De bedste ingredienser til pleje af huden på halsen

For at pleje huden på halsen er det nødvendigt at bruge kosmetik med stærke ingredienser, der kan pleje og beskytte tynd hud. Vi fortæller dig her, hvilke forbindelser der er de bedste.
De bedste ingredienser til pleje af huden på halsen

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det er ikke helt korrekt at tro, at de samme produkter i din skønhedsrutine for ansigtet kan bruges til at pleje huden på halsen. Dette område har brug for særlige formler, der renser, fugter og beskytter på grund af dets eksponering og følsomhed på grund af dets tyndhed.

Huden er elastisk og modstandsdygtig takket være dens keratiniserede celler, som defineret i den medicinske ordbog fra Clínica Universidad de Navarra. I det specifikke tilfælde af halsen kan den hurtigere end andre områder på kroppen vise misfarvning, rødme og rynker.

Derfor er det nødvendigt at være opmærksom på dette sarte område med intensive behandlinger, der trænger ind i de dybe lag, som en simpel fugtighedscreme ikke kan nå.

Huden på halsen afslører spor om vores alder

Bare på grund af sin tyndhed mister denne hud sin evne til at regenerere hurtigere sammenlignet med huden på resten af kroppen. Det sker, fordi den er omgivet af muskler, der bliver slappe med årene. Desuden forårsager eksponering for sol, vind og forurening skader.

Som følge heraf opstår der ofte furer, rynker, pletter og andre tilstande. Halsen er således en af de første dele, der afslører de fysiske tegn på aldring gennem følgende symptomer:

  • Slap hud.
  • Vandrette rynker.
  • Ophobet fedt.
  • Ujævnheder.

Det spanske akademi for dermatologi og venereologi forklarer, at foryngelse af halsen er et hyppigt kirurgisk indgreb. En måde at undgå kirurgi på er dog at behandle huden med eksklusive præparater.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Hvordan fungerer ansigtsmasker på huden?

Hvorfor kan vi ikke bruge den samme fugtighedscreme til ansigtet til at pleje huden på halsen?

I modsætning til ansigtet har halsen færre hårsække, hvilket gør det svært at beskytte den mod ultraviolette (UV) stråler. Det er derfor, at man nogle gange ser friske ansigter og pergamentagtige halse.

Det første skridt til at pleje din hals er at bede om dermatologisk rådgivning og finde ud af, hvilke kosmetiske produkter der fremmer en god tilstand af din hud. Ansigtets behov vil aldrig være de samme som halsens, og derfor varierer valget af produkter.

For ansigtets vedkommende skal man tage hensyn til fedtet, tør eller blandet hud, mens valget af cremer, lotioner og serummer for halsens vedkommende afhænger af depigmenterende, opstrammende eller fedtreducerende behov.

Et nærbillede viser huden på halsen

Halsen afslører tidens gang og dermatologisk aldring hurtigere end andre hudområder.

Ingredienser til pleje af huden på halsen

Ligesom du udvikler din ansigtsrutine, skal du bruge et par minutter på at forkæle din hals. Start med at rense urenheder med micellarvand. Påfør derefter et serum, en gel, olie eller creme, der indeholder nedenstående ingredienser.

DMAE

Dimethylaminoethanol (DMAE) er en aktiv ingrediens, der stimulerer ansigts- og halsmusklerne. Når det smeltes sammen med andre kosmetiske midler, bekæmper det slaphed.

Det virker som en opstrammer, fugtighedscreme og antioxidant. Det kaldes også AminoEthanol, 2-DiMethyl, N-dimethyl, deanol eller dimethylethanolamin.

Vitamin C

Vitamin C hjælper med at fjerne urenheder og udglatte rynker. Den korrekte dosis bør bestemmes af en læge, afhængigt af din huds tilstand. Generelt har hudplejeprodukter en koncentration på mere end 5 % og mindre end 20 %.

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre er en af de vigtigste ingredienser i kosmetik. Det har flere fordele.

For halsen fugter, hydrerer og genopretter det hudbarrieren. Dette stof hjælper huden i ansigtet og på halsen til ikke at adskille sig i tekstur.

Det fremmer også glathed og udstråling. Uanset hvor moden huden er, lover dette dermatologiske supplement effektivitet.

Aminosyrer

Behandlinger med peptider eller aminosyrer skal godkendes af læger på grund af formlernes kompleksitet. Disse forbindelser stimulerer dannelsen af kollagen og elastin, især når de kombineres med andre elementer som f.eks. hyaluronsyre.

Retinoider

Det spanske agentur for lægemidler og sundhedsprodukter gør opmærksom på, at retinoider er derivater af vitamin A, der er nyttige til behandling af dermatologiske patologier. De anbefaler lægelig overvågning på grund af visse reaktioner, som de kan forårsage, især hos gravide kvinder.

Dette lægemiddel med betegnelserne acitretin, alitretinoin og isotretinoin ordineres topisk for at aktivere kollagen. Det foreslås, at man bruger det hver anden dag, da det i begyndelsen har en tendens til at forårsage irritation eller tørhed.

Antioxidanter

En artikel i den chilenske Journal of Dermatology fremhæver, at oxidativt stress er afgørende for aldringsprocessen, og selv om huden har effektive antioxidanter, kan orale og topiske kosttilskud spille en gavnlig rolle i foryngelsen af dermis.

Cremer med C- og E-vitamin ud over ferulinsyre er fremragende antioxidanter. De findes også i fødevarer som hvede, havre, æbler, dadler, vegetabilske olier, grønne bladgrøntsager, kokos, blommer, grøntsager og citrusfrugter.

Havregryn på tallerken

Havregryn er en anbefalet fødevare til hudpleje, men også når det er til stede i topiske cremer.

Solcreme

Solcreme påføres til sidst efter fugtighedscreme. Det er vigtigt at påføre solcreme på både ansigt og hals, helst hver 4. time, også selvom du er indendørs.

Brug versioner med SPF 30 eller højere. Tjek, at ingredienserne på etiketten omfatter zinkoxid eller titandioxid.

Hvis du udelader dette produkt, kan det have konsekvenser, f.eks. rhomboidalis teint – dvs. rynker og tykke folder omkring halsen, ifølge en undersøgelse offentliggjort af tidsskriftet Farmacia Profesional.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Kan man bruge solcreme som fugtighedscreme?

Andre alternativer til at passe på huden på halsen

Ud over kosmetik er nogle nyttige tips baseret på at spise godt, så vævene regenererer sig selv, prøve naturlige olier som hørfrø- eller avocadoolie og lave øvelser for halsen.

Som det sidste er der nogle moderne behandlinger som botulinumtoksin, mesoterapi, kemisk peeling og transdermoterapi, der forebygger eller fremmer genopretning af rynket eller uren hud uden at ty til mere invasive processer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.