6 råd til at overkomme sorg

For at komme igennem denne fase er det vigtigt at acceptere, hvad der er sket. Glem ikke at din elskede eller en person du har mistet ville have dig til at være lykkelig. Prøv at holde dig beskæftiget og brug tid med din familie og venner.
6 råd til at overkomme sorg

Sidste ændring: 16 august, 2019

At stå overfor tabet af en elsket og komme videre er en af de mest vanskelige prøver, vi kan støde på i vores liv. At skulle acceptere, at nogen vi elsker, ikke længere fysisk er til stede, er et slag mod vores realitetssans, hvilket skaber forvirring og næsten altid gør, at vi falder i lange perioder med depression og tristhed. I denne artikel vil vi give dig 6 råd til at overkomme sorg.

Vi har alle forskellige måder at håndtere døden af en elsket. At have et godt støttende netværk, kan være nøglen til at overvinde smerten fra sorg. Ifølge forskning hjælper det meget at være i et støttende socialt miljø og opretholde en sund livsstil. Men afhængigt af den indvirkning, som døden kan have, såvel som den person der lider, kan processen tage måneder eller endda år.

Det er vigtigt at huske, at sorg har følelsesmæssige og fysiske symptomer. Folk der sørger lider normalt af træthed, appetitløshed og nedsat seksuel lyst. Hvis din sorg er mere kompleks og omfatter andre symptomer udover depression, bør du søge hjælp fra en professionel psykolog, der kan hjælpe med at bestemme den bedste fremgangsmåde for dig, for at overvinde din sorg.

Hvis du går gennem den svære tid, som det er, at have mistet en elsket, bør du overveje følgende anbefalinger, som kan hjælpe dig med at acceptere dit tab og genvinde den normale rytme i dit liv.

Tid

Tiden er kritisk til at overvinde sorg. Nogle mennesker vil bruge længere tid end andre, men alle har brug for at huske på, at det tager tid at vænne sig til tanken om, at en person er væk, og vi er nødt til at komme videre med vores liv.

Anbefalet læsning efter “6 råd til at overkomme sorg”:

6 råd til at overkomme sorg

Accepter at sorg er okay

2-tårer

Smerten du føler efter et tab er uundgåeligt. Det bærer med sig et væld af følelser, der kan få dig til at føle dig fysisk syg. Men dette er en normal del af processen, og det kan kun overvindes gradvist. Sørg for at du forsøger ikke at tildele skyld eller undertrykke dine følelser, som du går igennem denne smertefulde fase.

Udtryk dine følelser

Der vil altid være nogen, der er villige til at lytte og dele smerten mærket ved fraværet af din elskede. At tale om hvad der skete, og alle de følelser tab bringer, er en måde at acceptere, at din elskede er væk. Du vil snart være i stand til at omfavne dine glade minder. Men hvis du undertrykker disse følelser med sorg og frustration kan du blive isoleret. Som kun vil forstærke din sorg og skubbe mennesker der støtter dig væk.

Husk at livet går videre

3-fornøjelse

Selvom at miste nogen er så smertefuldt, at det kan gøre du mister lysten til at leve videre, er virkeligheden, at livet går videre, og der er andre mennesker, der har brug for os. Tænk på din elskede, der altid har ønsket det bedste for dig, og find måder at være lykkelig på, selv i deres fravær. Find nye aktiviteter som du nyder, bruge tid med din familie og venner. Dediker alle dine nye bedrifter til den der er væk. Alle disse ting vil hjælpe dig med, at trække dig ud af din depression og hjælpe dig med at overvinde din sorg.

Tag vare på dit og din families helbred

Den dybe smerte forårsaget af tabet af en elsket, kan få dig til at glemme alt om vigtige faktorer. Som god ernæring, regelmæssig motion og andre sunde vaner, der forbedrer din livskvalitet. Det er vigtigt at genvinde disse ting, fordi det hjælper med at lette din depression og undgå alvorlige sygdomme.

Læs også denne artikel efter “6 råd til at overkomme sorg”:

De fysiske effekter af sorg på ens krop

Støt din familie

Familie - overkomme sorg

Mens du måske er i enorm smerte,  husk at du ikke er den eneste person, der lider af dette tab. Måske din familie eller venner også har brug for støtte. Ved at være der for andre, vil du også begynde at føle dig bedre. Din familie og venner skal mindes de lykkelige øjeblikke og gode tider, der vil leve i jeres hjerter for evigt.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.