De ældste spillere i Qatar 2022

Et VM nærmer sig, og for mange spillere vil det være sidste gang, de deltager i et VM. Hvordan vil de ældre spillere forberede sig på denne begivenhed?
De ældste spillere i Qatar 2022

Sidste ændring: 20 november, 2022

Som alle FIFA World Cups bliver Qatar 2022 en meget speciel begivenhed. For mange spillere vil det være deres sidste chance for at deltage. I dagens artikel har vi valgt at tage et kig på de ældste spillere i Qatar 2022 og deres nuværende konditionstilstand.

Tiden på året, hvor VM finder sted i år, er slet ikke typisk. Varmen i Qatar tvang dem til at flytte det fra de traditionelle datoer juni og juli til november og december. Det placerer det midt i sæsonen, hvilket kan gøre spillerne mere veltrænede til begivenheden, men det øger også risikoen for skader før eller under konkurrencen.

De ældste spillere i Qatar 2022

Af de 832 spillere, der skal deltage i VM i Qatar 2022, er 239 over 30 år gamle. Det vil sige, at 28 % er mere end tre årtier gamle, hvilket er ret gammelt i fodboldmæssig forstand!

Den ældste spiller i Qatar 2022 bliver Alfredo Talavera, målmand på Mexicos landshold, som er 40 år gammel. Hvad angår udebanespillere, er der flere 39-årige spillere, såsom Pepe fra Portugal, Dani Alves fra Brasilien, Hutchinson fra Canada, Pasveer fra Holland og Kawashima fra Japan.

Andre kendte fodboldstjerner deltager sandsynligvis i deres sidste VM på grund af deres alder, og derfor vil vi nu tage et kig på nogle af disse spillere for at se, hvordan de forbereder sig til Qatar 2022.

Pepe

Pepe på fodboldbanen

Den portugisiske forsvarsspiller, der tidligere spillede for Real Madrid, skal spille sit sidste VM i Qatar. I denne sæson har han spillet 11 kampe for Porto, et hold, hvor han er en vigtig spiller.

Pepe ankommer dog til VM med en skade. Han lider af en knæskade, der har holdt ham inaktiv siden den første uge af oktober. På trods af det håber han stadig på at være med til sit holds første kamp torsdag den 24. november mod Ghana.

Dani Alves: En af de ældste spillere i Qatar 2022

Denne stålsatte brasilianske back, en af de mest succesfulde fodboldspillere i historien, vil også være 39 år gammel, når VM 2022 starter. Han er et vigtigt medlem af sit hold, Pumas UNAM fra Mexico, for hvem han indtil videre har spillet 12 kampe og 86 % af den mulige spilletid i sæsonen 2022-2023.

En ting, der skiller sig ud ved Dani Alves, er hans gode fysiske form på trods af hans alder. I år har han kun lidt en mindre knæskade, der holdt ham ude i mindre end en uge i begyndelsen af oktober. Selv om han sandsynligvis ikke kommer til at starte for Brasilien, er han tilgængelig, hvis træneren skulle ønske at bruge ham.

Steve Mandanda

Den franske målmand Steve Mandanda er 37 år gammel og bliver den ældste spiller hos de nuværende verdensmestre. Den Zaire-fødte, men naturaliserede, franske målmand spiller i øjeblikket for Rennes, som han har spillet 13 kampe for i denne sæson.

Ligesom de to foregående spillere har han også haft knæproblemer i denne sæson. Han var dog kun ude af spillet i 11 dage. Selv om Frankrigs førstemålmand er Hugo Lloris, vil Mandanda være til rådighed for træner Didier Deschamps, hvis han skulle få brug for ham.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo er en af de ældste spillere i Qatar

Tidens gang er ubønhørlig, og Cristiano Ronaldo vil ikke blot være en af de ældste spillere i Qatar 2022, men vil helt sikkert spille sine sidste kampe ved et VM.

Midt i en strid med Manchester United ankommer angriberen med lav moral og ikke mange spilleminutter, 41 % af holdets samlede spilletid. Han kan dog bruge det til sin fordel og finde en chance for at starte igen for sin nation, efter en sæson med 3 mål i 16 kampe, men uden skader.

Ældste spillere i Qatar 2022: Lionel Messi

Selvom målmand Franco Armani er Argentinas ældste spiller med sine 36 år, er Messi tæt på med sine 35 år. Paris Saint-Germain-stjernen skal spille ved sit femte VM, som med hans egne ord sandsynligvis bliver hans sidste.

Lionel Messi ankommer til Qatar i topform. Med sin klub har han spillet 13 kampe i denne sæson (84 % af de spillede minutter). Han scorede 7 mål og leverede 10 assists. Han har også brilleret i de sidste par kampe, han har spillet med sit landshold.

Hvad angår skader, var “Leo” ude af spillet i en uge i begyndelsen af oktober. Årsagen? En muskelforstrækning i læggen. Han er i upåklagelig form og meget motiveret til at forsøge at krone sin karriere med et VM.

Andre ældre spillere, der vil sige farvel til VM

Ud over de nævnte spillere kan Qatar 2022 blive en VM-afsked for andre spillere. Eksempler er blandt andet Luka Modric (37 år), Diego Godín (37), Manuel Neuer (36) og Sergio Busquets (34).

Den lyse side er, at vi helt sikkert vil møde nye stjerner, som vil blænde os på banen. Ligesom det skete med Kylian Mbappé i Rusland 2018. Der er ingen tvivl om, at en stor sportsbegivenhed nærmer sig. Alle fodboldfans ser frem til at heppe deres hold til ære.

Det kan interessere dig ...
Hvad bliver temperaturen ved VM, og hvordan vil det påvirke spillerne?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvad bliver temperaturen ved VM, og hvordan vil det påvirke spillerne?

VM i Qatar 2022 nærmer sig, og holdene er ved at gøre sig klar. Temperaturen ved VM er en af de største bekymringer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.