Derfor skal du spise papaya og papayafrø

Papayas antioxidanter og vitaminer hjælper med at opretholde et sundt immunsystem. Desuden hjælper det høje fiberindhold med at fremme god fordøjelse og reducere mængden af dårligt kolesterol.
Derfor skal du spise papaya og papayafrø

Sidste ændring: 05 oktober, 2018

I nogle tropiske lande kan du finde papayatræer overalt. De er meget nemme at dyrke, og de giver nogle exceptionelt lækre frugter og du bør også lære at spise papaya.

Papaya leverer et kraftfuld forsvar imod kræft og har naturligt helbredende virkninger. Indtil for nylig ansås den bare for at være en lækker frugt, men på det sidste er der fundet mange flere fordele ved at spise papaya.

De sundhedsmæssige fordele ved at spise papaya

Papaya indeholder et enzym kendt som papain. Dette kemikalie er meget lig enzymerne i bugspytkirtlen, som hjælper med at fordøje proteiner. Proteinfordøjende enzymer (også kaldet proteolytiske enzymer) kan også opløse det proteinlag, der danner sig rundt omkring kræftceller. Det hjælper immunforsvaret med lettere at ødelægge dem.

Et andet enzym som findes i papayafrugten er chymopapain. Sammen, hjælper de to enzymer kroppen med bedre absorbere protein. Proteolytiske enzymer kan nedbryde forsvarsmekanismerne hos vira, tumorer, allergener, gær og forskellige former for svampe. Når forsvarsmekanismerne er ødelagte, er det lettere for kroppen at hele.

Papain hjælper også med at reducere inflammation, helbreder forbrændinger og reducerer ardannelse i huden. Papaya fremskynder faktisk din naturlige helingsproces.

Carotenoider beskytter imod frie radikaler

Lær at spise papaya og drag nytte af de mange fordele

Papaya frugtens pink-orange farve skyldes tilstedeværelsen af carotenoider, herunder beta-caroten og lycopen. Disse er kraftige antioxidanter, der hjælper med at bekæmpe kræft.

Lycopen kan reducere risikoen for prostatakræft. Det hjælper med at ødelægge kræftceller, øger den anti-metastatiske aktivitet og styrker beskyttende enzymer.

I en undersøgelse foretaget af forskere i Kina, fandt man frem til, at fødevarer rige på lycopen og grøn te, bidrog til at beskytte imod prostatakræft.

Isothiocyanat forhindrer dannelsen af kræftceller

Isothiocyanat er et andet stof fundet i papaya. Det har vist sig, at det bremser dannelsen og udviklingen af kræftceller.

I dyreforsøg blev det vist, at isothiocyanat hjælper med at beskytte mod kræft i bryst, lunger, tyktarm, bugspytkirtel, prostata, samt imod leukæmi.

Andre fordele ved at spise papaya

papaya juice
  • Papaya er rig på næringsstoffer, antioxidanter, carotener, vitamin C, E og A, og flavonoider. De indeholder også B vitaminer, folinsyre, og pantothensyre – samt mineraler som kalium og magnesium. Alle dette fremmer hjerte-kar-sundheden og hjælper med at beskytte imod kræft. De hjælper også med at opretholde et sundt immunsystem, forhindrer øreinfektioner og bekæmper forkølelse og influenza.
  • Papaya er rig på fibre, der kan reducere mængden af dårligt kolesterol. Derudover binder fibrene sig til kræftfremkaldende toksiner i tyktarmen, hvilket medvirker til deres fjernelse fra kroppen og en bedre fordøjelse.

Anvendelse af papaya frø

Papaya frø kan være endnu bedre for dig end selve frugten. De har en krydret, meget bitter smag, som kan gøre dem svære at spise. Ikke desto mindre, har de vigtige medicinske fordele. Iblandt dem er:

  • Antibakterielle egenskaber, som gør dem effektive mod E. Coli, Salmonella og Staphylococcus.
  • De kan beskytte mod nyresvigt forårsaget af toksiner.
  • De letter fjernelsen af tarmparasitter.
  • De hjælper med at afgifte leveren.

Papaya er værd at tilføje til din daglige kost. I det mindste bør du prøve at spise det en gang om ugen. På grund af dens unikke smag, kan den tilføjes til mange opskrifter og retter, supper, salater, yoghurt og chili. Gå ikke glip af muligheden for at nyde godt af dens utrolige sundhedsmæssige fordele.  • Milind, P., & Gurditta, G. (2011). Basketful benefits of Papaya. International research journal of pharmacy2(7), 6-12.
  • Sancho, L. E. G. G., Yahia, E. M., & González-Aguilar, G. A. (2011). Identification and quantification of phenols, carotenoids, and vitamin C from papaya (Carica papaya L., cv. Maradol) fruit determined by HPLC-DAD-MS/MS-ESI. Food Research International44(5), 1284-1291.