6 trin til at bekæmpe skedesvamp naturligt

For at undgå at skedesvamp spreder sig, er det vigtigt at anvende undertøj af bomuld. Det skyldes, at dette materiale er det mest åndbare.
6 trin til at bekæmpe skedesvamp naturligt

Sidste ændring: 26 august, 2022

Udviklingen af svamp i skeden er et meget gængst problem. Desværre kan dets symptomer forårsage en del ubehag. Men man kan heldigvis bekæmpe skedesvamp naturligt.

Den indvendige og udvendige infektion ændrer pH-værdien af flora i skeden. Det forårsager smerte og kløe og udskiller ildelugtende udflåd.

Den mest gængse årsag er udviklingen af albicans candida. Det er en mikroorganisme, som har tendens til at leve i fugtige og varme miljøer, som er kendetegnet ved denne del af kroppen.

Selvom det måske er minimalt og sporadisk, er det vigtigt at behandle skedesvamp for at undgå komplikationer eller mere seriøse sygdomme.

Heldigvis er der udover de konventionelle produkter også nogle vaner og naturlige midler, som kan hjælpe til at bekæmpe skedesvamp naturligt.

I denne artikel ønsker vi at give dig 6 simple trin, som kan hjælpe med denne behandling.

Lær dem at kende!

1. Hold øje med din intimhygiejne

Hold øje med din intimhygiejne for at bekæmpe skedesvamp naturligt

At have gode daglige hygiejnemæssige vaner er en af nøglerne til at opretholde en sund skede, som er fri for svampeinfektioner.

En grundlæggende regel er at anvende en neutral sæbesom er fri for parfume eller stoffer, som ændrer den naturlige pH-værdi i dette område.

På den anden side bør du være sikker på, at dit undertøj er rent og tørt, især når der er væske fra skeden, som er tyk og ildelugtende.

 • Vask dig to gange om dagen og skift undertøj i tilfælde af, du har disse symptomer.
 • Når du går på toilettet, så tør dig forfra og bagud, for at være sikker på, at svampen og bakterierne ikke spreder sig.

2. Hold dine private områder tørre

Skeden er beskyttet af en naturlig smørrelse, som indeholder sunde bakterier, der hindrer væksten af svamp.

Når pH-værdien i denne smørrelse bliver høj, kan mikroorganismer nemt vokse og hurtigt skabe infektioner.

Eftersom dette områder forbliver let fugtigt hele tiden, er det vigtigt at prøve at holde de udvendige dele tørre for at stoppe væksten af svamp.

 • Vær sikker på at tørre dig grundigt, når du har været i bad eller har været på toilettet.
 • Undgå at anvende fugtigt undertøj forårsaget af væske eller vand.

3. Undgå seksuelt samleje

Undgå samleje for at bekæmpe skedesvamp naturligt

Gærinfektioner udgør ikke en risiko for det seksuelle helbred for et par. Det er dog ikke godt at have sex, mens man er i behandling, eftersom det kan gøre behandlingen problematisk.

Kontakt med en partner kan forlænge infektionens varighed og i nogle tilfælde forårsage smerte og ubehag.

4. Tag et bad med æblecidereddike

Den naturlige syre i æblecidereddike hjælper emd at genskabe den naturlige pH-værdi i skeden for at fremme bekæmpelsen af svamp.

Dets aktive stoffer, såsom eddikesyre, har svampedræbende og antibakterielle egenskaber, som hjælper med at beskytte dette område for at bekæmpe skedesvamp naturligt.

På samme tid er det et vidunderligt middel til at lindre kløen og mindske den overdrevne mængde udflåd.

 • Tilsæt 1 dl æblecidereddike til vand ved stuetemperatur i dit badekar og tag et bad i 15 til 20 minutter.

5. Anvend bomuldsundertøj for at bekæmpe skedesvamp naturligt

Anvend bomuldsundertøj til at bekæmpe skedesvamp naturligt

Undertøj har meget at gøre med denne type infektion, eftersom nogle typer stof optager for meget fugt og hindrer ventilationen i dette område.

Tøj lavet af bomuld er ideelt til at undgå denne lidelse. Det skyldes, at det tillader passende åndbarhed og fremmer ikke væksten af svamp og bakterier.

 • Vær sikker på, at du altid anvender undertøj i bomuld.
 • Undgå at gå med vådt badetøj i for lang tid.
 • Gå med løstsiddende tøj.

6. Undgå at anvende pudder og parfume til at bekæmpe svampeinfektioner

Der er et utal af parfumer, pudder, deodoranter og andre produkter, som er lavet til at ændre skedens duft.

Disse ændrer de sunde mikrobiologiske flora i dette område betydeligt og kan faktisk føre til infektioner.

Deres kemiske stoffer ødelægger sunde bakteriersom bekæmper svampen og fremmer derimod væksten af svamp.

 • Det er vigtigt at forstå, at når der er god hygiejne, har skeden ingen grund til at have en utiltrækkende lugt.
 • Det er rigtigt, at skeden har en bestemt lugt, men det betyder ikke, at der er et problem.

Døjer du med en svampeinfektion i skeden? Følg disse anbefalinger og tag kontrol, lige så snart du har nogle af disse generende symptomer.

Det kan interessere dig ...
Sådan undgår man svampeinfektioner
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan undgår man svampeinfektioner

Omkring 75% af alle kvinder over 15 år har døjet med eller vil døje med svampeinfektioner i deres liv. Her er hvordan man undgår og behandler det. • Gonçalves, B., Ferreira, C., Alves, C. T., Henriques, M., Azeredo, J., & Silva, S. (2016). Vulvovaginal candidiasis: Epidemiology, microbiology and risk factors. Critical Reviews in Microbiology. https://doi.org/10.3109/1040841X.2015.1091805
 • Genet, J. (1995). [Natural remedies for vaginal infections]. Sidahora.
 • Ozen, B., & Baser, M. (2017). Vaginal Candidiasis Infection Treated Using Apple Cider Vinegar: A Case Report. Alternative Therapies in Health and Medicine.
 • Judy Gopal, Vimala Anthonydhason, Manikandan Muthu, Enkhtaivan Gansukh, Somang Jung, Sechul Chul & Sivanesan Iyyakkannu (2019) Authenticating apple cider vinegar’s home remedy claims: antibacterial, antifungal, antiviral properties and cytotoxicity aspect, Natural Product Research, 33:6, 906-910, DOI: 10.1080/14786419.2017.1413567
 • Ozen B, Baser M. Vaginal Candidiasis Infection Treated Using Apple Cider Vinegar: A Case Report. Altern Ther Health Med. 2017;23(7):AT5751.
 • Candidosis vaginal. Mayo Clinic. https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/yeast-infection/symptoms-causes/syc-20378999
 • Keeping your vagina clean and healthy. National Health Service. https://www.nhs.uk/live-well/sexual-health/keeping-your-vagina-clean-and-healthy/

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.