Agurkevand er et naturligt vanddrivende middel

Agurkevand er et godt naturligt vanddrivende middel. Det er ikke blot lækkert og forfriskende, men det giver dig også mange næringsstoffer. Fortsæt med at læse for at finde ud af mere om dets sundhedsegenskaber.
Agurkevand er et naturligt vanddrivende middel
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Skrevet af Edith Sánchez

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Væskeophobning synes at være udbredt, så det er altid en god idé at inkludere et naturligt vanddrivende middel i din kost. Denne inflammatoriske lidelse finder sted, når kroppen ikke fjerner væske korrekt. Således ophobes de i vævene og producerer hævelse.

Den mest almindelige hævelse forårsaget af væskeophobning sker i fødder og ben, men kan også forekomme i andre dele af kroppen. Det kan midlertidigt tilføje flere kilo til din krop.

Den gode nyhed er, at agurker kan bidrage betydeligt til at afhjælpe dette problem. De er dog ikke nok til helt at lindre væskeophobning. Det er derfor, du skal foretage kost- og livsstilsjusteringer for at opnå langsigtede virkninger. Under alle omstændigheder er det altid en god idé at konsultere din læge.

Væskeophobning og vanddrivende midler

Kvinde tager sig til sine ben

Kroppen hos en voksen indeholder ca. 50 til 60 % væske fordelt inden for og uden for cellerne. Kroppen har flere mekanismer til at regulere denne mængde.

Det er derfor, at der sker en unormal ophobning af væske i vævene, når disse mekanismer svigter. Det kan enten påvirke et bestemt område eller hele kroppen, men oftest svulmer benene og anklerne op. Der kan også være en stigning i mavens volumen og et fald i vandladningen.

Væskeophobning kan være patologisk eller ikke-patologisk.

 • Den første kan skyldes kredsløbsproblemer, nyre- og leversygdomme eller hjertesvigt.
 • Den anden skyldes udvidelse af venerne som følge af miljøvarme.

Egenskaber ved agurkevand

Agurk er et naturligt vanddrivende middel og en høj kilde til vand og kalium. Det er også et afføringsmiddel med udrensende egenskaber. Netop derfor hjælper den med at mindske hævelser forårsaget af væskeophobning.

Denne vidunderlige grøntsag er også rig på mineralsalte. Den indeholder jern, calcium, fosfor og magnesium ud over den høje koncentration af kalium. Desuden har den betydelige mængder C-vitamin, der styrker immunsystemet, hjælper med at slippe af med frie radikaler og forebygger tegn på aldring.

Som om dette ikke var nok, indeholder agurk også et Erepsin, et enzym, der maksimerer effekten af proteiner. Desuden er den kaloriefattig og passer derfor til enhver diæt.

Agurkevand er et naturligt vanddrivende middel

Agurker er en af de bedste allierede mod væskeophobning på grund af deres vanddrivende egenskaber og næringsindhold.

Agurkevand er et vidunderligt naturligt vanddrivende middel og særligt godt for dem, der ikke bryder sig om mineralvand, alt sammen takket være dens milde smag og mineraler. Faktisk er denne drik en perfekt erstatning for kommercielle drikkevarer, da de har nul næringsværdi.

Fremgangsmåde:

 • Du skal blot skære to mellemstore agurker i skiver med skræl og det hele.
 • Læg dem i et glas med en liter vand.
 • Lad det trække i ca. tre timer, og drik det derefter, når du er tørstig. Drik ideelt set ca. to liter om dagen for at lindre væskeophobning.
 • Tilsæt saften fra en mellemstor citron og en skefuld revet ingefær for at give smag og styrke dets egenskaber.
 • Lad det hele trække i tre timer i køleskabet, og si det derefter. Drik det i løbet af dagen.

Andre interessante oplysninger om et naturligt vanddrivende middel

Agurken er et naturligt vanddrivende middel i sig selv, selv om det at drikke denne drik er en af de mest behagelige og nemme måder at indtage den på. Du kan også drage fordel af alle dens egenskaber ved at tilføje den til dine salater. Faktisk vil dressing lavet af yoghurt og hvidløg øge agurkens antioxidant virkning.

Desuden kan du overveje den som en snack, hvis du er den slags person, der snacker hele dagen lang. Bland det med tomat og revet ost, og bag det i et minut, så får du en ret velsmagende snack. Du kan selvfølgelig også altid bare spise skiverne rå.

Under alle omstændigheder er den bedste måde at håndtere væskeophobning på at foretage store ændringer i din kost og livsstil. Kontakt din læge, hvis problemet ikke skyldes det varme vejr, da det kan være et symptom på en mere alvorlig tilstand.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Moon JR, Tobkin SE, Roberts MD, et al. Total body water estimations in healthy men and women using bioimpedance spectroscopy: a deuterium oxide comparison. Nutr Metab (Lond). 2008;5:7. Published 2008 Mar 19. doi:10.1186/1743-7075-5-7
 • Vallo, S., & Bartsch, G. (2014). Edema. In Urology at a Glance (pp. 31–33). Springer Berlin Heidelberg. https://doi.org/10.1007/978-3-642-54859-8_7
 • Babajide, J. M., Olaluwoye, A. A., Taofik Shittu, T. A., & Adebisi, M. A. (2015). Physicochemical Properties and Phytochemical Components of Spiced Cucumber-Pineapple Fruit Drink. Nigerian Food Journal31(1), 40–52. https://doi.org/10.1016/s0189-7241(15)30055-2
 • Mukherjee, P. K., Nema, N. K., Maity, N., & Sarkar, B. K. (2013, January). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2012.10.003

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.