Fordele ved ansigtsvask med æblecidereddike

For at undgå at få en allergisk reaktion, er det vigtigt at huske at fortynde æblecidereddike i vand. Sørg for at kun bruge det om natten, fordi udsættelse for sollys kan give pletter.
Fordele ved ansigtsvask med æblecidereddike

Sidste ændring: 08 december, 2018

Udover at bruge det i salatdressing, er æblecidereddike utroligt nyttigt som en skønhedsbehandling. I denne udgave vil vi snakke om nogle fordele ved ansigtsvask med æblecidereddike!

Er du klar til at finde ud af fordelene ved at bruge ansigtsvask med æblecidereddike? Så læs dagens artikel!

Æblecidereddike har utrolige fordele for både din hud og hår – efter dette, vil du aldrig være uden denne naturlige eliksir.

Hvad er fordelene ved ansigtsvask med æblecidereddike?

Aansigtsvask med æblecidereddike er en rigtig god idé for din hud. Nogle af fordelene ved dette naturlige produkt er:

Det fjerner alderspletter

Dette skyldes at æblecidereddike indeholder stærke ingredienser, der er ansvarlige for at fjerne døde hudceller og efterlade din hud frisk og mere ungdommelig. I stedet for at købe dyre skønhedsprodukter, der kun har kortsigtede effekter, så prøv en ansigtsvask med æblecidereddike.

Alphahydroxysyrerne vil blive en af dine bedste venner, når det kommer til at fjerne årene fra dit ansigt.

Bare fortynde en spiseskefuld æblecidereddike i en halv kop vand, og brug et stykke vat til at anvende det til dit nyvaskede ansigt. Lad det stå i 30 minutter. Gentag denne behandling hver dag i seks uger.

Det fjerner acne og bumser

Kvinde med akne i ansigtet

Æblecidereddike hjælper med at reducere olie i ansigtet, og reducerer fremkomsten af acne og bumser. Dets indhold af æblesyre kan også forhindre infektioner, der er forårsaget af acne eller når du irritere en af dine bumser ved at klemme den.

Det oprenser også porer, som får din hud til at trække vejret ordentligt. Det kan afbalancere din pH-værdi, hvis din hud er for fedtet (en anden årsag til akne).

Det er en glimrende tonic til ansigtet.

Fugt et stykke vat med en blanding af en spiseskefuld æblecidereddike og to kopper vand. Anvend dette på dit rene og tørre ansigt hver aften inden du går i seng. Der er ingen grund til at skylle.

Og du skal ikke bekymre dig om lugten, fordi det vil spredes hurtigt (så du ikke lugter som en omvandrende salatbar).

Dette vil lysne din hud og stimulere bedre blodomløb i dit ansigt.

Nogle tips til at bruge æblecidereddike på huden

Først og fremmest skal du være opmærksom på at du ikke kan anvende ren æblecidereddike på din hud –  det skal opløses i vand. Hvis du ikke følger dette vigtige trin, kunne du få en allergisk reaktion eller opleve pletter på huden. I det mindste, skal din ratio være en del eddike til tre dele vand. Så hvis du ønsker at lave en liter af denne tonic, brug 250 ml æblecidereddike og 750 ml vand.

Over tid, kan du gradvist øge mængden af æblecidereddike, som du bruger, men aldrig bruge det rent. Og inden du bruger færdigblandet tonic eller ansigtsvand, så vær sikker på at ryste det godt for det kan have tendens til at skille. Du kan også tilføje andre ingredienser, såsom:

  • Grøn te
  • Æterisk troldhasselolie
  • Aloevera-gel

Før du anvender ansigtsvask med æblecidereddike til følsomme områder, så check for at se, at du ikke har en allergisk reaktion eller svær kløe. Test det på din hage, eller bagsiden af din hånd. Lad det sidde i et par minutter, og hvis der ikke sker noget, du er klar til at anvende det til dit ansigt.

Brug et stykke vat eller vatpuder til nem påsmøring. Nogle kvinder bruger æblecidereddike til at fjerne deres makeup ved dagens slutning, og drager fuld fordel af dette produkt, der er normalt er reserveret til middagsbordet.

Første gang du bruger ansigtsvask med æblecidereddike er det en god idé, at du skylle det godt med varmt vand efter bare fem minutter. Bagefter kan du anvende det i længere tid og uden skylning.

Det er også vigtigt at huske at du bør anvende æblecidereddike-behandlinger om aftenen, fordi hvis din hud kommer i kontakt med sollys, kan det forårsage pletter eller overfølsomhed over for solskin.

Hvis du hælder din blanding i en sprayflaske, kan det være et forfriskende middel, så længe du sørger for at undgå at få det ind i dine øjne. Du kan også tilsætte lidt æblecidereddike til din daglige fugtighedscreme.

Hvorfor ikke udnytte fordelene til resten af din krop?

Æblecidereddike er ikke bare et utroligt naturprodukt til dit ansigt. Du kan bruge det til at mindske forekomsten af bumser og hudorme for eksempel på andre dele af kroppen.

Anden lokal brug af æblecidereddike omfatter:

Beskyt mod solskader

Kvinde der smoerer creme paa kinden

Teknisk set kan det hjælpe med at reducere blærer og fremme heling efter overdreven solskoldning.

Fjern indgroede hår

Hvis du oplever indgroede hår, så dyp et stykke vat i ren æblecidereddike og skrub forsigtigt på det berørte område. Da det bekæmper inflammation og indeholder eddikesyre,  vil der blødgøre håret, så det lettere kan fjernes.

Bekæmp skæl

Massere din hovedbund før brusebad for at fjerne eventuelle døde hudceller, der har ophobet sig. Du kan også tilsætte lidt æblecidereddike til din daglige fugtighedscreme. Glem ikke at skrubbe kraftigt med fingerspidserne (ikke dine negle).

Eliminer vorter

Da æblecidereddike bekæmper inflammation og lindrer ødelagt hud, kan det fremme heling, når du har en vorte og forbedre blodomløbet. Dyp en vatkugle i æblecidereddike og smør det på vorten. Lad det sidde i en time, før du anvender en blid lotion.

Behandling af myggestik

Myg der suger blod

Det er almindeligt at få kløende bid fra myg og andre insekter i løbet af sommeren. Den sure indhold af æblecidereddike neutraliserer effektivt kløen. Dens anti-inflammatoriske egenskaber reducerer også hævelse og fremskynder helingsprocessen.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.