Lykke kommer indefra, ikke fra andre

Først og fremmest bliver man nødt til at være i ro og overensstemmelse med sig selv for at kunne opnå lykke. Derfra kan man opnå denne sindstilstand ved hver handling, man foretager sig
Lykke kommer indefra, ikke fra andre

Sidste ændring: 11 februar, 2019

Lykke kommer indefra, ikke fra andre. Lykke kan blive skabt på mange forskellige måder.

Hvad end det er alene eller ved siden af den person, man elsker, så er denne positive og altid belønnende følelse en del af et særligt og magisk sted: den følelsesmæssige hjerne.

Det er derfor, vi ønsker at gøre én ting klart: at være sammen med en person, man elsker, er en skøn ting, men nogle gange kan det selv med det bedste par i verden være umuligt at blive fuldstændigt lykkelige, hvis man aldrig får det godt med sig selv.

Vælvære, balance og glæde bør altid komme indefra én selv. Den bedste måde at finde lykke på, hvad end det er alene eller sammen med en anden person, kommer fra en ro i hjertet og at have det godt med alt det, som man er og har.

I denne artikel beder vi dig tænke over dette emne.

Lykke kommer indefra – det er en indre rejse

På det seneste har der været et tema, som er mere og mere at finde i boghandlerne. Det refererer til personlig vækst, og hvordan man skaber en lykke i svære tider.

Det er i den grad ironisk at i et samfund med så mange ressourcer og teknologier, så har følelser som tomhed, ensomhed og sorg tendens til at tage overhånd.

Det er åbenlyst, at alle personer er forskellige. Og vi har alle vores egne personlige rum, hvor vi prøver at finde lykken. Men nogle gange kan den tydelige og ubehagelige følelse af, at man aldrig vil finde lykken, blive nærmest konstant.

Vi anbefaler også denne artikel efter “Lykke kommer indefra, ikke fra andre”:

Vær dig selv og vær glad

En god bog om dette emne, som vi anbefaler, at du læser, er “You Can be Happy in Alaska”. Den fokuserer på kognitiv psykologi. Den prøver at hjælpe én til at håndtere komplekse situationer såsom stress, depressioner og angst på en sjov og praktisk måde.

Humans were created to be loved, while things were created to be used. One of the reasons why the world is in such chaos is because it’s the things that are being loved, and people used.

“You can be happy in Alaska” -Rafael Santandreu-

Kvinde med roede blomster

At leve i nuet uden frygt

Lykken er mere end noget andet en mangel på frygt.

Denne følelse gør stor gavn i en evolutionær forstand, fordi det kan hjælpe med at stoppe en fra at gøre noget, som ens hjerne opfatter som farligt. Men frygt kan også komme fra mere diskrete ting:

 • Frygt for ensomhed
 • Frygt for ikke at være elsket, som man ønsker det
 • Frygt for ikke at opnå de mål, man sætter for hver dag
 • Frygt for ikke at være den, som andre forventer af en
 • Frygt for at tingene vil eller ikke vil forandre sig
 • Frygt for at miste bestemte ting eller bestemte personer

Alle disse situationer er uden tvivl nogle du er bekendt med. Så det første skridt til at opbygge en indre lykke er ved at rationalisere frygten, forstå den og overkomme den.

En måde at gøre det på er ved at styrke sit selvværd og undgå at være så knyttet til bestemte ting eller personer.

Lær at træde let

At træde let betyder ikke, at man ikke bør have nogen ved sin side. Overhovedet ikke. Få ting er så skønne som at gå hånd i hånd med ens familie, ens venner og de personer, der har en plads i ens hjerte.

 • Disse partnere i livet bør lade én “træde let”. Enhver person, der foretrækker at stå bag ved dig, minde dig om dine fejltagelser og hviske til dig hvilen vej, du bør gå, og hvilke veje, du bør undgå, vil ikke hjælpe dig med at vokse eller at finde lykken.
 • At træde let betyder, at man ved hvordan, man tilsidesætter de ting, der sårer en og ædelægger ens selvværd og identitet.
 • At fremme ens frihed betyder også, at man kender til sine prioriteter. Dette er noget, som vi beder dig om at overveje lige nu.

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel efter “Lykke kommer indefra, ikke fra andre”:

Farerne ved undertrykte følelser

Når man ved, hvad der er mest vigtigt for en, så bør man kæmpe for det. Alt andet kommer i anden række.

Pige med blomster

Selvkærlighed er et forhold, der bør vare hele livet

Lykke er en sindstilstand, der kommer og går. Det ved vi alle.

Du forstår også, at nøglen er at have den indre balance, hvor ens tanker er i harmoni med ens følelser. De bør også være i balance med de ting, man foretager sig hver dag.

 • Selvkærlighed er den perfekte mekanisme, hvor sindet og følelserne går hånd i hånd for stille at danne en realitet som en vigtig psykologisk konstruktion.
 • Selvkærlighed er det fantastiske bånd, som binder én til sig selv og ikke til nogen andre. Andre kan ikke fortælle en, hvornår man bør og ikke bør være glad alt efter deres ønsker.
 • Man er den eneste, der elsker sig selv. Og man bør kæmpe hver dag for ens egen velvære.

Når en person er glad for den, de er, når deres frygt aftager, og deres drømme opstår over horisonten, så er det på det tidspunkt, hvor lykken vil opstå indeni en for at omfavne dem omkring dem.

Det er noget, der er værd at skabe, lykke kommer indefra!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.