8 ting, som gør dit liv hårdere, end det burde være

Livet er hårdt nok uden, at vi gør det hårdere ved at have en attitude, som ikke fører nogle vegne. Lær om 8 ting, der gør dit liv hårdere, end det burde være.
8 ting, som gør dit liv hårdere, end det burde være
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Hvorfor er livet så hårdt? Måske behøver det slet ikke være sådan. Her er otte ting, som gør dit liv hårdere, end det burde være.

Vi møder alle situationer på et eller andet tidspunkt, som sætter vores fysiske og mentale evner på en prøve. Livet rækker os udfordringer, som med tiden hjælper os til at modnes og blive stærkere.

8 ting, som gør dit liv hårdere, end det burde være

Nogle gange ser vi dog problemer, som ikke er der. Vi skaber endda forhindringer, som afholder os fra at komme derhen, hvor vi gerne vil være.

Problemet er, at vi ikke altid er klar over, at vi gør det. Vi lader det bruge al vores energi og ignorere skaden, det forårsager os.

Det er derfor, det er vigtigt at vide hvilke faktorer, der afhænger af vores attitude, og hvornår vi bør give slip på dem, så de ikke holder os tilbage.

Her vil vi tale om 8 ting, der gør dit liv unødvendigt hårdere.

Vær opmærksom og lær at give slip på dem.

1. Livet bliver hårdt, når du ser drama alle steder

4 veninder der sidder paa graesset

Nogle gange ender vores venner og andre personer, vi er tætte med, op med at fornærme os alt for meget uden egentlig at mene det.

Hvis de bruger tid sammen med andre mennesker, beslutter sig for at tage noget tid alene, eller tager en beslutning uden at overveje vores ønsker, kan det få os til at læse negativitet imellem linjerne.

Men hvorfor finde på dårlige intentioner som disse?

Lykkelige personer tager ikke tingene personligt og forstår, at mennesker har brug for deres eget private rum.

 

2. Gør livet nemmere: Sammenlign ikke dig selv med andre

At sammenligne sig selv med andre personer eller være jaloux over deres succes er én af de værste vaner, man kan have for ens følelsesmæssige helbred.

At se sig omkring og tænke, at alle andre har det bedre, skaber negative følelser, som blot frarøver en tid og glæde.

 

3. Alt ser lysere ud, når du ser fremad

Kvinde der ser ud af et vindue

Hver oplevelse, man har, så dårlig som den end synes, har noget positivt  at bidrage med til ens liv.

Der vil altid være forhindringer på ens vej, samt fejltagelser. Det betyder dog ikke, at det, der kommer fra det, altid vil være skidt.

Ændr dit syn og se fremad. Det lader dig ikke blot komme over problemerne, men det hjælper dig på en måde også med at tage bedre beslutninger.

At se positivt på tingene, acceptere sine fejl og se den simple del af komplicerede ting er alle måder at lette byrden på, som får ens liv til at virke hårdt.

 

4. Hvis du venter på et “tegn”, vil du vente for evigt

Så meget vi end ønsker det, vil vi ikke få et “tegn”, der fortæller os, hvornår det er på rette tid at tage en beslutning.

Mens din intuition eller noget usædvanligt, der sker, kan hjælpe, kan det være spild af værdifuld tid at vente på disse ting.

Muligheder er der altid, klar til at man udnytter dem. Man skal dog aktivt se efter dem og kæmpe for dem. Man kan ikke blot sidde og vente på det tegn uden komme op af stolen og gøre noget.

5. Livet er svært, når du ikke tør tage chancen

Kvinde der staar paa toppen af en klippe

Frygt og ens egen tryghedszone er ens største fjender, hvis man ønsker at lave en større forandring i sit liv.

Hvis du ikke løber nogle risici og forbliver frossen på samme sted, bange for de eventuelle konsekvenser, vil du aldrig udvikle dig.

I stedet for at vente på noget, der kan give dig garanti, vil du takke dig selv senere, hvis du løber en risiko uden at se dig tilbage.

 

6. Urealistiske forventninger gør livet hårdere

Når du sætter dine forventninger alt for højt, så kan du ikke undgå at fejle.

Urealistiske forventninger fører til frustration og gør dermed en ulykkelig.

Det er godt at have drømme og mål. Men det er vigtigt at du også samtidigt har realistiske forventninger så du undgår at blive skuffet senere.

 

7. Lad ikke nogen stjæle din tid

Kvinde og sommerfugle

Giftige personer finder altid vej for at stjæle ens værdifulde tid og, hvis det er muligt, også ens energi.

Denne type person kommer i vejen for ens idealer. De gør alt, hvad de kan, for at forhindre dei i at ske, og er en oprigtig byrde i ens liv.

Egoisme, ngeativitet og misundelse forklæder ofte sig selv som “venner” og skaber problemer og smerte i ens liv. Det er måske svært at acceptere, men det er rigtigt.

8. Du kan ikke enes med alle

På trods at ens gode intentioner vil man ikke altid kunne enes med alle, som man møder i livet.

At ønske at kunne enes med alle er udmattende, især når der er en stor forskel i ens personlighed.

Det bedste, man kan gøre, er at være tolererant overfor andre og holde afstand fra dem, som af en eller anden grund beslutter sig for, at de ikke kan lide dig.

Er du klar til at tage disse ting ud af dit liv? Prøv at arbejde på dem, så snart du kan, og du vil indse, hvor meget de har tynget dig ned.

Det kan interessere dig ...
Tre sande love i livet
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tre sande love i livet

De tre sande love i livet er ikke bestemt af en juridisk kode eller nutidens guru, som prøver at overbevise os om, hvordan vi skal være lykkelige.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.