7 gode måltider hvis du vil tabe dig

Ved at følge en varieret og sund kost, sammen med fysisk aktivitet, kan det hjælpe dig med at tabe vægt nemmere og mere sikkert end at bruge restriktive alternativer.
7 gode måltider hvis du vil tabe dig
Karla Henríquez

Skrevet og kontrolleret af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 26 august, 2022

For at tabe sig, er det vigtigt at lave fysisk aktivitet. Men det vil være sværere at få gode resultater, hvis du ikke spiser en sund kost. Derfor kommer vi her med 7 gode måltider hvis du vil tabe dig.

Gode måltider hvis du vil tabe dig

Det betyder ikke, at du altid skal spise det samme, men du kan have en række måltider, der hjælper med at opretholde en kost med lavt fedtindhold. Ved at spise disse måltider sammen med regelmæssig fysisk aktivitet, kan du få betydelige resultater, som for eksempel at tabe 5-15kg efter et par uger.

Morgenmad

Når det kommer til morgenmad, er det vigtigt at fortsætte med at have regelmæssige måltider baseret på at have omkring en kop skummetmælk eller yoghurt naturel. Du kan også drikke naturlig juice eller spise et stykke frugt.

På samme måde kan du supplere din morgenmad med lidt fuldkorns toast sammen med en spiseskefuld olivenolie eller en lille smule kalkun eller skinke. Du bør undgå at spise kager, bagværk eller produkter med smør eller marmelade på grund af at de har et stort sukker og mættet fedtstof indhold.

Snacks

skinke

Midt morgen og frokost, er det en god idé at spise en let snack, der vil hæve dit blodsukkerniveau og reducere din appetit. På den måde vil du være bedre til at kontrollere hvad du spiser til frokost og aftensmad.

Derfor bør dine snacks være baseret på et stort stykke frugt, eller to mindre eller endda en skummet yoghurt. Du kunne også spise fuldkorns toast med burgos ost, kalkun, en kaffe eller en infusion.

Frokost

Til frokost og aftensmad skal du være mere kreativ og variere dine retter oftere. Fortsæt med at læse, for at lære hvad der er nogle gode måltider hvis du vil tabe dig. Ligeledes kan du bruge dem i løbet af ugen.

 • Dag 1. Salat med gulerødder, tomater og asparges. Kyllingebryst med hvid ris. Fuldkornsbrød med et stykke frugt eller en infusion.
 • Dag 2. Mozarella, tomat og oregano salat. Bagt rødspætte med krydderier eller grøntsagsstuvning. Fuldkornsbrød og en frugtsalat.
 • Dag 3. Kogte grønne bønner. Bagt aborre med ristet rød peber salat. Brød og et stykke frugt.
 • Dag 4. Kogt brokoli. Bagt harre med svesker og svampe. Brød og fedtfri yoghurt.
 • Dag 5. Kalkunbryst med æble og rosiner. Bagt eller kogt artiskok med hvidløg. Fuldkornsbrød med et stykke frugt.
 • Dag 6. Grøn asparges salat. Grøn peberfrugt fyldt med hvid ris og kalkun. Fuldkornsbrød og et stykke frugt eller infusion.
 • Dag 7. Champignon salat ved stuetemperatur. Hvidløgsharre med hvidvinssovs. Fuldkornsbrød og fedtfri yoghurt.

Aftensmad

Suppe

Ligesom med vores frokoster kan du lave lækre, fedtfattige retter til aftensmad, som vil hjælpe dig med at tabe vægt. Du kan tage et kig på nogle eksempler, på måltider du kan lave hele ugen:

 • Dag 1. Selleri og gulerodssuppe. Grillet kylling. Fedtfri yoghurt eller et stykke frugt.
 • Dag 2. Omelet. Grøntsagsgryderet. Fedtfri yoghurt eller et stykke frugt.
 • Dag 3. Squashcreme. Svampe med krydderier. Frugtsalat eller infusion.
 • Dag 4. En kop gazpacho eller serveret i en skål med et kogt æg. Blandede grøntsager. Fedtfri yoghurt eller et stykke frugt.
 • Dag 5. Omelet med squash. Bagt torsk med oregano. Frugtsalat eller infusion.
 • Dag 6. Hvidløgssuppe med valnødder. Bønner med kogte kartofler. Fedtfri yoghurt eller et stykke frugt.
 • Dag 7. Spinat med skiveskåret skinke, rosiner og pinjekerner. Porcherede æg. Fedtfri yoghurt eller et stykke frugt.

Som du kan se med alle disse måltider, er de meget forskellige, men alle er baseret på at sænke mængden af fedtstoffer og sukkerarter.

 • Du bør undgå at spise rødt kød, spis i stedet kylling, kalkun, harre eller hvid fisk.
 • Eliminering af raffinerde sukkerarter , såsom hvidt brød eller hvidt mel er også vigtigt.

For at slutte af, er nøglen til disse gode måltider hvis du vil tabe dig, at fokusere på sæsonbestemte frugter, grøntsager og fedtfri mejeriprodukter.

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.