Single og Glad: Er det muligt?

Personlig modenhed og balance er afgørende for, at et forhold mellem to mennesker kan gro. For at have et godt forhold og være glad, er du nødt til først at elske dig selv.
Single og Glad: Er det muligt?

Sidste ændring: 04 december, 2018

Selvfølgelig er det muligt at være single og glad, selv om nogle mennesker sætter lighedstegn mellem lykke og det at være i et forhold. Vi kan forsikre dig, at som single har man mange fordele, lad os se nærmere på det.

Fordelene ved at være single

Du kender sikkert en, der er single og desperat efter at finde en partner. De tror, at de ikke passer ind i samfundet, medmindre de har en ledsager, at de er tomme og ikke vil føle sig komplette uden en til at holde deres hånd hver dag. Men faktum er, det er farligt udelukkende at knytte lykke til det at have nogen. Nogle mennesker kan ikke være komfortable ved bare at være dem selv, have deres egen balance eller opleve den udviklingen, der kun sker i tider af vores liv, hvor vi er single uden nogen ved vores side.

Selvfølgelig gør det, at have vores “anden halvdel” ved vores side, os glade og giver os en følelse af balance, men for at gøre det helt klart: for at have en partner og være lykkelig, er det afgørende først at lære at elske sig selv. Det kræver balance og personlig modenhed at danne et forhold mellem to mennesker, hvor begge finder følelsesmæssig integritet og respekt for sig selv og hinanden. Men lad os se på hvordan vi kan drage fordel af at være single.

1. Lyt til dig selv, lær dig selv bedre at kende

Blond kvinde der smiler

At være single giver dig mulighed for at tilbringe tid med dig selv og blive bedre til at lytte til dine egne behov. Brug denne tid på at reflektere og lære dine behov bedre at kende, hvad du kan lide og ikke lide, og hvad ønsker du mest. Til tider i et forhold, bruger mange mennesker mere tid på at pleje den anden persons behov, i forhold til sine egne. Vi nedprioriterer os selv uden at indse, at medmindre noget ændres, kan situationen blive farligt. At være single giver os tid til os selv. Vær egoistisk og tænk på dig selv.  Pas på dig selv, lyt til dine behov, find din egen balance ved at være single. Lær at lytte og elske dig selv!

2. Tid til at gro som et menneske, tid til dig selv.

Kvinde der ligger paa en seng og skriver

Der er forhold, som ender traumatisk hvor vores optimisme og selvværd påvirkes. Det er et godt tidspunkt til at lære dig selv bedre at kende, at gro, at hele dine sår og omlægge dit liv. Tænk over hvilken type person du gerne vil være sammen med og definer dine grænser, og hvad der er acceptabelt i et emotionelt forhold. Tænker over disse ting og nyd dig selv. Lær at elske dig selv og tro på, at du er den mest fantastiske person i verden og at være single giver dig lykke.

3. Tid til dine venner og hobbyer

4 boern der sidder paa en badebro

Få ting er mere tilfredsstillende, end at finde tid til de ting du elsker. At male, lære et sprog, tage et kursus? Nu er det tid til at gøre de ting, du elsker og nyd friheden. Nogle gange, når vi er i et forhold, stopper vi med at gøre de ting vi elsker, fordi vi tilbringer så meget tid sammen med vores partner. Nu kan du gøre, lige hvad du vil uden at skulle stå til ansvar for nogen. Du kan smutte afsted på en tur med et par venner eller alene. At være single er ikke en dårlig ting, du er altid den vigtigste person i verden. Nyd dig selv, dine venner, familie, kæledyr… og at være single.

4. Tid til føle dig hel 

Kvinde med solbriler

Nogle mennesker er under indtryk af, at det vigtigste af alt, er at finde sin anden halvdel. Hvis vi er besat af denne idé, vil vi begynde at se os selv som at værende ufuldstændige. Fra dette øjeblik og frem, bør du føle dig som en hel og sund person. Imens du nyder at være dig selv, vil den rette person komme, en person der fortjener dig, vil elske dig for hvem du er, og med hvem du vil blive glad. Det behøver ikke nødvendigvis at være din anden halvdel.

Alle med den rette kombination af karakter, passion, dyder og fejl kan danne et stabilt og lykkeligt par. Indtil da, Husk at du altid er hel. Fuld af selvværd, personlighed, følelser og skønhed. Smil når du er foran spejlet og husk, at din lykke altid er vigtig. Hvad enten det er som single eller i et forhold. Lær at elske dig selv, plej dit selvværd og aldrig i et sekund tro, at det at være i et forhold er obligatorisk for at kunne være lykkelig. Nogle gange havner vi i giftige og skadelige forhold. Forhold som får os til at føle, at værende single er et bedre valg. Men hvad der virkelig er bedst. Er at lære at nyde din egen individualitet og uafhængighed uden at lukke dørene helt. Kærlighed er et eventyr, der er altid er umagen værd, men glem aldrig dit eget hjerte.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.



Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.