6 alternative anvendelser for bagepulver

Bagepulver. Vi har på vores side ofte nævnt dette middels fordele for både sundhed og hjem. Faktum er, at vi alt for ofte bruger vores penge på dyre rengøringsmidler, når bagepulveret er helt naturligt, økonomisk og i stand til at hjælpe os af med mange almene problemer i hjemmet.
6 alternative anvendelser for bagepulver

Sidste ændring: 09 november, 2018

Hemmeligheden bag dette produkt er, at det er svagt basisk, hvilket gør det fremragende til rengøring, lugtfjerning, og endda rengøring af vores kroppe. Det er derfor, vi i dag vil fortælle dig om disse 6 mærkelige anvendelser for bagepulver. Du vil helt sikkert blive overrasket!

6 Alternative anvendelser for bagepulver

1. Afløbsrens

Koekken

Vi har alle oplevet et tilstoppet rør eller vask på et eller andet tidspunkt. Det begynder at lugte, og vi er tvunget til at købe et kemisk produkt til at fjerne tilstopningen. Men inden du prøver kræfter med en dyr og barsk afløbsrens, så prøv først at bruge bagepulver.

Du skal bruge:

 • 1 dl bagepulver
 • 6 dl varmt vand

Sådan gør du:

 • Det er enkelt. Hæld først bagepulveret ned i afløbet og derefter varmt vand. Det er utroligt effektivt!

2. Fjern kemiske lugte fra tøj

Kurv med toej

Der sker tit, når vi køber et nyt håndklæde, en badekåbe eller endda en ny t-shirt, at vi oplever en generende lugt af kemikalier og farvestoffer, og at stoffet kan føles stift eller ru. Prøv dette tip til at opfriske dit tøj:

Du skal bruge:

 • 1 dl bagepulver

Sådan gør du:

 • Lad os sige, at du ønsker at fjerne lugten fra to håndklæder og en t-shirt, for eksempel. Hvad du skal gøre, er at lægge dem i blød i varmt vand og tilføre 1 dl bagepulver. Den næste dag kan du maskinvaske delene, som du normalt ville.

3. Fjern lugten af dyreurin

Sort kat

Hvis du har en hund eller en kat, så ved du nok allerede, hvad vi taler om. Der er lige det dér hjørne, hvor din hund bare elsker at tisse, eller den der ildelugtende kattebakke inde ved siden af. Ikke nok med at vi ønsker at fjerne de ubehagelige lugte på disse steder; vi vil også desinficere for både din egen og dit kæledyrs sundheds skyld. Her er, hvad du skal gøre:

Ingredienser:

 • 2 dl hvid eddike
 • 2 spsk bagepulver

Sådan gør du:

 • Det er nemt nok. Det eneste, du skal gøre, er at blande bagepulveret med den hvide eddike og derefter sprøjte blandingen på de områder, du ønsker at rengøre og desinficere. Lad det virke i 2 timer og skyl efter med vand.

4. Rengør badeværelsesfliser

Kvinde der ligger i et badekar

Med dette enkle farmor-trick vil du få et skinnende badeværelse på ingen tid. Her er, hvad du skal gøre:

Du skal bruge:

 • 1 1/2 dl bagepulver
 • 3 dråber te træ æterisk olie
 • 1 dl hvid eddike
 • 3 liter varmt vand

Sådan gør du:

 • Bland simpelthen det hele sammen og tilsæt blændingen til en balje med 3 liter varmt vand. Brug derefter en svamp til at skubbe badeværelsets fliser. Du vil opleve, at dine fliser begynder at skinne lidt efter lidt, og takket være tea tree olien, vil de samtidig blive desinficeret og dufte friskt og rent. Det er vidunderligt!

5. Eliminer lugte i køleskabet

Aabent koeleskab

Nogle gange åbner du køleskabet og bliver ramt lige i ansigtet af den ubehagelige lugt af gamle fødevarer. Der er ikke noget, der er for gammelt i dit køleskab, men det lugter virkelig, som om der er. Hvad skal du gøre? Bare rolig, bagepulver er din bedste ven, når det kommer til et ildelugtende køleskab.

Ingredienser:

Sådan gør du:

 • Tøm køleskabet først, så det er lettere at rengøre og fjerne den uønskede lugt. Bland vandet og bagepulveret, og brug en klud til at aftørre de indvendige overflader. Et andet trick, du kan bruge til at bekæmpe lugte, er at lade en åben beholder med 2 dl bagepulver stå allerbagerst i ​​køleskabet for at absorbere lugte.

6. Fjern lugt fra gamle bøger

Kvinde der laeser

Der er rigtig mange anvendelser for bagepulver. F.eks. ved vi alle, hvad det er for en lugt, vi mener, og nogle af os elsker den endda. Lugten af ​​gamle bøger kan være en trøst og endda virke helt romantisk. Men nogle mennesker finder denne lugt ret ubehagelig, og oplever, at den distraherer deres læsning. Et fantastisk trick til at løse dette problem er som følger:

Ingredienser

Sådan gør du:

 • Det er nemt. Læg simpelthen bogen i posen sammen med bagepulveret. Forsegl posen, og lad den være på denne måde i en uges tid for at fjerne mug og lugt. Du vil virkelig kunne lide resultatet!

Kendte du alle disse anvendelser for bagepulver?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.