6 psykologiske fordele ved at dyrke yoga

03 december, 2018
Udover at mindske stress og hjælpe os til at slappe af, så kan yoga også hjælpe os til at få det bedre og endda hjælpe os til at leve længere.

Mennesker har dyrket yoga i tusinder af år. Lidt efter lidt er det blevet mere populært som en daglig aktivitet for mange. Her er 6 psykologiske fordele ved at dyrke yoga!

Hvordan kan det være? Denne aktivitet lader os være mere i balance. Det er noget, der er nødvendigt. Det skyldes, at ubalance forstyrrer alle aspekter i vores liv.

Hvis man stadig spørger sig selv, hvad denne samling af fysiske, mentale og spirituelle aktiviteter kan gøre for en, som almindelig fysisk motion ikke kan, så lad os kigge på yogas 6 vigtigste fordele. Ønsker du at finde ud af, hvad de er?

Psykologi og yoga

Person der dyrker yoga

Denne aktivitet er tæt forbundet med sindet. Det er i stand til at afstresse os. Det gør os også mere smidige og i stand til at udføre bestemte komplicerede stillinger. Yoga befrier os også fra angst og gør os gladere.

1. At dyrke yoga lindrer stress

Vi finder mere og mere os selv alt for udkørte. Eksempler på ting, som kan gøre os stressede, er tiden, der går, behovet for at gøre alting for hurtigt, umulige mål, stramme tidsplaner osv.

Derfor vil yoga hjælpe os til at lindre denne form for stress og kontrollere det, så det stopper med at påvirke os. Selv hvis vi ikke tror på det, så lammer stress os og begrænser os. At være overbelastet vil aldrig kunne gøre noget godt for os.

Vil du begynde at dyrke yoga nu?

2. Det forbedrer ens søvn

Stress er også tæt forbundet med søvnløshed og at sove dårligt. Der er mange personer, som døjer med ikke at kunne få en god nattesøvn. De prøver at overkomme problemet ved at gøre ting såsom at tage sovepiller.

Men hvad hvis vi prøvede noget mere naturligt for at løse dette problem?

Motion hjælper en til at stresse af og føle sig meget mere afslappet. Som en følge vil dette hjælpe en til at sove meget bedre. Derudover øger det dannelsen af melatonin at dyrke yoga.

Anbefalet læsning:

5 yoga stillinger til en flad mave

3. Man vil være gladere

Kvinde der er glad udenfor

Hvorfor er personer, som oftere motionerer, gladere? Kan det virkelig forbedre ens humør? Det er umuligt altid at være glad og i et godt humør. Men at dyrke yoga kan dog hjælpe os til at opnå en tilstand af ro og harmoni det meste af tiden.

Derudover øger denne aktivitet mængden af serotonin. Dette meget vigtige hormon er ansvarlig for at få os til at føle os glade. Hvis man ikke er glad, og man ikke ved hvorfor, så bør man måske prøve at begynde at udøve denne aktivitet.

Måske er der en løsning på dit problem.

4. Man vil leve længere

Med blot 15 minutter yoga om dagen kan man nyde alle de fordele, som vi har nævnt ovenfor.  Denne aktivitet gør desuden også, at vi lever længere. Med andre ord vil de personer, som dyrker yoga, leve i lang tid.

Her finder vi en vigtig del af at dyrke yoga. Det er, at det forebygger udviklingen af degenerative sygdomme. Disse sygdomme optager alt vores energi. Det får os til at leve i kortere tid med en dårligere livskvalitet.

Læs også:

Yoga hjælper med at kurere depression

5. Man vil være i stand til at koncentrere sig bedre

Vores koncentration er meget vigtig. Det skyldes, at den lader os lære bedre og forstå informationer på en mere simpel måde. Og det kan endda forbedre vores hukommelse. Derudover hjælper yoga os også til at løse problemer mere effektivt.

Vi kan tro på, at andre former for fysisk aktivitet også kan hjælpe os på denne måde, men sandheden er, at yoga er en aktivitet, som unægteligt indebærer koncentration. Det er derfor, det hjælper en til at styrke og opbygge det.

6. Yoga forbedrer ens seksuelle samliv

Par der laver yoga

Yoga er ikke blot nyttigt for en selv, men det er også nyttigt for personerne omkring en. For eksempel forbedrer denne aktivitet forholdet mellem en person og sin partner. Det er vigtigt, hvis man går efter at opnå en balance i alle dele af ens liv.

Men hvorfor er yoga også godt for ens seksuelle forhold? Det er fordi, det styrker musklen i bækkenet. Det gør den også mere smidige.

Som et resultat af dette bliver sex mere behageligt. Og dette er også nyttigt for ens forhold til sin partner.

Planlægger du at dyrke yoga nu? Vent ikke længere. Hvis det er muligt at gøre det, så begynd lige nu og gør det til en del af din daglige rutine. Det er en vigtig oldgammel aktivitet, som har mange fordele for kroppen.

Ved at dyrke yoga vil man opnå velvære og balance i sit liv.

 • Streeter, C. C., Whitfield, T. H., Owen, L., Rein, T., Karri, S. K., Yakhkind, A., … Jensen, J. E. (2010). Effects of Yoga Versus Walking on Mood, Anxiety, and Brain GABA Levels: A Randomized Controlled MRS Study. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/acm.2010.0007
 • Ross, A., & Thomas, S. (2010). The Health Benefits of Yoga and Exercise: A Review of Comparison Studies. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/acm.2009.0044
 • Balasubramaniam, M., Telles, S., & Doraiswamy, P. M. (2013). Yoga on our minds: A systematic review of yoga for neuropsychiatric disorders. Frontiers in Psychiatry. https://doi.org/10.3389/fpsyt.2012.00117
 • Khalsa, S. B. S., Hickey-Schultz, L., Cohen, D., Steiner, N., & Cope, S. (2012). Evaluation of the mental health benefits of yoga in a secondary school: A preliminary randomized controlled trial. Journal of Behavioral Health Services and Research. https://doi.org/10.1007/s11414-011-9249-8
 • American Osteopathic Association. The Benefits of Yoga. https://osteopathic.org/what-is-osteopathic-medicine/benefits-of-yoga/
 • J Int Soc Prev Community Dent. 2016 Jan-Feb; 6(1): 7–14. Association of yoga practice and serum cortisol levels in chronic periodontitis patients with stress-related anxiety and depression. doi: 10.4103/2231-0762.175404
 • Ondian J Med Res. 2005 May;121(5):683-90. Influence of Yoga and Ayurveda on self-rated sleep in a geriatric population. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15937373/
 • Gupta, Ram & Singh, Shailendra & Singh, Narendra. (2016). Does yoga influence happiness and mental balance: a comparison between yoga practitioners and non yoga practitioners?. Online
 • Journal of Multidisciplinary Research (OJMR). 2. 1-5. https://www.researchgate.net/publication/308077596_Does_yoga_influence_happiness_and_mental_balance_a_comparison_between_yoga_practitioners_and_non_yoga_practitioners
 • Int J Yoga. 2011 Jul-Dec; 4(2): 49–54. Exploring the therapeutic effects of yoga and its ability to increase quality of life. doi: 10.4103/0973-6131.85485
 • Harvard Health Publishing. Yoga – Benefits Beyond the Mat. https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/yoga-benefits-beyond-the-mat
 • Harvard Health Publishing. Yoga for a better sex life? https://www.health.harvard.edu/healthbeat/yoga-for-a-better-sex-life