Sådan lysner du rander under øjnene med olie

lær om de de 6 essentielle olier som har evnen til at lysne mørke rande - og på kort tid.
Sådan lysner du rander under øjnene med olie
Karla Henríquez

Skrevet og kontrolleret af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Huden omkring dine øjne kræver særlig opmærksomhed, for det er den mest følsomme del af dit ansigt. Hvis du ikke vidste det, kan du faktisk bruge essentielle olier til at lysne de mørke rander under øjnene. Læs bare videre og find ud af hvordan.

Har du mørke rander under øjnene? Irriterende, og får får dig til at se ældre og trættere ud? Så læs bare videre og lær om de de 6 essentielle olier som har evnen til at lysne mørke rande – og på kort tid.

Måske sover du godt om natten, men har alligevel mørke rander under øjnene. Så er din hud sandsynligvis ekstra følsom. Naturlige midler kan behandle dette problem og fugte din hud, især huden under dine øjne.

Du får rander under øjnene, fordi der er få oliekirtler i dette område, så det har en tendens til at blive tørt. Dette gør det mere følsomt, og når det bliver udsat for sollys, kan der opstå poser under øjnene, og huden bliver mørkere da der produceres mere melanin.

1. Mandelolie til at pleje rander under øjnene

Mandler er ekstremt nærende, men også helbredende. De indeholder oliesyre som er godt for hjertet, som alle nødder. Der findes bitre mandler og søde mandler, og sidstnævnte er hvad vi oftest finder i køkkenet og hudprodukter.

Mandelolie fugter og lysner huden. Den indeholder fedtsyrer, vand, proteiner, fibre, jern, kalium og A, B,C,D, E-vitaminer. På grund af alt dette er den en fremragende olie mod mørke rander under dine øjne.

Læs også: Derfor har din krop godt af at spise fire mandler om dagen

Hvordan skal det bruges?

 • Put to eller tre dråber mandelolie på dine fingerspidser, og gnid det forsigtigt på dine mørke rander.
 • Gentag det hver aften inden du går i seng, og vask derefter ansigtet som sædvanligt.
 • Gør det fast, hvis du vil have hurtigere resultater.
brug mandelolie mod mørke rander

2. Arganolie

Arganolie er genopbyggende, antiseptisk og svampehæmmende, fuld af antioxidanter. Den fugter og blødgør din hud og dit hår, da den indeholder E-vitamin, og omega 3,6 og -9 fedtssyrer. Arganoloie er perfekt til at lysne mørke rander under øjnene.

Hvordan skal det bruges?

 • Præcis som med mandelolien, påfør tre dråber argonolie med dine fingrespidser hver nat inden du går i seng.
 • Husk at vaske dit ansigt så det er fri for makeup og andre rester, inden du tilfører olien.

3. Fennikelolie

Fennikel har afgiftende og vanddrivende egenskaber. Det kan hjælpe din fordøjelse, få dit blod til at flyde lettere, og holde din hud elastisk. Olie fra fennikelfrø indeholder proteiner og A, B, og C-vitaminer.

Hvordan skal det bruges?

Selvom fennikel er sundt, er det ikke godt at bruge for meget. I store mængder kan det være giftigt, så brug det med omtanke.

 • Påfør tre dråber på de mørker rander under dine øjne, og brug fingerspidsen til at fordele med blide bevægelser.
 • Vi anbefaler, at du bruger fennikelolie om aftenen, højst tre gange om ugen.

4. Olivenolie mod mørke rander

Olivenolie indeholder antioxidanter. Når du indtager det, modvirker du kredsløbsproblemer, reducerer forstoppelse, og sænker risikoen for komplikationer ved diebetes. Brugt lokalt virker det meget fugtgivende og genopbyggende. Det indeholder store mænger oliesyrer.

Hvordan skal det bruges?

 • Påfør olivenolie med vat mod øjenområdet i et par minutter.
 • Fjern vattet, og lad olien sidde på natten over.
 • Vask dit ansigt som normalt om morgenen.

5. Hybenolie

Hybenolie er en af de mest benyttede, i skønheds- og hudplejeprodukter. En af grundene er, at den er rig på fedtsyrer, antioxidanter og vitaminer.

Den forsinker ældningsprocessen, bleger leverpletter, fugter din hud, stimulerer kredsløbet og styrker immunforsvaret. På denne måde kan dine mørke rander under øjnene blive lysere af hybenolie.

Hvordan skal det bruges?

 • Rens dit ansigt grundigt, så olien bedre kan absorberes.
 • Hæld to eller tre dråber på fingespidsen, og påfør det forsigtigt på huden under øjnen.

Du kunne også være interesseret i denne artikel: 5 måder at se yngre ud billigt

6. Essentiel lavendelolie

Lavendelolie er fantastisk: Den er anti-inflammatorisk, svampedræbende, antidepressiv, antiseptisk, og bakteriehæmmende. Den virker også naturligt smertelindrende og som detox. Derudover har den evnen til at forbedre dit kredsløb, og reparere din hud.

Hvordan skal det bruges?

 • Bland to dråber lavendelolie med lidt vand, for at lave et naturligt middel mod de mørke rander under dine øjne.
 • Påfør hver aften inden du går i seng, og rens det af om morgenen.
Brug essentielle olier til at fjerne mørke rander

Alle de nævnte essentielle olier er en glimrende måde at lysne de mørke rander under øjnene. Brug dem fast, og få det bedste resultat. Husk at du også skal bruge solcreme hver dag, i ansigtet og på halsen. Huden omkring dine øjne er tyndere end i resten af ansigtet, så pas godt på den.

 

Det kan interessere dig ...
6 naturlige metoder til at reducere poser under øjnene
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 naturlige metoder til at reducere poser under øjnene

Øg dit daglige vandforbrug og sænk dit saltindtag for at reducere poser under øjnene. Læs flere nemme tricks og råd her i artiklen.

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.