7 fødevarer, der hjælper med at sænke forhøjet blodtryk indenfor 15 dage

Forhøjet blodtryk afhænger af mange forskellige faktorer, og hvad du spiser er en af dem. Lær om 7 fødevarer, der kan hjælpe dig med at sænke blodtrykket på bare 15 dage.
7 fødevarer, der hjælper med at sænke forhøjet blodtryk indenfor 15 dage
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Forhøjet blodtryk afhænger af mange forskellige faktorer. Når det er sagt, er det, du spiser, altid en afgørende faktor for at holde blodtryksniveauerne sunde. Prøv disse 7 fødevarer, der hjælper med at sænke forhøjet blodtryk indenfor 15 dage.

Det er op til dig at tage dig af en af de farligste fjender for dit kardiovaskulære helbred. Det er trods alt det, der ofte forsømmes og giver dig dine første advarselstegn.

Det er aldrig for sent at begynde at ændre dine vaner, bevæg dig lidt mere, kontroller din stress bedre, holde op med at ryge, og selvfølgelig spis meget bedre.

I dag vil vi foreslå følgende: Vælg salt fra og inkorporer disse 7 fødevarer, der hjælper med at sænke forhøjet blodtryk i din daglige kost.

Dette kombineret med motion vil give dig et sundere blodtryksniveau på kun 15 dage.

Det er et forsøg værd!

1. Rødbeder

Både nitraterne og nitritterne i rødbeder er grundlæggende forbindelser for dit metaboliske system og især til regulering af blodtrykket.

Nitrogenoxid forbedrer arteriel blodkarudvidelse. Derfor er alle fødevarer rig på nitrater, der er vidunderlige til at understøtte din hjertekar sundhed.

Rødbeder er absolut din bedste ven, når det kommer til en kost til stabilisering af dit blodtryk.

Nyd dem rå i salater eller i saft med andre frugter som æbler eller druer. Det er lækkert!

2. Hvidløg

Her er en sjov kendsgerning: Før hvidløg blev en kulinarisk bestanddel, blev den brugt som medicin.

Hakkede eller tyggede hvidløg blev udelukkende brugt i det antikke Grækenland, både for at helbrede sår og sænke blodtryk.

Ligeledes, hvis du husker på, at hvidløg også reducerer kolesterol og lav-densitets lipoproteiner (LDL) i særdeleshed, så vil du forstå, hvorfor det er en væsentlig ingrediens for dit helbred.

Indtag hvidløg dagligt, især til at starte din dag på. Der er ikke noget sundere end et hvidløgsfed, når du står op!

3. Omega 3 fedtsyrer

Fiskeolie, avocado og ekstra jomfru olivenolie er alle fødevarer rig på omega 3 fedtsyrer.

Denne type “sunde” fedt er afgørende for god hjertesundhed.

Det hjælper dine blodkar med at blive stærke og elastiske, hvilket forbedrer blodcirkulationen for at undgå forhøjet blodtryk.

Den særlige omega 3 fedtsyre, der hedder docosahexaensyre, er en væsentlig del af kosten hos enhver med forhøjet blodtryk.

Så glem ikke at få laks til aftensmad, top dine salater med hørfrø, og inkluder en håndfuld nødder i din morgenmad.

4. Grønkål versus forhøjet blodtryk

Det har en stærk smag, tager noget tid at tygge og er ikke alles favorit. Det er dog en god idé at inkludere det mindst en gang om ugen i din kost.

Grønkål er en af ​​de få “super fødevarer”, der virkelig fortjener sit kaldenavn. Det har trods alt flere vitaminer, mineraler og antioxidanter end spinat.

Men årsagen til at grønkål kan sænke forhøjet blodtryk er, at det er rig på magnesium, kalium og C-vitamin.

Alle disse næringsstoffer hjælper dig med at sænke forhøjet blodtryk.

5. Havregryn

Havregryn er en fabelagtig kornsort med højt indhold af fiber, lavt fedtindhold, og også et meget lavt natriumindhold, et mineral, der har tendens til at hæve dit blodtryk.

Havregryn, samt havre mel, er fantastisk at medtage i din daglige kost, hvad enten du spiser morgenmad eller bruger det i brød eller kager.

Bland det med honning og frugt og nyd et bedre helbred.

6. Bananer

Kun en banan indeholder utrolige mængder af kalium. Faktisk, hvis du spiser en om dagen, får du 100% af den daglige anbefalede mængde.

Som du allerede ved, er kalium afgørende for at opretholde god nyre sundhed.

Mens natrium øger betændelse og tilbageholdte væsker, så opmuntrer kalium til korrekt blodcirkulation og har en vanddrivende effekt.

Du må ikke glemme, at bananer også giver dig energi, hvorfor ikke spise dem oftere?

7. Græsk yoghurt

Yoghurt, til mange menneskers overraskelse, indeholder to næringsstoffer, der er ideelle til behandling af forhøjet blodtryk: calcium og probiotika.

Kalcium mangel kan midlertidigt hæve blodtrykket, så noget så let som at indtage yoghurt regelmæssigt kan hjælpe dig med at få calcium og især probiotika.

Glem ikke at en stærk, sund tarmflora hjælper dig med at absorbere næringsstoffer bedre og holder dit blod fri for toksiner og får det til at flyde frit i hele kroppen.

Inkorporer disse fødevarer i din kost og husk at få periodiske læge-tjek for at bekæmpe den stille morder: Forhøjet blodtryk.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Ocampo DAB., Paipilla AF., Marín E., Vargas Molina S., et al., Dietary nitrate from beetroot juice for hypertension: a systematic review. Biomolecules, 2018.
  • Matsutomo T., Potential benefits of garlic and other dietary supplements for the management of hypertension. Exp Ther Med, 2020. 19 (2): 1479-1484.
  • Carrero JJ., Martín Bautista E., Baró L., Jiménez J., et al., Efectos cardiovasculares de los ácidos grasos omega 3 y alternativas para incrementar su ingesta. Nutrición Hospitalaria, 2005.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.