Pintus-metoden: Hemmeligheden bag Real Madrids succes

Italieneren Antonio Pintus vendte tilbage til Real Madrid for at anvende sin træningsmetode og skabe nye mestre. Vi vil analysere hans videnskabsbaserede teknikker her.
Pintus-metoden: Hemmeligheden bag Real Madrids succes

Sidste ændring: 26 juli, 2022

“Episk” er en del af fodbold, når der kommer umulige resultater, og endnu mere når de kommer ofte. Real Madrid er i gang med en af disse historiske sæsoner, og det kan være, at Antonio Pintus er den ansvarlige på grund af Pintus-metoden.

Antonio Pintus er i en alder af 59 år den nuværende træner for det spanske hold. Der er en idé om, at der findes en Pintus-metode, som er i stand til at forbedre Real Madrids præstationer, forebygge skader og gøre disse elitespillere dobbelt så modstandsdygtige som andre spillere.

Resultaterne bakker ham op. Men hvad gør den så speciel, og findes Pintus-metoden virkelig? Den italienske træner kan prale af nogle universitetsuddannelser, der gør det muligt for ham at anvende videnskab på sine planer til fysisk udvikling. Vi vil tage et kig på dem i denne artikel.

Pintus-metoden: Jernsergeanten

I Spanien har Antonio Pintus fået tilnavnet jernsergeanten. Det siges, at han er streng over for sine spillere, når det gælder træning. I Italien kaldes han for pisken, et andet øgenavn i samme stil.

Det mærkelige er dog, at flere siger, at træneren aldrig stiller overdrevne krav. På trods af øgenavnene er hans disciplin udregnet på millimeter, så der ikke er overtræning, og skader undgås.

Faktisk antages det, at Real Madrid har vendt sig mod Pintus i anden halvdel af 2021 på grund af en 2020/2021-sæson (plus problemet med lockdown) med for mange skader. Spaniernes tidligere træner, der var af fransk oprindelse, kunne ikke finde nøglen til at reducere skaderne, når de vendte tilbage til banen efter pandemien.

Pintus-metoden er grundlagt af en jernsergent, men en, der træner samvittighedsfuldt. Hans hold bliver meget sjældent skadet og har en suveræn udholdenhed. Den gør det muligt for dem at holde sig aktive under hele kampen og holde tempoet oppe under forlænget spilletid.

I sin tidligere periode som ansvarlig for Real Madrids fysiske forberedelse var Pintus manden, der havde opnået de tre Champions Leagues i træk under Zidanes ledelse, som han kendte godt fra at have trænet ham, da franskmanden var spiller i Juventus i 1990’erne.

Luka Modric, der træner ved hjælp af Pintus-metoden

Modric har sagt, at Pintus’ træningssessioner var krævende og krævede fuld opmærksomhed fra spillerne.

Vi tror, at du måske også vil synes om at læse denne artikel: James Rodriguez rettidige reaktion redder en fodboldspillers liv

Videnskabsmanden Pintus

Antonio Pintus arbejder nu for Real Madrid, men han studerer og udgiver også videnskabelig forskning om sportsmedicin. Hvor traditionel coaching, fremskridt inden for sportsvidenskab og teknologi krydser hinanden, finder italieneren måder at innovere på.

Hans besættelse af at reducere skader, ikke overbelaste spillerne og gøre dem mere modstandsdygtige kan findes i de artikler, som han skriver sammen med andre kolleger.

I 2016 afslører den videnskabelige undersøgelse, han offentliggjorde, for eksempel, at han i 2016 analyserede den administrerede arbejdsbelastning og fysiologiske respons hos unge fodboldspillere for at forstå, hvordan man kan afbalancere træningen og minimere risikoen for skader.

Sammen med fem andre fagfolk havde han i 2008 studeret ureguleret spil i fodboldtræning. Denne træningsform er på engelsk kendt som sided-games. Den består i at lade atleterne spille bolden til hinanden på en sjov og afslappet måde uden klare regler.

