6 næringsstoffer du har brug for, hvis du er over 40

21. april 2019
Når du når de 40 år begynder din krop at tabe knogletæthed. Derfor er calcium og vitamin D to grundlæggende kosttilskud.

Har du nogensinde spekuleret på, hvilke næringsstoffer du har brug for, hvis du er over 40?

Efter 40 års alderen bliver det afgørende at holde øje med mængden af ​​vitaminer, mineraler og næringsstoffer. Hvis du ikke giver nok opmærksomhed, kan du opleve negative ændringer som tab af muskelmasse, langsom metabolisme og en stigning i risikoen for at lide hjertesygdomme.

Find ud af, hvilke vitaminer og andre næringsstoffer du har mest brug for efter 40 og begynde at medtage dem i din kost hver dag.

1. B-12

Vitamin B 12

B-12 kan findes naturligt i animalske produkter. Dette er afgørende for funktionen af ​​din hjerne, dit blod og dit nervesystem.

Hvis du ikke har nok af dette vitamin, forårsager det normalt:

 • Generel svaghed
 • Mistet appetit,
 • Vægttab,
 • Megaloblastisk anæmi.

Normalt får du den nødvendige mængde B-12 fra en varieret og afbalanceret kost.

Men efter 40 års alderen forårsager reduktionen af ​​saltsyre i maven problemer med at absorbere den. Derfor bør mange ældre voksne forbruge det via berigede fødevarer eller kosttilskud.

2. Calcium

Calciumrige foedevarer

Calcium er et essentielt mineral, der er til stede i fødevarer som mælk, ost og andre mejeriprodukter.

Dette mineral er afgørende for at holde knogler og tænder stærke. Derudover bidrager calcium til blodcirkulationen, nervesystemet, og musklerne.

På grund af alt det ovenstående kan en calciummangel forårsage sygdomme såsom osteoperose.

Selvom dine knogler absorberer det meste af det calcium, du har brug for før 30-erne, begynder du langsomt at tabe calcium efter 40-erne.

For at forhindre osteoporose og andre knoglesygdomme er det vigtigt, at du holder øje med dit calciumindtag.

Anbefalet læsning efter “6 næringsstoffer du har brug for, hvis du er over 40”:

De 6 ernæringsmæssige mangler, der kan forårsage depression

3. Vitamin D

Foedevarer med vitamin D

D-vitamin opnås let, når du udsættes for sollys, og når du spiser æg og mælk. Dette vitamin er afgørende for kalciumabsorptionen i din krop, fordi det også spiller en vigtig rolle i skeletudviklingen.

Dårlig absorption af D-vitamin kan forårsage diabetes, multipel sklerose, hjerte-kar-sygdomme og kroniske sygdomme.

Da hudens evne til at absorbere vitamin D falder med alder, efter 40’erne, har du større risiko for at udvikle en mangel.

 • Vores anbefaling er, at du holder øje med den tid, du bruger i solen, på en måde, der ikke er for meget, men der heller ikke er for lidt.
 • Glem ikke at bruge mindst et par minutter om dagen i solen.
 • Hvis du er allergisk overfor solen, eller hvis det er umuligt for dig at være ude i solen, skal du inkludere et vitamin D-supplement i din daglige rutine.

4. Kalium

Kaliumrige foedevarer

Kalium er et væsentligt mineral for nogle grundlæggende muskelfunktioner og nervesystemet. Hvis du ikke spiser en tilstrækkelig mængde kalium efter 40’erne, kan du bemærke:

 • Muskel smerter,
 • Muskel svaghed,
 • Dehydrering,
 • Kramper,
 • Diarré,
 • Forstoppelse,
 • Neuromuskulære tilstande.

For at sikre, at du tager den nødvendige mængde kalium, er det vigtigt, at du følger en varieret kost, der indeholder trænødder, kaffe, chokolade og grønne grøntsager.

Husk dog, at et overskud af kalium i din krop kan skabe komplikationer i dit hjerte og mave-tarmsystem. Derfor skal du først konsultere din læge, hvis du skal tage et kaliumtilskud.

5. Magnesium

Magnesiumrige foedevarer - naeringsstoffer du har brug for

Magnesium er et vigtigt mineral og fungerer som en vital blodtryksregulator. Det er også meget vigtigt i produktionen af ​​energi og i kalciumabsorption, ligesom i andre vigtige metaboliske reaktioner.

På grund af at magnesium er en del af klorofyl, kan du finde den i grønne grøntsager, ikke-raffinerede korn, bælgplanter såsom soja eller bønner og i valnødder.

 • Efter 40’erne er det nødvendigt, at du nøje overvåger dit forbrug af dette mineral.
 • Du bør inkludere fødevarer, der indeholder magnesium i hvert måltid. Hvis din kost er mangelfuld, skal du inkludere et magnesiumtilskud i din rutine.

Læs også denne artikel efter “6 næringsstoffer du har brug for, hvis du er over 40”:

6 essentielle vitaminer du har brug for

6. Omega 3

Omega 3 rige foedevarer - naeringsstoffer du har brug for

Selvom omega-3 fedtsyrer hverken er vitaminer eller mineraler, er det vigtigt at tilføje dem til listen, fordi de er afgørende for dit helbred efter du er blevet 40 år.

Omega-3 kan opnås gennem følgende former:

At spise disse næringsstoffer efter 40’erne vil hjælpe dig med at kontrollere dit blodtryk og dårligt kolesterol (LDL), to problemer, der er meget almindelige i denne fase af livet.

Omega vitaminer spiller også en vigtig rolle i hukommelsesretention og overordnet hjernefunktion.

Husk, at det altid er bedre at indtage vitaminer og mineraler gennem sund mad og en afbalanceret kost i stedet for gennem kosttilskud og piller.

At leve en sund livsstil kan hjælpe med at forberede dig på de ændringer, der nærmer sig.