Atypisk depression: De mest komplekse lidelser at diagnosticere

Problemet med usædvanlige former for depression er, at den berørte person ikke er opmærksom på, hvad der sker med den enkelte. De føler sig trætte og mere nedslidte, men er ikke i stand til at identificere symptomerne. Få mere at vide i denne artikel.
Atypisk depression: De mest komplekse lidelser at diagnosticere

Sidste ændring: 27 november, 2018

Atypisk depression er en underkategori af den overordnede depression.

Det er meget vanskeligt at diagnosticere, fordi symptomerne kan ligne almindelig træthed, stress eller endda metaboliske lidelser.

Men noget man skal huske på, når vi taler om disse typer af følelsesmæssige problemer, er at folk ikke altid er helt klar over, hvad der sker med dem.

Derudover kan dét der sker, ikke nødvendigvis skyldes almindelig udmattelse eller at man går igennem en svært tid.

Din læge er uden tvivl den første person, der bør gøre opmærksom på dine symptomer. Husk: Disse symptomer kan undertiden skyldes stor vægtforøgelse eller døsighed.

I dagens artikel ønsker vi at snakke mere om dette problem og fremhæve de ting, som du bør være opmærksom på.

Atypisk depression, når kroppen gør ondt, fordi sjælen lider

De fleste professionelle indenfor sundhed har en grundlæggende protokol til at identificere depression: tilbagevendende negative tanker, følelser af hjælpeløshed, søvnløshed og selvmordstanker.

Derfra kan de foretage en mere præcis diagnose for at fastslå typen af ​​depression. Derefter kan de bestemme den farmakologiske og terapeutiske behandling, der skal foretages.

Imidlertid er atypisk depression ikke lige så tydeligt før en person udviser selvmordstanker. Det giver naturligvis anledning til alarm, der både får patienten og familien til at bede om hjælp.

Før dette er patientens livskvalitet imidlertid allerede blevet reduceret markant.

Lad os se på nogle af de grundlæggende karakteristika:

Kvinde med atypisk depression

Fysiske symptomer

Mennesker med atypisk depression tager ofte på uden at vide hvorfor.

Det er ikke nok bare at være mere sulten eller ængstelig end normalt. Patientens stofskifte ændrer sig faktisk. Det gør det naturligvis lettere at opsamle fedt.

Et andet almindeligt symptom er træthed og fysisk smerte, især i arme og ben. De kan føle sig meget tunge, så meget, at det på visse tidspunkter kan være svært at bevæge sig.

Denne udmattelse får dig til at føle en lav eller intet ønske om at tage del i hverdagens opgaver. Til sidst kan du ende med at udelukke dig selv fra dine normale sociale aktiviteter.

Hypersomni

Personer med atypisk depression kan sove i ekstremt lang tid.

De kan sove i op til 10 timer i træk. Dette får dem til at være i en kontinuerlig tilstand af træthed, svaghed og give en virkelighedsopfattelse, som om de var i en drøm, de ikke er i stand til at kontrollere.

Overfølsomhed

Denne stemningsforstyrrelse gør dig gnaven, irritabel og ude af stand til at føle positive følelser.

Du kan se gode nyheder, afslappende tider, latter og festligheder fra siden. Det kan føles irriterende eller endda uforståeligt.

Som om det ikke var nok, begynder de ofte at have katastrofale tanker.

De kan tro, at alt, hvad de starter på, altid vil ende dårligt, så det kan ikke betale sig at handle eller reagere, fordi de ikke har kontrol over noget alligevel.

Mand med depression

Perioder med stor angst

Øget angst er også forbundet med denne type depression.

Mærkeligt nok er en person med atypisk depression meget opmærksom på, at de er forsvarsløse, og de har det dårligt med det. Det får dem til at udvikle en tendens til at afvise sig selv, der fører til endnu mere angst.

Det er almindeligt at gå igennem perioder med ro og træthed, såvel som måneder af stress, nervøsitet og angst.

Det kan naturligvis have en alvorlig indvirkning på deres arbejde og sociale liv.

Hvad udløser atypisk depression?

Atypisk depression påvirker både mænd og kvinder.

Som det altid er tilfældet med denne type sygdom, er der dem, der beder om hjælp og dem, som bedre kan klare det selv eller oplever følelsesmæssig lindring.

På den anden side er der ingen enkelt eller eksklusiv årsag, der definerer atypisk depression. Det er en mangesidet virkelighed.

Lad os gå i dybden med de mulige udløsere.

Mulige årsager

Det har ofte en genetisk årsag.

Hvis dine forældre led af denne sygdom, er du mere tilbøjelig til også at lide, hvis du står over for noget komplekst. Dette kan være et tab, et brud i forholdet, en traumatisk oplevelse osv.

Eksperter forklarer, at det normalt udvikler sig som en kombination af to faktorer: en ulykke eller et traume i livet og den genetiske forudsætning for depression.

Andre gange kan det være resultatet af for meget af for mange ting. Familieproblemer, være ulykkelig med dit liv, daglig stress og vanskeligheden ved at lære at styre dine egne følelser kan udløse denne sindstilstand.

Kvinde der staar udenfor ved solnedgang

Behandling

Der er en flerdimensionel tilgang til behandling af denne sygdom. Det omfatter medicin, psykologisk terapi, social støtte og livsstilsændringer.

Atypisk depression opstår normalt og forsvinder i løbet af to år.

Det er dog en underkategori for en overordnet depression. Det betyder, at den ramte person står overfor en udfordring, der kræver tæt familie og venner, årvågenhed, tålmodighed og sympati.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.