Sådan bruger du æblecidereddike i din skønhedsrutine

Hvis du bruger æblecidereddike i din skønhedsrutine, både til hår og hud, er det meget vigtigt, at du opløser eddiken i vand for at undgå allergiske reaktioner.
Sådan bruger du æblecidereddike i din skønhedsrutine

Sidste ændring: 26 august, 2022

Æblecidereddike er lavet ved gæring af det sukker, som findes både i skrællen og i kødet i de æbler, man bruger til at producere cider og juice. Det indeholder æblesyre, som ikke bare giver eddiken farve, men også giver den en karakteristisk lugt. Æblecidereddike er meget alsidig og kan bruges i madlavning, medicin, til rengøring i hjemmet og i skønhedsbehandlinger. Og så er det et godt og billigt alternativ til de kommercielle produkter og i denne artikel viser vi dig hvordan du kan bruge æblecidereddike i din skønhedsrutine.

Jeg er sikker på, at du har en flaske æblecidereddike til madlavning stående i dit køkkenskab, men der er mange andre måder, du kan bruge det på end bare madlavning. Hvorfor ikke også udnytte nogle af dets andre skønheds- og sundhedsfordele? Hvis du bruger æblecidereddike i din skønhedsrutine vil du ikke fortryde det!

Sådan bruger du æblecidereddike i din skønhedsrutine

Sundt hår

Når du putter æblecidereddike i håret, får du ikke kun fordelene ved et billigt og let tilgængeligt produkt, det vil også få dit hår til at føles smidigt og rent. Det er blevet bevist, at æblecidereddike kan hjælpe med at styrke håret og mindske fremkomsten af skæl. Æblecidereddiken renser blidt dine hårsække hvilket hjælper med at fremme ny hårvækst ved at fjerne affaldsstoffer og andre materialer, som kan blokere hårsækken.

 

Du kan bl.a. bruge æblecidereddike i din skønhedsrutine, når det kommer til dit hår!

Sådan bruger du æblecidereddike i din skønhedsrutine

Opløs en kop æblecidereddike i to kopper destilleret vand og hæld det på en sprayflaske. Efter du har vasket dit hår, spray blandingen i håret og sørg for at massere det godt ud. Lad det sidde i håret i ti minutter inden du skyller det ud. Undgå at blandingen rører din hårbund, da dette kan føre til hudirritation. Denne blanding anbefales ikke til tørt eller skadet hår eller hårimplantater.

Acne eller hudpletter

Æblecidereddike indeholder ingredienser, som hjælper med at beskytte og forbedre din hud. Eddiken har bl.a. antibiotiske egenskaber og indeholder visse syrer som kan eliminere fedt og oliedepoter i din hud. Hvis du har fedtet eller kombineret hud som skaber meget acne, kan æblecidereddikes egenskaber hjælpe dig med at kontrollere din acne. Og for dem, der lider af mørke hudpletter, kan eddiken også hjælpe med at undgå deres tilsynekomst. For at undgå irritation, er det vigtigt at du tester din huds følsomhed overfor æblecidereddike før du begynder at bruge det. Lav den samme blanding af æblecidereddike og destilleret vand, som du ville lave til behandling af dit hår, sørg for, at det er godt opløst og påfør det på huden hvor det er nødvendigt.

Forebyg alderstegn og få sund hud

F_skin

Æblecidereddike er et kraftfuldt hudmiddel, som hjælper med at fremme blodcirkulationen i din hud. Det regulerer også hudens PH-balance og fjerner døde hudceller, som ellers kan give dig en mudret teint. Æblecidereddike kan hjælpe dig med at genopbygge din huds farve og fjerne urenheder som kan forårsage for tidlig aldring. Dermed hjælpe det din hud med at se yngre ud og giver den en fin glød. Opløs en spsk. æblecidereddike i fem spsk. vand og påfør det på huden.

Desinficerer og heler

Brug æblecidereddike til at behandle små sår og insektbid. Bland den i din flydende sæbe eller dryp et par dråber ned i badekarret, når du er i karbad.

Ud over at du vil kunne undgå generende infektioner i de små sår, får æblecidereddike også cellerne til at hele hurtigere.

Hold dig sund

F_applevinegar

Hvis du leder efter et naturligt produkt, som kan komplementere din daglige sundheds- og skønhedsrutine, behøver du ikke lede længere. Æblecidereddike er af de rige og berømte blevet udråbt til at være deres hemmelige våben til at holde sig i formVed bare at dryppe et par dråber i deres drikkevand dagligt, vedligeholder de deres skønhed og helbred. Du får ikke kun hjælp til at holde formen men kan også drage fordel af eddikens mange andre gode egenskaber. Husk på at du altid bør fortynde æblecidereddike før du indtager det, da det ellers kan have negative bivirkninger.

Slip af med neglesvamp

De desinficerende egenskaber ved æblecidereddike kan ikke kun hjælpe dig med at slippe af med neglesvamp. Du kan også kurere andre infektioner som kan have en negativ effekt på dit helbred. Sænk fødderne ned i et æblecidereddikebad; brug en kop æblecidereddike opløst i to kopper vand og sæt fødderne i blød i femten minutter.

Naturlig deodorant

Æblecidereddike kan hjælpe med at balancere din huds PH-værdi og er derfor også en fantastisk naturlig deodorantFor at undgå dens strenge lugt, bør du fortynde det med vand før du bruger det. Dyp en bomuldstot i en blanding af tre dele vand til en del eddike og påfør huden i armhulen.

Er du klar til at udnytte æblecidereddike i din skønhedsrutine? Det tror vi du er, og du vil elske det!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Judy Gopal, Vimala Anthonydhason, Manikandan Muthu, Enkhtaivan Gansukh, Somang Jung, Sechul Chul & Sivanesan Iyyakkannu (2017) Authenticating apple cider vinegar’s home remedy claims: antibacterial, antifungal, antiviral properties and cytotoxicity aspect. Natural Product http://doi.org/10.1080/14786419.2017.1413567
  • Johnston, C. S., & Gaas, C. A. (2006). Vinegar: medicinal uses and antiglycemic effectMedGenMed : Medscape general medicine8(2), 61.
  • Akanksha, Singh & Mishra, Sunita. (2017). Study about the nutritional and medicinal properties of apple cider vinegar. Asian Journal of Science and Technology
    Vol. 08, Issue, 11, pp.6892-6894, November, 2017

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.