"Baby Botox": Hvad det er, fordele og risici

En ny æstetisk teknik, der forebygger tidlige rynker, er kendt som "Baby Botox". Behandlingen er ideel til unge mennesker.
"Baby Botox": Hvad det er, fordele og risici
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 25 januar, 2023

“Baby Botox” er en passende kosmetisk procedure for dem, der ønsker at udjævne mimiske linjer uden at ty til Botox ®. Selv om begge anvender botulinumtoksin, er den nye teknik efterspurgt af dem, der ønsker en let og tidlig introduktion til behandlingen.

Kandidater til disse injektioner er normalt unge mennesker med begyndende rynker, der vælger fyldstoffet for at skjule mærkbare folder. Metoden foreslår et nyt perspektiv på, hvad botox normalt er, og har at gøre med doseringen af stoffet – alt sammen i jagten på naturlige resultater, der hjælper på ansigtets udseende.

“Baby Botox”: En teknik til at forhindre de første rynker

Kvinde behandles med Baby Botox

Infiltrering af små doser botulinumtoksin i huden kaldes Baby Botox. I modsætning til normal anvendelse af botox fokuserer mikroinjektionerne ikke på at få musklen til at slappe af, men snarere på at svække den for at blødgøre udseendet.

Som American Academy of Ophthalmology påpeger, vises de første tegn på ældning omkring øjnene, panden, kinderne og læberne. Idéen med at minimere disse med botulinumtoksin er at aflede trætheden i ansigtet eller udseendet af aldring. Doserne kan også anvendes på andre modtagelige områder, f.eks:

  • Halsen.
  • Halsudskæring.
  • Panden.
  • Kæbeområdet.

Folk fra 22 år og op i 30’erne er dem, der mest efterspørger denne skønhedsbehandling, der har til formål at forhindre superfine udtrykslinjer i at blive til tydelige rynker. Den kan forstås som en korrigerende og forebyggende teknik med diskrete resultater.

Fordele ved “Baby Botox”

Det internationale selskab for æstetisk plastikkirurgi rapporterede i en undersøgelse, at botulinumtoksinbehandlinger er stigende sammenlignet med infiltrationsteknikkerne for andre fyldstoffer. Baby Botox bidrager til disse tal takket være sine fordele.

I hud behandlet med Baby Botox konstateres der et stop for udviklingen af udtrykslinjer uden at “fryse” ansigtet. Selv om rynkerne ikke er ekstremt udtalte, anvender lægen stoffet efter den enkelte patients behov.

Metoden anvender også en lavere dosis end konventionelle injektioner, fordi den unge muskulatur er mindre aktiv. Blandt fordelene er, at den ikke ændrer ansigtsbevægelserne, at den er sikker og billigere.

Hos både mænd og kvinder fjerner Botox i korte doser små rynker og forhindrer, at der opstår nye.

Hvordan anvendes “Baby Botox”?

Kvinde får foretaget en skønhedsbehandling

Botulinumtoksininjektioner forårsager generelt ikke smerte. Videnskaben ligger i ekspertisen hos den person, der anvender det. Infiltrationen varer mindre end en halv time og kræver ikke intens hvile.

I babyversionen anvendes minidoser i en enkelt behandling. 2 dage efter fyldningen med Botox begynder man at kunne mærke forandringen, mens den endelige effekt er tydelig efter 15 dage.

Resultatet varer i 4 måneder, lidt mindre end ved den konventionelle behandling, men det skyldes, at denne nye behandlingsform bruger mindre af stoffet. Desuden er en mindre dosis at foretrække, når den anvendes på ung hud og muskler.

Er der nogen risiko ved anvendelse af forebyggende botulinumtoksin?

Som nævnt i en artikel i Actas Dermo-Sifiliográficas er det for at opnå naturlige resultater med botulinumtoksin vigtigt at have et indgående kendskab til ansigtsmusklernes anatomi og funktionalitet.

Selv om forebyggende botulinumtoksin er en diskret æstetisk behandling, skal den person, der udfører behandlingen, være dygtig til at infiltrere og håndtere stoffet. Visse bivirkninger er relateret til en dårlig teknik, der anvendes, blandt andet kan nævnes følgende:

  • Et skævt smil.
  • Ujævne øjenbryn.
  • Hængende øjenlåg.
  • Tåreflåd eller tørre øjne.
  • Smerter eller hævelse i injektionsområdet.

Hvis stoffet derimod spreder sig i kroppen, og patienten oplever vedvarende svaghed, synsproblemer eller problemer med at synke og tale, er det vigtigt at konsultere en læge.

I den forbindelse påpeger tidsskriftet Cirugía Plástica Ibero-Latinoamericana, at der ikke bør opstå komplikationer, hvis injektionerne udføres omhyggeligt, og hvis patienten er velvalgt. De påpeger, at urealistiske forventninger til resultaterne kan udløse frustration og kompleksitet hos både patienten og lægen.

Hvem bør ikke vælge Botox i nogen af dets modaliteter?

Næsten alle personer er kandidater til Botox-injektioner, med undtagelse af dem, der er diagnosticeret med sygdomme, der kontraindicerer brugen af stoffet. Det er dog ikke en procedure, der er egnet til gravide eller ammende kvinder.

Den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) ved ikke, hvor sikre dermal fillers i blødt væv er, hvis de anvendes under graviditet, amning og hos patienter under 22 år.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.