Årsager til prikken i huden, og hvordan du kan lindre det!

Har du nogensinde hørt om paræstesier? Det er betegnelsen for en prikkende fornemmelse i huden, eller følelsen af at et insekt kravler hen over huden.
Årsager til prikken i huden, og hvordan du kan lindre det!

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvad er det for en underlig, prikkende fornemmelse? Lær, i denne artikel, om årsager til og behandling af prikken i huden.

Har du nogensinde hørt om paræstesier? Det er betegnelsen for en prikkende fornemmelse i huden, eller følelsen af at et insekt kravler hen over huden.

Hvis du oplever denne følelse regelmæssigt, anbefaler vi, at du går til lægen, eftersom det kan være symptom på nogle alvorlige sygdomme. Blandt dem er Multipel Sklerose og andre sygdomme, som er relateret til nervesystemets funktioner.

Person kradser sig

De mange årsager til prikken i huden

Dårlig cirkulation

Hvis dette er årsagen til problemet, har du måskegrund til at føle dig heldig: den prikkende fornemmelse har fungeret som advarselstegn. Som du ved, kan problemer med cirkulationen forårsage stor skade. Du bør begynde at tage bedre vare på dig selv fra nu af.

Prikken i huden grundet dårlig cirkulation opstår, når dit blod er for tykt og arterierne er blokeret. Det kan gøre det vanskeligt for blodet at flyde normalt. Det kan sammenlignes med, hvis en haveslange er stoppet, eller hvis vandet i slangen er fyldt med sand.

Restles legs syndrome (RLS)

Generelt dækker dette syndrom over nyresygdomme, anæmi eller diabetes, som giver sig til udtryk gennem en neurologisk lidelse.

Hjernen har brug for blod for at fungere, så når den ikke får nok, kan det stoppe med at virke ordentligt.

Et tegn på dette er følelsen af, at dine lemmer sover.

Mangel på vitaminer og mineraler

Frugt og grønt

Vitaminer og mineraler er altafgørende for at styrke muskler og væv.

Når du ikke får nok af disse, vil du opdage, at du bliver mere følsom. Når du mangler næringsstoffer, vil du også hurtigere løbe tør for energi. Denne udmattelse kan manifestere sig som en prikken i huden.

Igen kan du se, at kroppen kæmper imod, når du mangler noget vigtigt.

Læs også: 5 hjemmemidler til at sænke dit dårlige kolesterol

Sådan lindrer du prikken i huden

Svømning kan lindre prikken i huden

Kvinde svømmer

Svømning er en af de bedste typer af motion, som eksisterer, især for cirkulationen, når man tænker på, at hele kroppen arbejder.

Det er en aktivitet, som ikke kræver meget, hvilket gør det til et godt valg for de fleste. Det øger også hjerterytmen og stimulerer blodcirkulationen, hvilket hjælper dig med at opretholde mobilitet i længere tid. Dette aktiverer cirkulationssystemet og hjælper kroppen med at sikre sig, at den får de nødvendige næringsstoffer.

Yoga kan også lindre prikken i huden

Tyngdekraften kan afholde blodet fra at nå ud til visse steder i kroppen, især når denne er oprejst eller horisontal.

Yogaøvelser kan lette bevægelserne i den retning, når kroppen skifter stilling. Det er også en ikke-aggressiv aktivitet, så det usgør nærmest ingen risici, så længe du respekterer den rette teknik i øvelserne.

Øg dit indtag af vitaminer og mineraler for at undgå prikken

Al naturlig mad kan give dig noget positivt. Det betyder, at du ikke behøver kosttilskud.

Alt du har brug for, findes i maden. Du skal blot lære at vælge de bedste ingredienser til dine opskrifter, typisk:

  • Grøntsager
  • Æg
  • Fed fisk
  • Lever

Læs også: Find omega 3 i flere fødevarer end bare olieholdige fisk

Det er sandt, at der er visse basale elementer, som er essentielle for enhver kost. Plus, de bedre diæter tilpasses, så de imødekommer præcist, hvad din krop har brug for. Når man tænker sådan, er det bedst at tænke på sin kost som en slags medicin; Hvad har du brug for, for at kroppen fungerer godt, og hvilken kost kan give den det?

Hvis du tager udgangspunkt i dette vil dit liv forbedres. Du vil spise meget klogere og vil få et bedre overordnet velbefindende.

Kvinde har prikken i huden

Hvis du kombinerer motion med en sund kost, vil den prikkende fornemmelse i huden lindres eller helt forsvinde. Det er et faktum!

Husk dog at opsøge en læge, hvis du oplever dette fænomen regelmæssigt. Så kan du kombinere eventuel behandling med ovenstående metoder. Kombinationen af disse vil give dig bemærkelsesværdig lindring.

Det vil på samme tid holde din krop ung og sund, eftersom disse råd er fantastiske skjold mod bakterier og mikrober.

Fortæl os, hvordan det går, når du har prøvet disse råd!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.