8 fødevarer der reducerer oppustethed

Lider du af lejlighedsvis oppustethed? Ud over at tilføje disse fødevarer til din kost er det en god idé at finde ud af, hvilke fødevarer der gør dig oppustet og reducere, hvor meget du spiser dem.
8 fødevarer der reducerer oppustethed
Maria Patricia Pinero Corredor

Bedømt og godkendt af ernæringsekspert Maria Patricia Pinero Corredor.

Sidste ændring: 11 december, 2022

Her er 8 fødevarer der reducerer oppustethed! Lider du af lejlighedsvis oppustethed? Denne følelse er normalt relateret til at spise for meget. Det kan dog også skyldes akkumulering af væsker og luft i maven. 

 

Derudover kan det skyldes visse fordøjelsesproblemer. Disse omfatter mavekatar og forstoppelse. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt at kende til de fødevarer, der bekæmper mavehævelse og oppustethed.

Glem ikke, at noget så nemt som at reducere fødevarer, der er rige på simple sukkerarter og fedtstoffer, vil hjælpe dit helbred. Disse fødevarer kan også forårsage luft i maven. Dette vil også hjælpe dig med at tabe dig og øge din fordøjelse på samme tid.

Hvis du ønsker at blive sund, tabe dig og bekæmpe oppustethed, så er her fødevarerne til dig:

Fødevarer der reducerer oppustethed: Hørfrø

Hoerfroe

Fødevarer, der har prostaglandiner, er de bedste til at slippe af med oppustethed.

Hørfrø, også kaldet linfrø, er en fødevare rig på sunde fedtstoffer. Disse hjælper din krop til at regulere inflammation. Dette er takket være de omega 3 fedtsyrer, de har.

  • For at spise dem, er det bedst at lade dem blive blødgjort i vand i flere timer.
  • Så, når de er klar, put dem i en yoghurt, smoothie eller salat.

Fødevarer der reducerer oppustethed: Blåbær

Blåbær er en anden fødevare, der kan lette tilbageholdelsen af ​​væsker og oppustethed.

Dette skyldes, at de er så rige på flavonoider. De har også antioxidant- og anti-inflammatoriske egenskaber. Disse hjælper med at kontrollere frie radikaler.

Alt dette skaber et lækkert bær, der er i stand til at regulere oppustethed.

Fødevarer der reducerer oppustethed: Kirsebær

Selvom de ikke ser sådan ud, så kan kirsebær blive en af ​​dine største hjælpere.

Dette er en frugt, der hjælper med at reducere oppustethed. Dette er fordi det er en af ​​de fødevarer med det højeste antal anti-inflammatoriske egenskaber der eksisterer.

Derudover er kirsebær fulde af antioxidanter. På grund af dette er de utvivlsomt en af ​​de mest komplette frugter, du kan medtage i din kost.

Fødevarer der reducerer oppustethed: Karry

Karry

Dette findes almindeligvis i krydderiernes verden. Men karry indeholder gurkemeje. På grund af dette hjælper det med at reducere væskeretention og betændelse.

Gurkemeje er en super fødevarer, der hjælper med at forhindre mange sygdomme, herunder kræft. Erstat salt og peber med dette krydderi. Det er meget sundere!

Fødevarer der reducerer oppustethed: Grøn te

Grøn te har vanddrivende egenskaber. Denne te er også rig på antioxidanter.

Hvis du er oppustet, er det bedre at vælge en kop grøn te end at drikke sort te eller andre drikkevarer som kaffe.

Fødevarer der reducerer oppustethed: Bananer

Du bør spise bananer, hvis du har hævelse eller oppustethed forårsaget af væskeretention. Kalium i bananer kan være en stor hjælp.

Hvis du spiser noget salt om natten, er det godt at spise en banan til morgenmad. Som du ved, får salt din krop til at bevare væsker. Så undgå at bruge ekstra salt på dine fødevarer, og spis en banan for at hjælpe med at bekæmpe retention.

Fødevarer der reducerer oppustethed: Avocadoer

Avokado og olie

Avocadoer er en af de fødevarer, der anbefales, hvis du vil reducere oppustethed, fordi de har meget sunde fedtstoffer.

Andre fødevarer, der hjælper på samme måde, er olivenolie, mandler og pistacienødder (uden salt).

Fødevarer der reducerer oppustethed: Laktosfri mælk

Mælk er en af de andre fødevarer, der kan gøre dig oppustet. Dette skyldes laktosen.

Til dette er der ikke noget bedre end at begynde at skære ned på lactose og tilsætte nedbrudt laktose (for eksempel yoghurt) til din kost. Derefter kan du tilføje mælk i små mængder.

Glem ikke at spise langsomt

Person der holder sit mavefedt og har et maalebaand

Noget så nemt som at spise langsomt kan helt sikkert hjælpe dig. Tyg din mad godt og hold din mund lukket. Dette forhindrer luft i at komme ind i din mad og forårsage fordøjelsesbesvær.

Glem ikke at give mad den tid, den har brug for. Hav ikke travlt!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.