Sided-games er blevet betragtet som øjeblikke til sjov snarere end til træning. Spilleren deltager, hvis han eller hun ønsker det, og uden forpligtelser. Det fungerer som en rekreation mellem de mere præcise forslag fra de fysiske trænere.

For Pintus-metoden bidrager ureguleret spil til kardiovaskulær træning. I sin forskning bemærker han, at pulsen ændres lige så meget som ved højintensivt arbejde. Derfor foreslår han, at fodboldspillere ikke bør fratage sig selv denne type spil, og at de bør opfordres til at deltage, selv om de synes, at det er bedre at hvile sig.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Hvad er Rafael Nadals træningsrutine?

Resultaterne af Pintus-metoden hos Real Madrid

Forebyg skader og opnå udholdenhed. Det synes at opsummere Pintus-metoden for Real Madrid, med Zidane før og nu med Ancelotti.

På trods af sin alder fortsætter den italienske træner med at forbedre sig, i en sådan grad, at han også er uddannet fysioterapeut i Spanien. Med sin nye viden er han i stand til at styre spillernes arbejdsbyrde bedre for at forhindre overanstrengelse og samtidig genoprette funktionaliteten hos spillere, der er ved at komme sig. Kombinationen af erfaring og teknisk viden gør forskellen.

“Selv i dag er processen med at få skadede atleter tilbage til sporten ofte baseret på subjektiv viden og ikke på den videnskabelige dokumentation, der kommer til os fra den internationale litteratur.”

-Rosario D’Onofrio, medforfatter af videnskabelige artikler sammen med Pintus

Spørgsmålet om udholdenhed er heller ikke uvæsentligt. Real Madrids comebacks i år synes trods alt at være lige som taget ud af en historie skrevet efter Pintus-metoden.

Dette er dog ikke nyt. I den italienske træners tidligere sæson med spanierne scorede holdet flest mål efter 75 minutter i hele Europa. Med andre ord var de de atleter med den største evne til at opretholde aktivitet i de sidste 15 minutter af en kamp.

En skadet fodboldspiller

Skader på højeste niveau er kompliceret for enhver klub. Indsatsen for at minimere dem bliver mere og mere udbredt.

Videnskabsmand, fodboldelsker, jernsergeant: Ingen kan argumentere mod Pintus

Når Real Madrid genansætter Pintus, siger han, at det sker, fordi han er den bedste på planeten inden for sit speciale. Det siger mange af hans medarbejdere også og tvivler ikke på det.

Antonio Pintus er en meget interessant person. Man ved ikke meget om hans privatliv, og hans metode er en velbevaret hemmelighed, som enhver klub gerne vil have.

Han er uomtvistelig. Resultaterne er tydelige for alle, og videnskaben er der til at bevise det, ligesom statistikkerne er der. Hans spillere bliver mindre skadet, vender hurtigere tilbage til banen efter et fysisk problem og løber til slutningen af kampene.

Det kan interessere dig ...

Den kost og træning, der ændrede Vinicius og Real Madrid’s liv
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Den kost og træning, der ændrede Vinicius og Real Madrid’s liv

Vinícius Júnior har forbedret sit potentiale og sin målscoringsrate betydeligt i Real Madrid takket være ændringer i kost og træning.  • Perroni, F., Pintus, A., Frandino, M., Guidetti, L., & Baldari, C. (2018). Relationship among repeated sprint ability, chronological age, and puberty in young soccer players. The Journal of Strength & Conditioning Research32(2), 364-371.
  • Dellal, A., Chamari, K., Pintus, A., Girard, O., Cotte, T., & Keller, D. (2008). Heart rate responses during small-sided games and short intermittent running training in elite soccer players: a comparative study. The Journal of Strength & Conditioning Research22(5), 1449-1457.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.