9 madvarer, der slanker maven

Ingefær er en af de bedste madvarer til at slanke maven. Spis det friskt i dine retter eller lav en infusion af det.
9 madvarer, der slanker maven

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det kan være svært at komme af med de sidste irriterende deller på maven, men med den rigtige ernæring og vaner er det muligt. I dette indlæg bringer vi dig 9 madvarer, der slanker maven!

Vi anbefaler altid at vælge sunde alternativer, selvom der er piller og utallige andre produkter derude, der lover de samme resultater. Det er vores overbevisning, at disse produkter bør anvendes med forsigtighed.

Madvarer der slanker maven

Vi mener, at det bedste, du kan gøre for dit helbred altid er at forsøge at vælge naturlige alternativer. Så vi vil gerne dele denne liste over madvarer, der kan hjælpe dig med at slanke maven. Start med at inddrage dem i din kost og sige “Farvel!” til dette problem.

1. Romainesalat

Rosmarin indeholder næsten ingen kalorier og smager godt i salater. Denne type salat vil i særdeleshed vil få dig til at føle dig mæt. Dens sprøde konsistens gør det endnu mere lækkert.

Romainesalat er en stor kilde til:

  • C-vitamin
  • Betakaroten
  • K-vitamin
  • Folat
  • Mangan
  • Krom

K rom kan hjælpe dig og slanker maven, når det kombineres med motion. Derudover kan det forbedre diabetikeres naturlige insulinproduktion.

2. Grapefrugt

Grapefrugtjuice

Det er ingen hemmelighed, at grapefrugter er en af de bedste madvarer, når det kommer til at tabe sig. En undersøgelse i 2006 fandt ud af, at en halv grapefrugt inden maden hjalp med vægttab.

Husk at det altid er bedre at spise hele frugten frem for bare at drikke saften. Ved at spise det på denne måde, vil du drage fordel af deres naturlige fiberindhold for at forbedre din fordøjelse.

3. Ingefær

Ingefær er en af de mest anvendte krydderier i verden. Det menes først at være blevet anvendt i Kina omkring 400 f.Kr. Nu findes det over hele kloden.
Det bedste ved ingefær er, at det kan hjælpe dig med at tabe dig. Det er mest effektivt friskt. Udnyt hele roden. Det kan findes i de fleste supermarkeder.

Du kan bruge den hakket eller revet til at give smag i maden.

4. Hvide bønner

Hvide bønner er en meget alsidig bælgplante, der både er rig og nærende.  Hvis du spiser den regelmæssigt i stedet for mere kalorierige madvarer såsom pasta og, kan det hjælpe dig med at smide de ekstra kilo på maven.

Da de har lavt fedtindhold og højt protein- og fiberindhold behøver du spise en lille smule for at at føle dig mæt.

De forbedrer også kroppens evne til at absorbere kulhydrater. Disse egenskaber forebygger også forstoppelse.

5. Pinjekerner

Pinjekerner

Pinjekerner er lækre frø, som mange glemmer at inddrage i deres kost. Selvom de er en smule dyre, kan du med fordel bruge dem i madlavningen engang imellem.

En lille håndfuld vil undertrykke din appetit og hjælpe dig med at spise mindre generelt. ,Spis dog ikke for mange pinjekerner, da de har et højt kalorieindhold.

6. Kylling

En anden god slankende madvare er kylling. Kødet er rigt på protein og indeholder næsten ingen fedt og kulhydrater.

Kylling er en glimrende kilde til B3 og B5-vitaminer. B3-Vitamin er direkte knyttet til insulinresistens. B6-vitamin er nødvendig for at optage zink.

7. Kanel

Kanel har ekstraordinære egenskaber, når det kommer til vægttab. Nogle gange kan det være svært at slanke maven på grund af insulinresistens. Det betyder at din bugspytkirtel ikke fungerer som den skal og affaldsstoffer ikke bliver rigtigt udskilt.

Bare en halv teskefuld pulveriseret kanel om dagen er nok til at forbedre blodsukkeret. Dette hjælper kroppen til bedre at behandle insulin og kommer af med dellerne på maven.

Kanel hjælpe dig til at få kontrol over dit blodsukker.

8. Æggehvider

Aeggehvider

Æggehvider er en daglig ingrediens i enhver afbalanceret kost. De er en naturlig kilde til protein De har et lavt kalorieindhold og indeholder samtidigt meget vand.

Blommen har højt kalorieindhold, fedt og kolesterol, men er også rig på jern, zink og A-, D-, E- og B12-vitamin.

Du kan for eksempel med fordel spise et æg til morgenmad sammen med nogle grøntsager.

Vil du vide mere? Læs: 8 grunde til at spise flere æg

9. Avocado

Avocado er en anden madvare, du kan inddrage i din kost. Avocado er en meget fed frugt, men det bør ikke skræmme dig væk.

Fedtet i avocadoen vil ikke få dig til at tage på, så længe du spiser det med måde. Faktisk vil det hjælpe dig med at tabe dig. Avocado er rig på oliesyrer, der vil hjælpe dig med at dig mæt med mindre mad.

Udover oliesyrer er avocado rig på C-, E- og B-vitaminer.

En balanceret kost baseret på helt naturlige produkter vil få dig tættere på din drømmefigur. Spis de madvarer, vi har nævnt her i artiklen sammen med andre grøntsager, og du vil se resultater på ingen tid.

Prøv disse 9 madvarer der slanker maven og se hvad de kan gøre for dig!

Kender du andre madvarer der slanker maven?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Hita, M. G., Rodríguez, A. S. S., Maldonado, S. M. R., & Cerda, A. P. (2001). Obesidad y diabetes mellitus tipo 2. Investigación En Salud.
  • Fulgoni, V. L., Dreher, M., & Davenport, A. J. (2013). Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: Results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001-2008. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-12-1
  • Silver, H. J., Dietrich, M. S., & Niswender, K. D. (2011). Effects of grapefruit, grapefruit juice and water preloads on energy balance, weight loss, body composition, and cardiometabolic risk in free-living obese adults. Nutrition and Metabolism. https://doi.org/10.1186/1743-7075-8-8

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.