Hvad er Rodrygo Goes' træningsrutine?

Efter at have været en stjerne i Champions League afslører Rodrygo Goes og hans træner de rutiner, der gør ham til en så eksplosiv spiller på banen. Lær alt om dem her.
Hvad er Rodrygo Goes' træningsrutine?

Sidste ændring: 05 september, 2022

Rodrygo Goes er en ny helt i Real Madrid. I den seneste kamp mod Manchester City vendte den unge brasilianer situationen og lagde op til den mere rutinerede Benzema, der førte til det afgørende mål i Champions League-semifinalen.

Hvad er denne 21-årige, der eksploderer med præcision på banen, lavet af? Jo, han har været hos den samme personlige fitnesstræner, siden han var 13 år gammel, og han har tilstået, at han ikke er på udkig efter mærkbare muskler, men efter hurtighed og reaktionsevne.

I denne artikel vil vi fortælle dig om Rodrygo Goes’ personlige historie og hemmeligheder indenfor træning, der er ved at positionere ham som en ubestridt angriber for Real Madrid og det brasilianske landshold.

Rodrygo Goes’ livshistorie

Den unge Real Madrid-spiller blev født i Osasco, en del af Sao Paulo (Brasilien), i 2001. Hans far har altid været fodboldfan og har givet denne passion videre til sin søn.

Faktisk elskede han det så meget, at hans drøm var at spille for Real Madrid. Goes’ far var fan af Real Madrid helt fra Sydamerika og havde Robinho som reference, som Pelé selv havde valgt som sin forgænger.

I en alder af 9 år skrev Santos kontrakt med Rodrygo Goes. Det er den samme klub, der har haft Pelé. I 2017 gik han fra ungdomsrækkerne til første division, da alle bemærkede, at han havde et særligt touch.

2018-sæsonen med Santos endte med at etablere ham. Goes spillede 58 kampe det år og scorede 12 mål. Han endte dog også med 12 assists, så han fik europæisk fodbolds opmærksomhed.

I 2019 købte Real Madrid hans kontrakt i 2019. Lignende køb er sket før, men han var ikke gammel nok til at overholde de internationale rekrutteringsregler.

Hans to mål mod Manchester City i en så vigtig kamp som denne måndes kamp vidner om, at han er en naturlig målscorer. Også det faktum, at han har været hos den samme personlige træner i næsten 10 år, giver os en indikation af brasilianerens dedikation.

Real Madrid flag

Real Madrid skrev under med brasilianeren, da han nåede den myndige alder, men forhandlingerne om at købe hans kontrakt havde været i gang allerede inden da.

Fart frem for styrke

Rodrygo Goes personlige træner er Marcel Duarte. Han blev hyret af den unge drengs far for at give ham en kontinuerlig langsigtet opfølgning. De har nu været sammen i næsten 10 år.

“Vores fokus er udelukkende på kvaliteten af hans bevægelser og hans færdigheder og egenskaber.”

-Marcel Duarte

Selv om han er tilbageholdende med at indrømme, at de udfører betydelig styrketræning, giver billederne ikke plads til tvivl. Faktisk offentliggjorde angriberen for nylig forskellige billeder, der beviser væksten af hans muskelmasse på sine sociale netværk.

Nutidens fodbold tillader trods alt ikke svage eller stagnerende kroppe. Flere elitespillere er et bevis på, at fitness centeret spiller en vigtig rolle for høje præstationer. Det er tilfældet med Goretzka, Cristiano Ronaldo og Lewandowski.

Muskelmasse kan dog ikke udelade eksplosionen, især fremad. Derfor er Goes agil på banen og bevæger sig med lethed.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Opstart af styrketræning for kvinder: Øvelser og fordele

Balancering af aerobe og anaerobe øvelser

Ud fra det vi ved, kombinerer Rodrygo Goes’ træning styrketræning med løb. Spilleren er f.eks. blevet set jogge rundt i sit hjem, når han er ved at komme sig efter skader.

