Effektive naturlige midler mod hårtab

Mange personer døjer med, at de taber deres hår. Men kan man bekæmpe hårtab med hjemmemidler? I dag vil vi vise dig tre muligheder, som du vil elske.
Effektive naturlige midler mod hårtab

Sidste ændring: 09 august, 2022

Det er en almindelig bekymring at kunne finde en måde at bekæmpe hårtab på, især jo ældre vi bliver. Overdrevet stress kan også forårsage voldsomt tab af fylde, glans og volume. Men der er naturlige midler mod hårtab.

Nogle gange er hårtab også forårsaget af anvendelsen eller overforbrug af dårlige produkter, som skader hårfibrene. For eksempel er det ikke godt for dit hår at bruge et glattejern hver dag eller shampoo, som indeholder usunde ingredienser.

Der er dog tider på året, hvor folk taber flere hårsække, såsom efteråret. Uanset hvad er det vigtigt at kende til nogle naturlige midler mod hårtab, hvis dette fortsætter.

Naturlige midler mod hårtab

Du har måske tyet til produkter, som lover at gendanne dine lækre lokker, uden succes. Ingen af dem endte med at virke ordentligt. Måske er det derfor på tide at give nogle naturlige midler mod hårtab en chance. De er som sagt naturlige, ikke aggressive for din hovedbund og det er måske netop det, du har brug for.

1. Rosmarin

Rosmarin er et eksempel på naturlige midler mod hårtab

Ifølge nogle artikler om etnobotaniske studier af medicinske planter, er rosmarin en plante, som kan hjælpe med at bekæmpe hårtab, fordi det stimulerer blodomløbet i din hovedbund.

Du kan følge disse trin for at forebygge, at du taber dit hår:

 • Lav en te ved at tilføje nogle rosmarinblade til en kasserolle med vand.
 • Når teen er klar, lader du den stå, indtil vandet er kølet ned.
 • Derefter sigter du rosmarin fra og påfører det på hovedbunden ved at massere det ind.
 • Vask til sidst dit hår. Det er også vigtigt at gøre dette mindst en gang om ugen for at kunne begynde at se resultater.

2. Brændenælde

Brændenælde er et andet eksempel på naturlige midler mod hårtab. Det har anti-inflammatoriske egenskaber, som kan forebygge hårtab.

Nogle gange kan din hovedbund udvikle skæleksem på grund af stress. Dette forårsager irritation, kløe og hårtab. Brændenælde kan være et glimrende valg i disse tilfælde.

Lad os se på, hvordan du kan bruge det:

 • Først laver du en te af brændenælde.
 • Når du har ladet det hvile, sigter du nælden fra og påfører det på din hovedbund.
 • Massér derefter blidt og lad det sidde.
 • Du kan anvende dette middel to gange om ugen.

Note:  Vær meget forsigtig, når du håndterer brændenældeblade. De har små hår, som er irriterende og kan forårsage nældefeber. Når du varmer dem i vand, forsvinder denne egenskab.

Du vil måske også være interesseret i: Anvend brændenælde til at håndtere voldsom menstruation

3. Aloe vera er et af de bedste naturlige midler mod hårtab

Aloe vera er et eksempel på naturlige midler mod hårtab

Aloe vera er et af de sidste naturlige midler mod hårtab. Det fugtgiver din hovedbund, heler dit hår og styrker dine hårfibre. Det er uden tvivl essentielt altid at have en aloe vera plante derhjemme, fordi man kan anvende dem på så mange forskellige måder.

I dette tilfælde anbefaler vi at bruge det som følgende:

 • Skær et blad af fra aloe vera planten.
 • Del det i to og gnub geléen i din hovedbund.
 • Massér det til sidst ind i din hovedbund.
 • Du kan gøre dette én gang om ugen.

Hvis du ikke ønsker at anvende aloe vera på denne måde, kan du fjerne geléen med en ske, komme den i en beholder og røre rundt. Derefter kan du forsigtigt fordele den i din hovedbund.

Tips til at bekæmpe hårtab

Selvom disse naturlige midler mod hårtab kan hjælpe dig, er det vigtigt, at du går til en læge. Hvis du har skæleksem eller alopecia, vil din læge kunne hjælpe med at finde den bedste behandling til dit specifikke problem.

Foruden at bruge din læges behandling, kan du anvende de naturlige midler, vi har vist dig. Det er dog vigtigt at prioritere råd fra din læge. Resultater fra hjemmemidler kan vise sig meget langsomt. Det er derfor, det er så vigtigt at være konsekvent, når man bruger dem.

Døjer du med voldsomt hårtab?

Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig og har givet dig nogle naturlige alternativer, som du kan anvende, sammen med behandlingen fra din læge.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Alejandro, M., Alberto, M., Gama Campillo, L. M., & Mariaca Méndez, R. (2010). El uso de las plantas medicinales en las comunidades Maya-Chontales de Nacajuca, Tabasco, México. Polibotánica, (29), 213-262.
 • Avila-Sosa, R., Navarro-Cruz, A. R., Vera-López, O., Dávila-Márquez, R. M., Melgoza-Palma, N., & Meza-Pluma, R. (2011). Romero (Rosmarinus officinalis L.): una revisión de sus usos no culinarios. Ciencia y mar, 15(43), 23-36.
 • García Bacallao, Lourdes, Rojo Domínguez, Delia Mercedes, García Gómez, Luis Vicente, & Hernández Ángel, Maureen. (2002). Plantas con propiedades antiinflamatorias. Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas, 21(3), 214-216. Recuperado en 24 de abril de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03002002000300012&lng=es&tlng=es.
 • López Pupo, Natacha, Tablada Robinet, María Elena, Jacas García, Caridad, Jacas Portuondo, Ana Lucía, & Solano Pérez, Marhyan. (2018). Terapias tradicional y natural combinadas en pacientes con alopecia areata. MEDISAN, 22(6), 416-423. Recuperado en 24 de abril de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1029-30192018000600005&lng=es&tlng=es.
 • Romeu, C. R., Botta Ferret, E., & Díaz Finalé, Y. (2007). Caracterización fitoquímica del aceite esencial de romero (Rosmarinus officinalis L.) y evaluación in vitro de su actividad acaricida. Fitosanidad, 11(2).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.