6 fordele ved at dyrke pilates hver uge

Pilates hjælper dig ikke kun med at forbedre din kropsholdning og blive mere smidig. Det giver dig også mulighed for at tage en pause fra verden og lægge stress og bekymringer til side.
6 fordele ved at dyrke pilates hver uge
Carlos Fabián Avila

Skrevet og kontrolleret af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Flere og flere mennesker er begyndt at dyrke pilates hver uge. Det er en måde at træne på, som gavner både din mentale og fysiske sundhed.

Der er mange fordele ved pilates. Det kan hjælpe dig med at tabe dig, opbygge muskelmasse, få en bedre kropsholdning og få ro på i en stresset hverdag.

Pilates er en træningsform, der giver rigtigt godt udbytte uden risiko for at få skader. Du bliver smidigere og stærkere.

I denne artikel taler vi om nogle af de vigtigste fordele ved pilates.

6 fordele ved at dyrke pilates

1. Du taber dig lidt efter lidt, på den sunde måde

Tab dig med pilates

Pilates aktiverer dit stofskifte, hvilket er den kropslige funktion, der regulerer energiforbruget. Når stofskiftet øges, bliver din kropstemperatur højere, du sveder, og du forbrænder kalorier. Det får dig til at tabe dig.

Det er bedst at kombinere pilates med aerobisk aktivitet, såsom at gå, danse, løbe, svømme, cykle osv.

På denne måde kan du have god balance mellem styrketræning og kardiovaskulære øvelser. Dette er den sundeste og mest effektive måde at tabe sig på, så dit vægttab bliver varigt.

2. Ton din krop uden at skade dig selv

Ton din krop med pilates

At dyrke pilates hver uge er en glimrende måde at tone dine muskler på og øge din styrke og modstandsdygtighed.

De arbejder med hele kroppen og bruger alle de forskellige muskler i din krop. Derudover hjælper det med at skabe balance mellem dit øvre og nedre krop. På den måde adskiller pilates sig fra andre sportsgrene.

En anden stor fordel er, at risikoen for skader er meget lille. Pilates fokuserer på øvelser, man kan lave med sin egen kropsvægt eller lette vægte. Det betyder, at man ikke ved en fejl udsætter sin krop for noget, den ikke kan holde til.

3. Få en flot figur

Styrk din krop med pilates

Pilates styrker dine muskler og hjælper dig med at tabe dig. Derfor kan du også få en flot figur ved at dyrke pilates hver uge. Musklerne bliver ikke større, men bliver mere definerede. Og du bliver mere mobil fordi du træner smidighed.

Du får en flot krop, der samtidigt er veltrænet og stærk. Du får mere feminine og faste kurver uden overskydende fedt.

Din krop er i balance med flotte proportioner.

4. Bedre kropsholdning

Få bedre kropsholdning

De fordele, vi nævnte tidligere, bidrager også til bedre kropsholdning.

Når du træner maven, skuldrene og ryggen giver du styrke til din overkrop, så den kan holde sig oppe. En stærk nedre ryg giver dig en flot kropsholdning.

  • Stærke ben og ballemuskler er også nødvendige for at støtte din krop. Alle muskler i din krop aktiveres når du dyrker pilates og de bidrager alle til en bedre kropsholdning.
  • Pilates arbejder på denne måde på en holistisk måde, så der er ingen del af din krop, der er udeladt.

5. Bliv smidigere med pilates

Bliv smidig med pilates

Pilatesøvelser omfatter som regel udstrækninger. Disse bliver lavet i begyndelsen og i slutningen, men de er også indarbejdet i resten af træningen.

En god udstrækning er afgørende for at arbejde med dine muskler på en omfattende måde. Når du træner og strækker dine muskler ud, så arbejder du holistisk med kroppen.

Når du strækker ud, vil du se, at du langsomt bliver smidigere. Det kan give dig større mobilitet, der især er vigtigt for skuldre, nakke og ryg.

Det bidrager også til bedre kropsholdning.

6. Du bliver mere afslappet, når du dyrker pilates hver uge

Dyrk pilates og føl dig mindre stresset

Pilates hjælper dig ikke kun med at tabe dig, blive tonet og komme i form generelt. Regelmæssig træning giver mange fordele for dit nervesystem. Det hjælper dig med at overkomme problemer såsom stress, angst og depression.

Pilates kræver især god koncentration og koordinering. Disse to færdigheder giver dig klarhed i sindet og sætter dine bekymringer til side. Du bliver tvunget til at tænke på træningen i stedet for sine arbejdsproblemer, familieproblemer eller andre kilder til stress.

Når du dyrker pilates, er dit sind fokuseret på, hvordan din krop bevæger sig, din styrke, balance og vejrtrækning. På denne måde kan du føle dig mere afslappet efter du har været til pilates.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.