Ingefær og citron: Den perfekte slankekur

For at få det fulde udbytte af ingefær og citron skal du også have en afbalanceret livsstil, dyrke regelmæssig motion, og drikke to liter vand om dagen.
Ingefær og citron: Den perfekte slankekur
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Ingefær og citron har begge mange gode egenskaber. Ingefær er kendt verden over for dets gavnlige egenskaber, særligt for dets betændelseshæmmende kvaliteter, og for at være god for fordøjelsessystemet. Ingefær kan hjælpe dig med at komme af med de overskydende kilo, da det sætter gang i fordøjelsen og dermed forøger omsætningen af fedtet og kalorierne.

Citron er også nyttig på mange måder – ikke bare er de et naturligt slankemiddel; de er også rige på C- vitaminer og antioxidanter, som fjerner affaldsstoffer fra kroppen, bekæmper forstoppelse og behandler væskseophobning.

Hvordan kan man tabe sig med ingefær og citron?

Ingefær og citron har begge mange gode egenskaber og udgør derfor hver for sig udmærkede tilskud til en sund og varieret kost, hvis man gerne vil tabe sig. I fællesskab bliver det endnu bedre. Man tænker måske ikke normalt at de to ting kan smage godt sammen, men det kan de sagtens. Her er en lille guide til de bedste og sundeste opskrifter med citron og ingefær.

Hvordan bruger man ingefær og citron til at tabe sig?

 

Te med ingefær og citron

Te er en rigtig udmærket måde at kombinere citron og ingefær. Det er både sundt og og så smager det også overraskende godt.

Opskrift på ingefær og citronte

Varm noget vand op indtil det lige akkurat begynder at koge, hvorefter du putter en skive ingefær i, og lader det stå i 5 minutter med låg på. Bagefter tilføjer du saften fra én citron og den er klar. Det er bedst at drikke téen før du spiser, eller som det første om morgenen.

Ingefær- og citronlimonade

Limonade er en klassiker, som de fleste kender og holder af. Hvis du tilføjer en smule ingefær til den, giver du den et helt nyt, sundt udtryk.

Opskrift på ingefær- og citronlimonade

Forbered din limonade som du normalt ville gøre, men husk naturligvis at undgå raffineret sukker. Tilføj en teskefuld revet ingefær og, hvis du ønsker, en lille smule fintskåret mint, som også har antioxiderende egenskaber. Drik limonaden på tom mave.

Salatdressing af ingefær og citron

Salatdressing ingefær og citron.

At lave en salatdressing er en fremragende måde at kombinere ingefær og citron på, og det tager ikke lang tid at tilberede.

Opskrift på salatdressing af ingefær og citron

Riv et lille stykke ingefær helt fint. Bland den revede masse sammen med saften fra én citron. Hæld blandingen på din salat – og det var det!

Andre fordele ved ingefær og citron

Som vi tidligere har nævnt, så er ingefær og citron gode, naturlige slankemidler, samtidig med at de generelt forbedrer vores helbred. Derfor er ingefær og citroner gode for din krop:

  • Antioxidanter. Ingefær og citron er naturlige detox’ere, der fjerner overskydende affaldsstoffer fra kroppen. De renser blodet naturligt, og kan også øge blodcirkulationen, samtidig med at de bekæmper dårlig kolesterol (LDL).
  • Styrker immunforsvaret. Både citron og ingefær indeholder ting der styrker immunforsvaret. Derfor kan de hjælpe os med at undgå forkølelse, vejrtrækningsproblemer, bronkitis, infektioner og andre sygdomme.
  • Godt for huden. En blanding af ingefær og citron er rig på C vitaminer og antioxidanter, som hjælper med at bevare en sund, ungdommelig og hydreret hud.
  • Fremmer fordøjelsen. Ingefær og citron kan sætte skub i fordøjelsen, løsne op på forstoppelse og behandle væskeophobninger. Det er dog vigtigt at nævne at folk som lider af mavekatar (gastritis) ikke bør indtage ingefær og citron.

Sidst men ikke mindst

Husk… Citron og ingefær kan hjælpe dig med at tabe dig, men det vigtigste er at spise sundt og undgå junk food, sodavand, mel, fedt og sodium. Derudover bør du dyrke motion regelmæssigt og drikke 2 liter vand om dagen. Hvis du følger disse råd, vil du tabe dig lidt efter lidt. Hvis du er vedholdende og konsekvent, vil du til sidst opnå drømmekroppen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • C- vitaminer

  • væskseophobning

  • ingefær

  • raffineret sukker

  • Limonade


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.