6 trin til at slippe af med akne

Udover at tage dig af din hud, skal du være opmærksom på din kost og hydrere dig selv korrekt for at fjerne affaldsstoffer og slippe af med akne.
6 trin til at slippe af med akne
Carlos Fabián Avila

Skrevet og kontrolleret af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Akne er et af ​​de værste mareridt, når du har et kønt ansigt. Langt størstedelen lider af dette problem i løbet af ungdomsårene, men mange kan slippe af med akne senere.

Men der er nogle der har et behov for at finde løsninger, til at slippe af med den akne, de lider af på grund af hormonelle problemer og vaner.

Heldigvis er det ikke et umuligt job at slippe af med akne. Dette kræver en vis indsats og en ændring af visse vaner.

I denne artikel giver vi dig en række trin, der vil være en stor hjælp til at nå dette mål.

Hvad er akne og hvorfor får man det?

Vi begynder med det grundlæggende: at forstå hvad akne er. Akne er et hudproblem, der karakteriseres af dannelsen af bumser, hudorme, røde pletter og hudbetændelse.

Årsagen til, at akne dukker op, er fordi dine svedkirtler virker for aktivt. Dette medfører akkumulering af fedt, døde hudceller og bakterier. Med den deraf følgende betændelse i porerne fremkommer akne.

Skridt til at slippe af med akne

Du vil ikke se godt ud, hvis du ikke tager dig tid til at tage dig af det selv. Følg nedenstående trin for at fjerne akne og rette problemet hurtigt.

1. Hydrering

Drik rigeligt med vand hver dag

Du skal drikke 2 liter vand pr. dag. Dette hjælper med at eliminere affaldsstofferne i dine celler.

Takket være vandets opløsende virkninger kan disse affaldsstoffer elimineres gennem din urin og sved.

Det anslås, at 72% af din hud er lavet af vand. Så du skal bevare denne andel, hvis du vil slippe af med akne, undgå det i fremtiden, og hold din hud sund.

2. Vær opmærksom på dine kostvaner, hvis du ønsker at slippe af med akne

Din kost har direkte indflydelse på din huds sundhed. Naturlige fødevarer nærer din hud og gør den smuk. Men du skal undgå fødevarer fremstillet med sukker, mel, raffinerede olier eller mættet fedt.

Vi ved, at sukkerholdig kornprodukter, pasta, kager, chokolade, kager, marmelade og lignende produkter er en væsentlig del af vores kost. Dette skyldes, hvor nemme og billige de er.

Problemet er, at det at spise disse produkter forårsager:

 • Fremkomsten af uønsket akne
 • En stigning i insulinniveauer
 • Ændringer i produktionen af ​​androgener
 • Overskydende olie i din hud

Læs også:

3. Makeup

Makeup er grundlæggende ikke godt for din hud

Vi ved, at ideen om at forlade dit hus uden makeup måske virker absurd. Det er ikke en hemmelighed, at næsten alle kvinder bruger det, i det mindste lejlighedsvist.

Makeup er fantastisk til at få dine ansigtstræk til at skille sig ud. Og det hjælper dig med at få et elegant, moderne, følsomt og sofistikeret udseende. Samtidig skal du notere dig følgende overvejelser:

 • Prøv at vælge kvalitetsprodukter.
 • Vælg produkter der er passende til din hudtype.
 • Hver aften skal du fjerne din makeup helt.
 • Sørg for, at du ikke anvender makeup én dag om ugen, for at lade dit ansigt hvile.

4. Hav en god ansigtshygiejne

For at slippe af med akne og holde din hud glat og fri for urenheder, er det mest anbefalede råd at have god hygiejne.

For at slippe af med akne effektivt er det vigtigt at vaske dit ansigt ofte med varmt vand og en neutral sæbe.

Du kan også vælge at bruge en mild makeupfjerner, der passer til din hudtype. Tag derefter resten af ​​med et rent, blødt håndklæde for at slippe af med den olieagtige rest på huden og undgå irritation.

Det anbefales også, at du anvender en eksfolierende maske en gang om ugen. Mens der er flere kommercielle muligheder, anbefaler vi at prøve en lavet med papaya, rosenvand eller yoghurt.

Læs også:

5. Sov så meget som du har brug for

Hvis du ikke får nok søvn kan det give problemer med din hud

At sove otte timer om dagen hjælper med at afslappe din krop og tilskynde til afgiftning af din hud. Hvis du ikke sover så meget som du har brug for, vil din hud få problemer med at forny sig selv. Og den vil akkumulere olie og affaldsstoffer.

En god hvile vil hjælpe dig med at:

 • Slippe af med akne
 • Undgå forekomsten af poser under dine øjne.
 • Forøge din ydeevne og koncentration.
 • Hvis du ikke kan sove otte timer pr. nat, så prøv at tage en lille lur om dagen. Denne lur skal være mellem 20 og 40 minutter lang.

6. Gennemgå den medicin du tager

Nogle tilfælde skyldes akne ikke en mangel på søvn eller en dårlig kost. I stedet kan det være en sekundær effekt af nogle former for medicin. De, der oftest forårsager akne, er p-piller.

Inden du stopper disse lægemidler helt, skal du tale med din læge. Nogle gange forekommer akne kun i de første par uger, Mens din krop tilpasser sig.

Hvis akne ikke bliver bedre efter et par uger, så spørg efter et alternativ, der ikke forårsager dette problem.

Du må ikke overse din daglige rutine for at slippe af med akne

Din daglige rutine spiller en stor rolle når du forsøger at slippe af med akne

Mange mennesker kaster håndklædet i ringen i deres kamp mod akneudbrud. Selvom dette i sidste ende er din beslutning, skal du vide, at du ikke behøver at leve med dette problem hele dit liv.

Det er meget nemt at bekæmpe, og selvom resultaterne kan være langsomme, vil du med tiden se en stor forskel.

Det kan interessere dig ...
6 indre problemer, som bumser kan afsløre
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 indre problemer, som bumser kan afsløre

Bumser kan afsløre indre problemer og kan være tegn på, at du bør forbedre nogle af dine vaner såsom kost og stresshåndtering.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Dunyach-Remy, C., Sotto, A., & Lavigne, J.-P. (2015). Le microbiote cutané : étude de la diversité microbienne et de son rôle dans la pathogénicité. Revue Francophone Des Laboratoires. https://doi.org/10.1016/S1773-035X(15)72821-2
 • Marty, J. P. (2007). Acné, sécheresse cutanée et vieillissement: La nutrition au service de la peau. Nouvelles Dermatologiques.
 • Berbis, P., Tostain, J., & Rossi, D. (2004). Androgènes et vieillissement cutané. Progrès En Urologie.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.