Akne og hudorme: Grøn te kan hjælpe

Æblecidereddike hjælper med at mindske forekomsten af porer, fjerne hudorme og afbalancere hudens pH-værdi.
Akne og hudorme: Grøn te kan hjælpe
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Akne og hudorme, bumser i panden eller på næsen… du behøver ikke være teenager for at lide af disse irritationsmomenter. De er så almindelige i dag, at der er en stabil industri, som skaber nye cremer og behandlinger for disse ufuldkommenheder i huden.

Men vidste du, at noget så billigt og sundt som grøn te, kan blive din bedste ven i kampen mod skønhedsfejl? I denne artikel beskriver vi tre enkle strategier, for brugen af grøn te til at slippe af med din akne og hudorme.

1. Hvidt ler og grøn te maske mod akne og hudorme

Kvinde med mudder maske

Har du allerede hørt om fordelene ved at bruge hvidt ler til din hud? Hvidt ler, også kendt som “Kaolin”, er et ideelt udgangspunkt for naturlige skønhedsbehandlinger. Det er yderst rensende og desinficerende, hvilket gør det perfekt til behandlinger mod akne og hudorme.

 • En hvid ler og grøn te maske har fremragende astringerende egenskaber, bekæmper akne og hudorme, og efterlader huden sund og lysende. Men hvor kan du få fat i hvidt ler? Prøv din lokale naturlæge eller naturlige butikker. Og det er ikke dyrt – faktisk, så er det ganske overkommeligt. Typisk vil du finde det i pulverform. Du vil se, hvor nemt det er at lave en maske.
 • For at forberede denne behandling er det første du skal gøre, at lave en potent te ved hjælp af tre grønne teposer og en halv kop vand. Brug klorfrit vand hvis det er muligt, men fortvivl ikke hvis ikke du har det ved hånden.
 • Nu skal du tilsætte din te det hvide ler pulver. Du ønsker at opnå en puré, der er tyk nok til at anvende på dit ansigt. Bland det godt, og glat masken ud over dit ansigt, med særligt fokus på de områder, hvor du har tendens til at se hudorme og bumser.
 • Efterlad masken på i 15 minutter, derefter rens med koldt vand. Det er en god idé at bruge denne behandling to gange om ugen.

2. Grøn te og æblecidereddike toner

Kvinde der vasker ansigtet

Denne toner er fantastisk til at bruge om natten tre gange om ugen. De to ingredienser danner en kraftfuld kombination mod akne og hudorme, som du ikke har råd til at udelade fra din skønhedsrutine.

Men hvorfor æblecidereddike? Fordi at, æblecidereddike er fantastisk til at bekæmpe betændelse såvel som hudorme, og hjælper med at afbalancere pH-værdien i din hud.

For at lave denne toner, skal du først lave din grønne te. Brug lidt mindre end en halv kop vand, tilsæt tre grønne teposer til at trække. Derefter tilsæt en smule æblecidereddike – en teske – og hæld blandingen i en sprayflaske.

Opbevar det i køleskabet, og om to dage vil det være klar til brug. Ryst det godt og sprøjt toneren i ansigtet. Lad det sidde i mindst en halv time før grundig rensning og anvendelse af natcreme. Det er enkelt!

3. Dampbad ved hjælp af grøn te

Kvinde der tager dampbad

Denne version af et dampbad er ligeså nem som den originale måde. Det er en meget effektiv måde at fjerne hudorme på, og få din akne til at forsvinde fuldstændigt. Følg disse enkle trin.

 • Varm noget vand på komfuret indtil det koger, så tilsæt fem poser grøn te. Når det trækker, placer dit hoved over gryden og dæk dit hoved med et viskestykke, for at fange dampen. Husk at slukke for varmen på komfuret og holde varmen fra dampen på et behageligt niveau.
 • Vær forsigtig med ikke at have dit ansigt for tæt på dampen, da det kan brænde dig.
 • Lad dampen gennemtrænge din hud. Du vil mærke hvor godt det føles, og du vil virkelig bemærke fordelene hvis du gør det to gange om ugen.

For at afrunde, så er det altid en god mulighed at indtage din grønne te på den traditionelle måde (som en eftermiddagste). Det kan også hjælpe med at bekæmpe din akne og hudorme indefra. Er du klar til at starte i dag?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • MedlinePlus (2019). Acné. Available at: https://medlineplus.gov/spanish/acne.html. Accessed 11/03/2020.
 • Saric, S., Notay, M., & Sivamani, R. K. (2017). Green tea and other tea polyphenols: Effects on sebum production and acne vulgaris. Antioxidants6(1), 2. Available at: https://doi.org/10.3390/antiox6010002. Accessed 11/03/2020.
 • Williams, L. B., & Haydel, S. E. (2010). Evaluation of the medicinal use of clay minerals as antibacterial agents. International geology review52(7-8), 745-770. Available at: https://doi.org/10.1080/00206811003679737. Accessed 11/03/2020.
 • Yagnik, D., Serafin, V., & Shah, A. J. (2018). Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Scientific reports8(1), 1-12. Available at: https://www.nature.com/articles/s41598-017-18618-x. Accessed 11/03/2020.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.