en form for ubehag, eller endda smerte. Men der er nogle kvinder, der godt kan lide det. Og de kan endda opnå fantastiske klimaks.

Du læste rigtigt. De får fantastiske orgasmer, når de er bekendte med dette område. Anus har, præcis ligesom klitoris, meget følsomme nerveender, som kan vække nydelse med minimal indsats.

Stimulering kan udføres med fingrene, munden og selvfølgelig med penis. For at trænge ind i dette område kan man bruge erotisk legetøj til at smøre området først. Det gør det nemmere at trænge ind og øger chancen for orgasme.

Renlighed og kommunikation med sin partner er absolut nødvendigt, når man prøver at opnå denne form for orgasme. Vær forberedt på en smule ubehag til at starte med, men med tiden og masser af kærtegn, kan man nyde det. Vær ikke bange for at foreslå det over for din partner, hvis du har lyst til at prøve.

5. Træning i et træningscenter kan give dig en orgasme

traene

Ifølge en ny undersøgelse har kvinder ikke brug for mænd eller vibratorer eller sågar direkte seksuel stimulering for at få en orgasme. Kvindelig seksuel nydelse kan blive vækket ved at træne.

Du er måske den type kvinde, der går i træningscenter hver dag, eller måske går du op af nogle stejle trapper og føler en form for kilden. Hvis det er rigtigt, så har du oplevet seksuel nydelse forårsaget af træning.

Denne type orgasme vil dog ikke producere bare halvt så mange sensationer, som du vil mærke ved de foregående typer. Nogle kvinder har udviklet denne form for nydelse ved at gøre den mere og mere behagelig og intens; mavemuskler, cykling, gymnastik eller løb. Du vil ikke miste noget ved at prøve det.

Orgasmer, den store kvindelige udfordring

At opnå en orgasme vil måske ikke være den nemmeste ting i verden for en kvinde. Især ikke hvis man ikke kender sin egen krop. Det er derfor, det måske virker umuligt, at der findes så mange forskellige typer orgasmer. Og endnu mere umuligt, at man vil opnå dem alle.

Men du bliver nødt til at huske, at man kan have ikke blot én, men alle typerne af orgasme under det samme samleje. Du bliver bare nødt til at frigive dig selv og lægge problemerne til side. Så vil du opdage, hvad der tilfredsstiller dig mest.

Og den bedste del er, at du ikke engang behøver en partner. Single kvinder kan nyde orgasmer præcis ligesom kvinder, der er i et forhold.

Det kan interessere dig ...
6 gode råd til sex i vand
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 gode råd til sex i vand

De færreste har modet til at eksperimentere med sexlivet. Mange ved ganske enkelt ikke nok om det. Sex i vand er en af de ting, nogle drømmer om at...  • kvinder

  • partner

  • stimulere

  • vulva

  • kroppen

  • klimaks

  • træne

  • Single


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.