7 anvendelser af aluminiumsfolie du ikke kender til

Du vil blive overrasket over, hvor mange forskellige anvendelser af aluminiumsfolie der findes. Du bør begynde at gøre mere brug af det selv. Her er de 7 bedste anvendelser.
7 anvendelser af aluminiumsfolie du ikke kender til

Sidste ændring: 26 august, 2022

I køkkenet er der mange anvendelser af aluminiumsfolie. Du kan bruge det til madlavning, og også til at få mad til at holde længere.

Derfor bruges det mere og mere. Aluminiumsfolie købes i fine ark, der kan formes og nemt kan dække en stor mængde af genstande.

En af de vigtigste anvendelser af aluminiumsfolie er at det kan hjælpe at få mad til at holde i længere tid. Det fungerer som en barriere for lys (som nedbryder fedt), en barriere mod lugte og bakterier, og i bund og grund stopper det mad fra at modtage eller tabe fugt. Du kan også bruge det til at tilberede grøntsager, fisk og andre forskellige slags fødevarer.

Staniol

Anvendelser af aluminiumsfolie

Der er dog også mange andre anvendelser af aluminiumsfolie. Det har så mange nyttige egenskaber, at du kan bruge den til alt lige fra at skærpe sakse til endda at lindre ledsmerter.

De vigtigste egenskaber, der gør det så alsidigt, er:

 • Termisk tolerance. Det tåler høje temperaturer såvel som lave.
 • Det leder både varme og elektricitet.
 • Aluminiumsfolie er hygiejnisk.
 • Det er vandtæt. Det er modstandsdygtig overfor vand og fugt.
 • Denne folie er ugiftig.
 • Det er rustfrit.

I denne artikel vil vi kigge lidt på nogle af de mindre kendte anvendelser af aluminiumsfolie.

1. Smerte lindrende

Aluminium har en stor anti-inflammatorisk effekt, hvilket kan bruges til at lindre mange forskellige typer smerter. Det gør det ved at fange og lede kropsvarme, hvilket betyder at smertestedet forbliver opvarmet i længere tid.

En kvinde har ondt i nakken og burde bruge aluminiumsfolie

Tro det eller ej, du kan anvende det på enhver del af din krop, og det vil lindre adskillige led smerter, muskelsmerter og endda ar.

Sådan gør du:

 • Skær aluminiumsfolien ud og dæk smerteområdet til.
 • Læg et bandage på ovenpå.
 • Lad det blive natten over.
 • Gentag i 12 dage.

Læs også denne artikel efter “7 anvendelser af aluminiumsfolie du ikke kender til”:

11 øvelser til at hjælpe dig med at slippe af med skuldersmerter

2. Fremskynde din strygning

En kvinde anvender aluminiumsfolie til strygning - anvendelser af aluminiumsfolie

Hvis du vil minimere den tid, du skal bruge på strygning, er det eneste, du skal gøre, at placere et stykke aluminiumsfolie mellem dit tøj og strygebrættet.

På denne måde vil du stryge begge sider af dit tøj samtidigt, da aluminiumsfolien afspejler varmen.

Læs også denne artikel denne artikel efter “7 anvendelser af aluminiumsfolie du ikke kender til”:

7 måder at rengøre dit brændte strygejern på, så det ser nyt ud igen

3. Fjernelse af statisk elektricitet, når du vasker tøj

Der vaskes toej ved brug af aluminiumsfolie - anvendelser af aluminiumsfolie

Tøj går ofte “tabt” når det vaskes. Dette skyldes den statiske elektricitet, som genereres under vasken og får tøjet til at sidde fast ved hinanden under tørring.

Selvom du måske ikke tror på det, kan du, ved at placere tre 5 cm diameter bolde af aluminiumsfolie i vaskemaskinen, få to helt fantastiske resultater:

 • Du vil helt slippe af med den statiske elektricitet, fordi aluminiumet vil absorbere ladningen.
 • Dit tøj vil tørre hurtigere.

4. Reparation af en batteriforbindelse

Måske fungerer dine fjernbetjeninger ikke særlig godt, på trods at du har sat nye batterier i. Hvad der er sket er, at fjedrene, der holder batteriet på plads, over tid er blevet svækket og ikke holder så godt.

Løsningen er at tilføje et lille stykke aluminiumsfolie mellem batteriet og fjedren. Fordi det er sådan en god elektrisk leder, vil den reparere din fjernbetjening fuldstændig.

5. Skærpe sakse

Det afhænger af hvor meget og hvor ofte du bruger dem, men det er ingen hemmelighed, at sakse med tiden bliver sløve. Dette sker endnu hurtigere, hvis du klipper i stof eller hår.

Derfor kan du gøre følgende: tag noget aluminiumsfolie, fold det tre gange, og klip det med din saks. Som du fortsætter med at klippe, vil du opdage, at den bliver skarpere.

6. En form til bagning af tærter

Hvis du har lyst til at lave tærter i forskellige forme, såsom stjerner, hjerter, en amerikansk fodbold eller en anden god idé, du måske har i hovedet, og du ikke har lyst til at bruge penge på en form, du kun vil bruge en gang, kan du prøve at lave en ud af aluminiumsfolie.

Sørg for at lav den med foldede ark for at gøre formen mere fast. Fordi det er sådan en god varmeleder, vil din tærte blive bagt perfekt i den form, du gerne vil have.

7. Forseglingsposer

Måske har du brug for at forsegle en pose for at bevare noget mad, men du har kun almindelige bæreposer i huset. Bare rolig, du kan lave en lufttæt pose ud af aluminiumsfolie.

Alt hvad du skal gøre er at placere aluminiumsfoliet, over det du vil forsegle og køre et strygejern over det. Efter et par sekunder har du din egen hjemmelavede pose med forsegling.

Hvad synes du om disse anvendelser af aluminiumsfolie? En dag, når du mindst forventer det, kan de måske hjælpe dig når du har brug for det!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.