Sportsmedicinsk forskning fremhæver vigtigheden af balance. Det er således vigtigt, at en forøgelse af den samlede muskelmasse ikke resulterer i, at man bliver tungere, hvis man skal løbe 90 minutter, eller når en spiller skal sprinte efter en bold.

Balance opnås, når den muskel, der bliver forstørret, rent faktisk er i stand til at arbejde med ilt. Denne måling vil indikere, at atleten ikke kun løfter vægte med lethed, men også kan bevæge sig med lethed.

“Styrke er meget vigtig, men balance er nødvendig.”

-Rodrygo Goes

En af nøglerne til at opnå dette er at reducere kropsfedt til et næsten minimalt niveau. Fra filmskuespillere som Henry Cavill til en af verdens bedste fodboldspillere, Cristiano Ronaldo, ser det ud til, at procentdelen af fedt, der er knyttet til musklerne, er blevet en besættelse!

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: De bedste øvelser til at få muskler og styrke

Reducér kropsfedt med motion og kost

Motion alene er ikke nok til at reducere kropsfedt til et minimalt niveau. Rodrygo Goes har en streng kostplan, ligesom mange andre fodboldstjerner. Disse retningslinjer baserer kalorierne på protein og sunde fedtstoffer og lader simple kulhydrater komme i anden række.

Samtidig fremmer visse rutiner eksplosive reaktioner, som undersøgelser af unge elitefodboldspillere viser. Blandt disse er de vigtigste følgende:

Gentagelsen af disse øvelser fører til, at musklerne aktiverer forskellige fibre. Når de dele af muskelvævet, der er beregnet til hurtige bevægelser, kommer i aktion næsten dagligt, frigør de derefter deres fulde potentiale i kampen.

Ved at reducere kropsfedt i elitefodbold søger man at fjerne de lipider, der findes mellem muskelfibrene, især blandt de hurtigere fibre. Dette fremskynder reaktiviteten, og spilleren er derefter i stand til bedre at udnytte ilten til at være hurtig.

En fodboldspiller

En fodboldspiller må aldrig miste hurtighed, selv om han øger muskelmassen. Det skyldes, at hurtighed vil gøre den største forskel, når bolden skal nås på banen.

Rodrygo Goes, en spiller med en fremtid

Rodrygo Goes’ træning og disciplin sikrer os en enestående fodboldspiller i mange år endnu. Hans holdkammerater i Real Madrid siger også, at han aldrig kommer i konflikt, at han altid lytter til instruktioner, og at han bruger de ældre spillere i truppen til at lære, ligesom Modric.

I betragtning af de åbenlyse resultater kan vi stort set gå ud fra, at hans personlige træner også vil forblive den samme. Han har hjulpet den unge spiller med at nå de vigtigste kampe i verden, og de er begge sultne efter at fortsætte.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Chamorro, R. G., & Lorenzo, M. G. (2006). Volumen de oxígeno por kilogramo de masa muscular en futbolistas. Revista Internacional de Medicina y Ciencias de la Actividad Física y del Deporte/International Journal of Medicine and Science of Physical Activity and Sport6(21), 44-61.
  • Di Giminiani, R., & Visca, C. (2018). Adaptaciones de la Fuerza Explosiva y de la Resistencia en Jugadores de Fútbol de Élite Jóvenes Durante dos Temporadas de Fútbol-Ciencias del Ejercicio. Revista de Entrenamiento Deportivo32(3).
  • Acero, R. M. (2000). Velocidad en el fútbol: aproximación conceptual. Revista Digital, Buenos Aires, ano5.
  • Obando, D. A. A., Martinez, A. I. C., Moreno, E. R. A., Patarón, C. P. E., & Caguana, J. G. C. (2021). Los ejercicios isométricos como preparación física en el rendimiento deportivo de jóvenes futbolistas. Polo del Conocimiento: Revista científico-profesional6(6), 1279-1294.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.