7 potentielle årsager til kongestiv hjertesvigt

Kongestiv hjertesvigt kan skyldes flere forskellige sygdomme. De behøver ikke være relateret til hjertet, men de kan alligevel bestemme forekomsten af denne tilstand.
7 potentielle årsager til kongestiv hjertesvigt

Sidste ændring: 25 august, 2022

Kongestiv hjertesvigt er en kronisk tilstand, der udvikler sig, når hjertet har svært ved at pumpe blodet rundt i resten af ​​kroppen. På grund af dette er det svært for cellerne at modtage ilt.

Hjertesvigt

Det kan påvirke enten venstre side eller højre side af hjertet, men til tider kan det kompromittere begge sider.

Da det udvikler sig, kan blodet akkumulere sig i andre områder af kroppen, hvilket bevirker væskeretention. På grund af dette har andre organer i kroppen en tendens til at lide alvorlige konsekvenser.

Dette genererer også betændelse, som har tendens til at manifestere sig som problemer med lungerne, leveren og mavetarmkanalen.

Det har ikke tendens til at have en drastisk influens i de tidlige stadier. Inden for få dage opstår der dog vanskeligheder. Disse kan forekomme i form af træthed, uregelmæssige hjerteslag, vanskeligheder med at trække vejret og andre sundhedsforhold.

I de fleste tilfælde er det produceret af andre kardiovaskulære sygdomme. I denne artikel vil vi gerne dele en detaljeret gennemgang af de 7 mulige årsager.

1. Koronararterie sygdom

Blodkar blodceller og fremmed vaekst

Koronararterie sygdom er skabt ved ophobning af pest i væggene i hjertets arterier.

Denne tilstand er ret farlig og kan blokere blodgennemstrømningen. I mere alvorlige tilfælde kan det forårsage et hjerteanfald. Et hjerteanfald kan være fatalt, selv om der er en høj sandsynlighed for overlevelse, hvis det opdages på et tidligt tidspunkt.

Højt kolesterol, højt blodtryk og diabetes øger risikoen for at udvikle dette problem betydeligt.

2. Forhøjet blodtryk

Højt blodtryk eller hypertension opstår, når der er en forøgelse af trykket i blodet, der strømmer gennem kranspulsårerne.

Dette er et folkesundhedsproblem, fordi det rammer millioner af mennesker på verdensplan. Det er forbundet med mange sygdomme, der øger dødeligheden.

Dette er en asymptomatisk tilstand, der kan forårsage alvorlige og dødelige komplikationer, når det ikke behandles.

Det er vigtigt at kontrollere blodtrykket for at undgå skader på hjertet, nyreproblemer og kognitive problemer.

3. Udvidet kardiomyopati

Kvinde der holder sig ved hjertet

Udvidet kardiomyopati er en progressiv hjertemuskulær sygdom, der er kendetegnet ved ventrikulær udvidelse.

Det er den tredje mest almindelige årsag til hjertesvigt. Det er også en af de almindelige grunde til en hjertetransplantation.

Den primære risikofaktor har at gøre med arvelighed. Det er også relateret til infektioner og eksponering mod toksiner.

4. Skjoldbruskirtel sygdomme

Nogle metaboliske og hormonelle ændringer skyldes skjoldbruskkirtlen. Disse er nært forbundet til den øgede risiko for hjertesvigt.

Hypothyroidisme og hypertyreose kan initiere ændringer i hjertekar-og kredsløbssystemet. Begge kan også forårsage skade på hjertemusklen.

Generelt er der en gruppe af interne og eksterne symptomer, der faciliterer dens påvisning og kontrol.

5. Nyresygdom

Tegning af en kvinde og hendes nyre

Selv om mange mennesker ikke er klar over det, har nyrerfunktionen meget at gøre med kardiovaskulær, lymfatisk og kredsløbsfunktionen.

På grund af sygdom kan nogle nyrer ikke filtrere toksiner og er ikke i stand til at afbalancere mineraler.

Således begynder blodtryksproblemer og øger risikoen for diabetes, hjerteanfald og urinvejsinfektioner.

Nyresygdom, når den er alvorlig og kronisk, er hovedsageligt ansvarlig for hjertesvigt hos voksne.

6. Diabetes

Diabetes er en sygdom, der er karakteriseret ved øget glukoseindhold i blodet på grund af mangel på insulin.

Dette hormon, udskilt af bugspytkirtlen, har ansvaret for at opretholde sukkerniveauerne i blodet. Det tjener også som en energikilde.

Diabetes patienter bør holde sukker niveauerne under kontrol. Dette gælder især, da diabetes i en avanceret tilstand kan forårsage øjenskade, nervesystems sygdomme og risici for hjertesundheds problemer.

7. Hemokromatose

Laege der holder en blodproeve

Hemokromotose er en arvelig sygdom, der er karakteriseret ved unormal ophobning af jern i væv og organer.

Da dette mineral ikke kan metaboliseres effektivt, konverteres det til et toksin i organerne fx i leveren, hjertet og bugspytkirtlen.

Komplikationer bliver til sygdomme i skjoldbruskkirtlen, diabetes, hjertesvigt og andre alvorlige sygdomme, der påvirker patientens livskvalitet.

Kontrol og rettidig behandling af disse tilstande er nøglen til at undgå kongestiv hjertesvigt. Hvis der opstår en abnormitet, er det bedst at få øjeblikkelig lægehjælp.

Det kan interessere dig ...
Hold øje med disse 6 tidlige tegn på hjertesvigt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hold øje med disse 6 tidlige tegn på hjertesvigt

Hjertesvigt er en af ​​de mest almindelige tilstande blandt den voksne befolkning, især hos personer over 65 år. Hold øje med de her 6 tegn på hjer...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Del Castillo Rueda A, López Herce Cid JA y De Protugal Álvarez J. Hemocromatosis hereditaria. Diagnóstico clínico: manifestaciones precoces, procesos relacionados y formas atípicas. An. Med. Interna Madrid 2002;19(5)
  • National Institutes of Health Bethesda, Maryland. Classification and Diagnosis of Diabetes Mellitus and Other Categories of Glucose Intolerance. 

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.