Alt, hvad du bør vide om løgshampoo

En løgshampoo er et naturprodukt, der indeholder nyttige næringsstoffer til håret. Nogle mener faktisk, at det kan stimulere vækst, reducere hårtab og genoplive tørt hår. Er du klar til at prøve det?
Alt, hvad du bør vide om løgshampoo

Sidste ændring: 26 august, 2022

Løgshampoo er i øjeblikket et populært hårprodukt på markedet. Faktisk er det på grund af dets indhold et ideelt supplement til at reducere overdreven hårtab, tørhed og spaltet hår blandt andre hårlidelser. Det er fint, men er det effektivt? Hvor er evidensen?

Det kommer sandsynligvis ikke som nogen overraskelse, at løg har mange sundhedsmæssige egenskaber, og selvfølgelig inkluderer dette også hovedbunden.

Den indeholder flavonoider, vitaminer, mineraler og andre fytokemikalier, så det er en god ingrediens at inkludere i din skønhedsrutine. Dagens artikel fortæller dig alt, hvad du bør vide om denne shampoo. Læs videre!

Fordelene ved løgshampoo

Intet er 100% effektivt, når det kommer til sundheden i din hovedbund. Så husk på, at det afhænger af mange faktorer, såsom blandt andet ernæring, sundhedstilstand og forbrug af medicin. Så vær opmærksom på, at løgshampoo ikke vil udføre mirakler.

Faktisk er nuværende beviser for dets virkninger på hår begrænset, og der er behov for mere forskning for at bekræfte dets effektivitet. Alligevel tyder anekdotiske data og små undersøgelser på, at det kan være nyttigt mod alopeci, skæl og tørt hår. Lad os se nærmere på det.

En kvinde, der taber hår

Find ud af: Hvad bør de bedste miljøvenlige shampooer indeholde?

Hårvækst

En undersøgelse rapporteret i Journal of Drug Delivery and Therapeutics fastslog, at løg fremmer sund hårvækst. Især ekstrakterne tilsat i en shampoo med kokos, ricinus og eukalyptus havde følgende fordele:

 • Det stimulerede vækst.
 • Det nærede hårsækkene.
 • Det fugtede også hårstrå og hovedbund.

Hydrering og genoplivning

Næringsstofferne i løg kan hjælpe med at genoprette det sunde udseende af tørt og skadet hår. Som det står i en artikel i Life Science Journal, indeholder det flavonoider såsom kaempferol og quercetin, som har antioxidant og antiinflammatoriske egenskaber.

Disse stoffer minimerer ikke kun de negative virkninger af frie radikaler på håret, men fremmer også blodgennemstrømning og transport af næringsstoffer. Resultatet? Hydreret silkeblødt hår.

Reducering af overdreven hårtab

Udover at stimulere hårvækst synes løgshampoo at være et hjælpestof mod overdreven hårtab. I den forbindelse konkluderede en mindre undersøgelse i The Journal of Dermatology, at løgsaft har potentiale som behandling af alopeci. Vi har dog brug for flere beviser.

Skælbekæmpelse

Løgbaserede midler har været et meget udbredt supplement til bekæmpelse af skæl. Folk tilskriver det dets svampedræbende og antimikrobielle egenskaber, hvilket kan forklare dette.

Også en undersøgelse i tidsskriftet Fitoterapia konkluderer, at løg har lovende virkninger mod svampeassocierede sygdomme. Især mod Malassezia furfur, der er årsagen til skæl.

Vores løgshampoo

Der er en bred vifte af løgshampooer på markedet i øjeblikket. Du kan dog nemt lave en derhjemme ved at følge nedenstående trin.

Ingredienser

 • 1 mellemstort rødløg
 • 350 ml af din yndlingsshampoo

Fremgangsmåde

 • Først og fremmest skal du sørge for at finde en duftende shampoo, der kan skjule løgets lugt.
 • Hak derefter løget i små stykker og kom det i shampooen.
 • Luk og ryst det i et par sekunder og lad det stå et køligt, mørkt sted i 10 til 15 dage.
 • Til sidst filtreres shampooen efter den tid, og man kan begynde at bruge den.

Hvordan man anvender det

 • Påfør en klat shampoo i hele håret og hovedbunden og massér i fem til otte minutter.
 • Gentag anvendelsen to eller tre gange om ugen i cirka 3 måneder.
 • Hold derefter pause i cirka en måned og gentag behandlingen.
En kvinde, der vasker sit hår

Anbefalinger til brug af løgshampoo

Denne shampoo kan irritere følsom hud, så lav en lille test, før du bruger den. Brug det kun, hvis der ikke er uønskede reaktioner. Brug det ikke ellers.

Stop endelig med at bruge den, hvis du har nogen hovedbundslidelser. Kontakt som altid en hudlæge, så de kan fortælle dig mere om, hvilke stoffer der er sikre for dig. Denne fagperson bør kunne vurdere, om det er en god idé, at du bruger denne type shampoo.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Sharquie, K. E., & Al-Obaidi, H. K. (2002). Onion Juice (Allium cepa L.), A New Topical Treatment for Alopecia Areata. The Journal of Dermatology, 29(6), 343–346. https://doi.org/10.1111/j.1346-8138.2002.tb00277.x
 • Patel, N.R., Mohite, S., & Shaha, R.R. (2018). FORMULATION AND EVALUATION OF ONION HAIR NOURISHING SHAMPOO. Journal of Drug Delivery and Therapeutics, 8, 335-337.
 • Shafiq, S., Shakir, M., & Ali, Q. (2017). Medicinal uses of Onion (Allium cepa L.): An Overview. Life Science Journal14(6), 100–107. Retrieved from http://www.lifesciencesite.comOnline

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.