6 hjælpsomme råd til at forebygge smerter i hofterne

Smerter i hofterne af en almindelig tilstand, der kan forårsages af adskillige faktorer. Hvis du føler dig ukomfortabel eller utilpas, så kig på disse 6 råd til at forebygge smerter i hofterne.
6 hjælpsomme råd til at forebygge smerter i hofterne
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Skrevet af Solimar Cedeño

Sidste ændring: 09 august, 2022

Selvom nogle øvelser kan være ret hjælpsomme, når det kommer til at forebygge smerter i hofterne, skal du overveje, hvordan din krop reagerer på dem, og stoppe med at lave dem, hvis du føler ubehag.

Smerter i hofterne af en almindelig tilstand, der kan forårsages af adskillige faktorer. Hvis du føler dig ukomfortabel eller utilpas, så kig på disse 6 råd til at forebygge smerter i hofterne.

Først og fremmest, er det vigtigt at vide, at den præcise lokalisering af smerterne, kan give værdifulde informationer om, hvad årsagen er. Denne smerte kan forårsages af inflammation i hofteleddene, hvilket forårsager smerter inde i hofterne eller i lysken.

Hvis ubehaget af lokaliseret på ydersiden af hofterne, den øvre den af lårene eller den ydre den af ballerne, så er det relateret til muskelproblemer. Generelt, er denne form for ubehag forårsaget af inflammation i musklerne, ligamenterne, senerne og andre bløde væv, der omgiver leddet.

Smerter i hofterne kan også forårsages af visse sygdomme og tilstande i andre områder på din krop, såsom den nedre del af ryggen. En af de mest almindelige er leddegigt eller slid eller brud på leddene. 

Hofterne er et vigtigt område, fordi enhederne i stammen af kroppen og de nedre ekstremiteter bidrager med stabilitet, når man går. Derfor, hvis du føler spændinger eller jag i dette område, kan du se på de følgende råd til at forebygge smerter i hofterne.

kvinde med smerter i hofterne

1. Spis en balanceret kost

En balanceret kost er vigtig for at styrke knoglerne og leddene. Spise fødevarer, der er rige på jern og fosfor, såsom fisk, da det hjælper med at styrke leddene.

Ydermere, skal du øge din dosis af vitamin A, C og D, fordi de hjælper med at syntetisere collagen.

De følgende frugter og grøntsager er nogle af de mest anbefalede frugter og grøntsager til at reducere hævelser i leddene:

 • Citrusfrugter
 • Mango
 • Ananas
 • Gulerod
 • Melon
 • Jordbær
 • Artiskok
 • Hvidløg

2. Tag supplementer med magnesium og vitamin for smerter i hofterne

kvinde der tager pille med fiskeolie

Magnesium er det fjerde mest talrige mineral i cellerne, efter calcium, fosfor og kalium. Det hjælper dig med at producere energi, og syntetisere proteiner og fedt. Magnesium er nødvendigt for kontrahering og afslapning af smukler, til at udføre funktioner i nervesystemet og til at hjælpe din metabolisme.

Der er også nogle vitaminsupplementer, der er gode for slid og brud på hofterne, såsom glucosamin sulfat. Det er en naturlig måde, hvorpå du kan styrke den del af kroppen, og brusken generelt.

Konsulter med din læge omkring fordelene.

3. Lav fysisk aktivitet for at forebygge smerter i hofterne

kvinde der træner udenfor

Træning er nødvendigt for at holde kroppen sund, og for at forebygge smerter i hofterne. 

Simple øvelser, såsom at lave bridge-øvelser om morgenene, får dine muskler til at arbejde og aktiverer dem. Desuden, kan de hjælpe på din kropsholdning resten af dagen.

Hvis du lider af leddegigt og bursitis, skal du undgå at lave aktiviteter med høj belastning. Løb og hop kan forværre smerter i hofterne, fordi presset vil få leddene til at hæve op. Når det kommer til disse tilstande, er gang en bedre løsning.

Læs også: 5 hjemmelavede lægemidler der kan lindre kæbesmerter

4. Styrk dine lår

Det er vigtigt at styrke dine lår for at forebygge smerter i hofterne, fordi de vil give dig stabilitet, når du går. Hvis du har slidgigt i hofterne, så forsøg at styrke dine ydre lårmuskler, så du kan få mere støtte. 

Musklerne i inderlåret består af en anden gruppe af muskler, der hjælper med at fastholde dine hofter.

 • For at gøre dette, skal du ligge på din ryg, lægge en bold mellem dine knæ og klemme sammen.
 • Brug en fodbold, eller en lignende bold, der ikke er så elastisk, når du klemmer om den.

5. Udstrækningsøvelser til smerter i hofterne

Ved at udstrække dine muskler i hofterne, der er lokaliseret oven på slimsækken, hvilket er en del af hofteledslinjen, kan du lindre smerterne fra bursitis.

 1. Knæl ned på det ben, der forårsager smerter, og hold fast i noget stabilt, for at opretholde din balance.
 2. Svag bækkenet fremad, mens du spænder musklerne i dine baller.
 3. Dernæst, skal du læne dig til den side, hvor hofterne gør ondt (eksempelvis, til venstre, hvis du knæler på dit højre knæ).
 4. Du skal føle et stræk fra toppen af din hofteknogle. 
 5. Hold strækket i 30 sekunder, og gentag én eller to gange.

Læs også: Åreforkalkning af ekstremiteterne: årsager og behandling

6. Lyt til din krop

Hvis du har artritis eller bursitis, har du formentlig noteret dig, at træning kan hjælpe dig med at lindre smerter. Dog, hvornår er det nødvendigt at anse smerter i hofterne som et tegn på at stoppe med at træne, eller lave en anden form for aktivitet?

Hvis dine hofter begynder at gøre ondt under en bestemt øvelse, og smerterne varer ved i adskillige timer eller endda dage senere, er det et tegn på, at dine led har brug for at hvile. Det er normalt at føle smerter dagen efter træning, men denne bør ikke vare ved eller blive værre. 

At forebygge smerter i hofterne er simpelt. Du skal blot være opmærksom på din krop, og styrke dine muskler og led. Hofterne er støtten for dine ben, så frigiv spændinger, og følg disse simple råd til at tage dig godt af dine hofter.

Lige meget hvad, skal du ikke glemme at tjekke med din læge, hvis smerterne er stærke og varer ved.

Det kan interessere dig ...
Dette trick vil lindre dine muskelsmerter med det samme
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Dette trick vil lindre dine muskelsmerter med det samme

Muskelsmerter kan opstå af mange ting og være smertefulde og ubehagelige. Et enkelt trisck kan dog hjælpe med at lindre dine muskelsmerter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Enfermedades. Artrosis de Cadera. Sociedad Española de Reutamología. Fundación Española de Reumatología.
 • Dolor de cadera. [Online] Available at: www.smo.edu.mx/consulta/descargas/cadera02_dolor_cadera.pdf

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.