Hjælpsomme tips til at sove, når det er meget varmt

For at kunne sove, når det er meget varmt og blive godt udhvilet, er det afgørende, at vi er tilstrækkeligt hydreret og vi undgår tunge aftenmåltider. Lær mere i denne artikel!
Hjælpsomme tips til at sove, når det er meget varmt

Sidste ændring: 26 juli, 2022

Vi elsker sommerdage, fordi vi kan gå til stranden, poolen eller bare ligge i solen for at få den bedste farve. Men hvordan sover vi i varmen? Det er ikke nemt, så i dag kommer vi ind på nogle tips til at sove i sommervarmen.

Problemet starter om natten, når vi vil sove. Det virker umuligt!

Bare rolig. Der er meget interessante løsninger, der hjælper dig med at sove, når det er meget varmt. Vi vil tale om disse i denne artikel.

Sommer og søvn: En umulig kombination?

Et af de gode tips til at sove når det er varmt er at drikke vand.

Et af de oftest stillede spørgsmål om varmt vejr er: Hvad kan vi gøre for at kunne sove? At sove når temperaturen er høj virker som en umulig mission.

Når temperaturerne er høje, påvirker det vores biologiske rytme og ændrer den normale søvnkonstruktion.

Men det kan lade sig gøre med de her hjælpsomme tips til at sove om sommeren.

Drik meget vand for at sove bedre

Selvfølgelig ved du godt, at du skal drikke 2 liter vand om dagen (og måske forsøger du at gøre dette).

Ikke desto mindre, når det er meget varmt, bør du øge mængden af ​​væske du drikker, da temperaturerne får dig til at svede mere. Derfor bliver du dehydreret hurtigere, selvom du ikke træner.

Hvis du er hydreret og du ikke er tørstig, vil du sandsynligvis sove bedre. Vi anbefaler også, at du efterlader et glas eller en flaske vand ved siden af ​​din seng på dit natbord, hvis du ønsker at drikke det i de tidlige morgen timer.

Læs også: 9 naturlige ingredienser til en god nats søvn

Hold soveværelset køligt

Det er ikke nødvendigt at gøre soveværelset til en fryser, men hold i det mindste temperaturen under 26 grader.

Hvis du ikke har aircondition, er der kreative måder at afkøle et værelse på. For eksempel tænd en luftvifte og læg en beholder med isterninger foran den.

Vi anbefaler også, at du ikke åbner persiennerne eller vinduerne om dagen. Gør kun dette i de tidlige morgen tider.

Spis lette aftenmåltider

Hvis du spiser lette aftensmåltider er det nemmere at sove når det er varmt.

Det er rigtigt, at vi i løbet af sommeren spiser mindre og menuen er lettere. Vi foretrækker salater og grøntsager snarere end supper og kogte fødevarer.

Men vi skal også spise mindre mad, hvis vi gerne vil få en god nats søvn.

Vælg frisk frugt, yoghurt, is, juice og smoothies inden du går i seng. De vil også hjælpe dig med at forblive hydreret, hvis du ikke er en person, der drikker meget vand.

Undgå at spise store mængder mad, der er meget krydrede eller stærke.

Det er ikke en god idé at drikke kaffe eller sodavand med koffein, der stimulerer kroppen.

Endelig skal du være forsigtig med alkoholforbruget!

Motioner ikke om eftermiddagen

Fysisk aktivitet er nødvendig hele året rundt, men i løbet af sommeren skal du tage hensyn til den tid, du træner på. Hvis vi løber, cykler eller dyrker motion, er det bedre at gøre det om morgenen.

Du kan ikke motionere om morgenen? Vent derefter ikke til slutningen af ​​dagen. Det er tilrådeligt at motionere mindst 3 eller 4 timer inden du går i seng.

Der er en tro på, at motion hjælper os med at sove, men i virkeligheden stimulerer det kroppen.

På grund af dette er vi fysisk trætte, men vi kan ikke sove. Hvis du vil går en tur efter aftensmaden, skal du vente et stykke tid før du går i seng.

Tips til at sove om sommeren: Sov i det rigtige tøj

Tips til at sove om sommeren: Sov i det rigtige tøj

At sove nøgen er ikke en god ide, fordi kropstemperaturen går ned i de tidlige timer om morgenen, og den næste dag kan vi vågne op med forkølelse eller muskelsmerter.

I stedet skal du vælge en let pyjamas fremstillet af bomuld, hvis det er muligt.

Vær også opmærksom på dit sengetøj og pudebetræk, fordi de i mange tilfælde genererer varme, eller de får os til at svede endnu mere. Det bedste valg er altid bomuld, ikke satin eller silke.

Nogle vælger at gøre lagnerne våde før de går i seng, men det er ikke en god idé. Husk, at fugt, der tørrer på din krop, har mulighed for at gøre dig syg.

Vi anbefaler at du sover alene eller nær siderne af sengen, hvis du sover med en partner. Du kan også lægge en luftmadras eller noget blødt på gulvet, da gulvet altid er køligere.

Tag lunkne brusebade

Nogle mennesker forsøger at sove i et badekar med isvand. Dette er ikke tilrådeligt af flere grunde. For eksempel kan vi blive syge eller blive udsat for en ulykke.

Men hvad vi kan gøre er at tage et lunkent brusebad lige inden vi går i seng.

Brug lunkent vand i stedet for koldt vand, så kroppen ikke har noget imod temperaturforskellen.

Tips til at sove varme: Sluk lys og apparater.

Sluk alle lys og apparater

Det er generelt et af de hjælpsomme tips til at sove, ikke kun om sommeren. Dette reducerer ikke kun soveværelsets temperatur, men hjælper også os med at slappe af, så vi kan sove bedre. Dette er en god ide hele året rundt.

Elektriske enheder skal også indstilles til standby- eller sovemodus, da de fortsætter med at udstråle varme og bruge energi.

Brug glødelamper til dem, der bruger mindre energi eller el-spare pærer for at spare elektricitet og passe på miljøet.

Påfør våde kompressioner

Kort før du går i seng, kan du bruge en våd vaskeklud til at afkøle følsomme områder. Det kan for eksempel være nakken, ansigtet og underarmen. Det vil med det samme køle dig ned.

Dette skyldes det faktum, at kulden udløser en proces kaldet vasokonstriktion, der er forbundet med temperaturen.

Nogle mere interessante tips til at sove om sommeren er at hvile, når det er meget varmt ved at tage en kort lur om eftermiddagen og drikke en kold infusion af kamille, passionblomst eller lavendel for at reducere angst og stress.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Parga, N. (2010). Dormir Bien. Consejo Editorial de Educación Pública Del Royal College of Psychiatrists. https://doi.org/10.1517/13543784.7.5.803
  • Galve, J. J. G. (2009). Consejos y ayudas para dormir bien. Medicina Naturista.
  • Pascual, M., Estivill, E., & Albares, J. (2007). Trastornos del sueño en la infancia. Anales de Pediatria Continuada. https://doi.org/10.1016/S1696-2818(07)74152-5
  • Padilla, M. de la L., Rojo, A. P. R., Contreras, J. H., & Muñoz, B. A. M. (2010). Salud mental y bienestar psicológico en los estudiantes universitarios de primer ingreso de la Región Altos Norte de Jalisco. Revistade Educación y Desarrollo.
  • Labrador, D. (2011). La importancia de dormir bien para aprender. Discapnet.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.