Næring

Fodrer du din krop korrekt? Nogle gange efterlader slankekure os med ernæringsmæssige mangler, som kan føre til sygdom, træthed og selv visse forstyrrelser. I denne sektion lærer vi dig hvilke råvarer, der er de mest nærende, og hvilke kostvaner du bør anvende, så du imødekommer alle dine behov.

Fedt er essentielt i en sund kost

Passer det, at fedt er essentielt i ens kost? Svaret på dette meget vigtige spørgsmål er ja, uden tvivl. Fedt udgør en af de tre grupper af makronæringsstoffer, sammen med proteiner og kulhydrater.

Hvad er vandopløselige vitaminer?

Vitaminer er nødvendige næringsstoffer for, at kroppen kan fungere ordentligt. Overordnet set, er der både fedtopløselige og vandopløselige vitaminer, afhængig af, hvor de opløses, som deres navn antyder. Ulig nogle mineraler, handler de i meget små mængder.

Anbefalede kulhydrater, der ikke feder

Du er på kur. Du nægter sandsynligvis dig selv at spise brød, ris, frugt og andre kulhydrater. Dette er dog ikke nødvendigt. Faktisk er det ikke effektivt. Dette skyldes, at ikke alle kulhydrater er skabt lige. Der findes anbefalede kulhydrater.

5 tips til at kontrollere sukkertrang

Sukker påvirker ikke kun din vægt, men også dit humør. Når man overvejer at reducere sukkerforbruget og kontrollere sukkertrang, kan det vise sig at være mere udfordrende end forventet, fordi det er almindeligt at have sukkertrang.

Den bedste kost til type 2 diabetes

Type 2 diabetes er den mest almindelige form for diabetes. Med diabetes type 2 kan bugspytkirtlen producere insulin, men kroppens celler reagerer ikke normalt på det. Derfor kan type 2 diabetes betragtes som en resistens eller intolerance over for insulin.…

Hvad står der på et ernæringsmærke?

Når vi skal tænke sundt, er det vigtigt at vide, hvad vores mad består af, men så kommer spørgsmålet; hvad står der på et ernæringsmærke? For at besvare det spørgsmål er det vigtigt at forstå, hvordan man læser et ernæringsmærke.