Sådan lærer du Bach blomsterterapi på en enkel måde

En af Bach blomsters kvaliteter er, at de ikke har nogen bivirkninger eller kontraindikationer, så de kan indtages af mennesker i alle aldre.
Sådan lærer du Bach blomsterterapi på en enkel måde

Sidste ændring: 03 juni, 2019

Mange af os har en ven, familie eller bekendt, der har fortalt os om Bach blomsterterapi. Du har sikkert hørt om, hvor godt det har virket til at forbedre et følelsesmæssigt problem.

Disse blomster essenser bliver stadig mere populære takket være deres store effektivitet. Plus, de har ingen skadelige bivirkninger for dit helbred.

I denne artikel opdager du hvordan du lærer det grundlæggende i Bach blomsterterapi for at balancere krop, sind og følelser naturligt.

Hvem var Dr. Bach?

Essentiel olie

Bach blomster er blomster essenser opdaget af Dr. Edward Bach, en sundhedsekspert med mange akademiske titler. Bach var en bakteriolog, læge og patolog.

Han var også en bemærkelsesværdig figur grundet sin store intuition. Plus, han havde et stort ønske om at opdage en naturlig helbredelsesmetode. Målet var, at hver person kunne gøre det i deres eget hjem og med deres familie på en simpel måde.

Med dette mål dedikerede han sit liv til søgen, plante for plante, efter passende midler til behandling af de mest almindelige humørsygdomme.

Mellem 20’erne og 30’erne i det sidste århundrede fandt Bach planter til at hjælpe os med at overvinde sygdomme som:

 • Frygt
 • Mistillid
 • Vrede
 • Generthed
 • Depression
 • Isolation
 • Apati

Anbefalet læsning efter “Sådan lærer du Bach blomsterterapi på en enkel måde”:

Opdag hvad Bachs blomsterremedier kan gøre mod rygsmerte

Hvad er Bach blomsterterapi?

Lilla blomster

Bach blomster er 38 blomster essenser, der er fremstillet ved hjælp af forskellige metoder (farvestoffer, infusioner, slibning) for at udtrække de energiske egenskaber af hver plante.

Ved at tage disse essenser virker deres helbredende dyder på et meget dybt og subtilt niveau på vores følelser. Dybest set er de ligesom en følelsesmæssig førstehjælpskasse!

Deres store fordel er, at de ikke skaber kontraindikationer eller bivirkninger. De kan tages af alle i alle aldre. Dette indbefatter gravide eller ammende kvinder, babyer eller syge mennesker.

Hvornår skal vi tage dem?

Blomster og olie

Selvom alle mennesker har svage punkter, som vi skal forbedre, når det kommer til vores personlighed, kan vi ved nogle lejligheder have en blokering, der er vanskeligere at overvinde end normalt.

I denne henseende kan Bach blomsterterapi være meget nyttige i situationer af stress, i stadier med forandring, i øjeblikke med smerte, under depression mv.

De 38 essenser er opdelt i forskellige grupper. Samlet set kan disse hjælpe os med at forstå lidt mere om behandlingsområderne, som omfatter:

 • Frygt: Dette er også relateret til mareridt, fobier, manglende selvkontrol eller overdreven bekymring.
 • Usikkerhed: Dette inkluderer manglende tillid, modløshed, depression eller ubeslutsomhed.
 • Disinteresse: Dette er relateret til perioder med træthed, mental forvirring, apati eller læringsproblemer.
 • Ensomhed: Følelsen af ​​ensomhed forekommer ikke kun hos mennesker, der er alene. Nogle gange kan du være omgivet af dine kære og stadig føle dig alene.
 • Overdreven indflydelse fra andre: Dette refererer til mennesker, der ikke udtrykker det, de føler. I mange tilfælde ved de ikke, hvordan man sætter grænser eller har problemer med at tilpasse sig ændringer.
 • Modløshed og fortvivlelse: Dette er forbundet med stadier med selvdisciplin, stivhed, skyld, angst eller vrede.
 • Overdreven bekymring for andre: Dette har også at gøre med visse former fr intolerance, følelsesmæssig afpresning, nervøsitet osv.

For at finde de specifikke Bach blomster, vi har brug for, anbefaler vi at konsultere en blomsterhandler eller studere dem en efter én.

Læs også denne artikel efter “Sådan lærer du Bach blomsterterapi på en enkel måde”:

Ny medicin til at lindre bivirkningerne ved kemoterapi?

Hvordan tager vi dem?

Olie flaske - Bach blomsterterapi
 • Bach blomster kan tages individuelt eller kombineret. Du kan blande op til 7 blomster ad gangen.
 • Fire dråber tages under tungen, 4 gange om dagen.
 • Behandlingen skal vare mindst 21 dage. Den ideelle situation ville være at være tålmodig og fortsætte med at tage dem for at observere de dybere forandringer, som du føler. Det kan være nødvendigt at ændre dem, som behandlingen skrider frem.
 • Bach blomster fremstilles med en alkohol base som konserveringsmiddel. De kan dog også bevares med eddike.
 • Du kan få Bach blomster i helseforretninger og på apoteker.

Remedy Rescue

Ud over de 38 blomster opfandt Bach en unik kombination af flere af disse essenser som en “førstehjælp”. Han kaldte dem Remedy Rescue.

Denne blanding har til formål at behandle specifikke kriser og anvendes derfor som en midlertidig eller øjeblikkelig løsning.

Det er det ideelle supplement til at give ro og normalitet i tilfælde af nervøse kriser, ulykker, pludselige sygdomme, mareridt mv.

Det kan interessere dig ...
6 vigtige vitaminer til hårvækst
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 vigtige vitaminer til hårvækst

Dit hår vokser omkring 15 millimeter om måneden, hvilket gør det til en langsom proces. Det er derfor vigtigt at tage de rigtige vitaminer til hårv...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Bach, E. (1991). La curación por las flores (Vol. 148). Edaf.
 • Blome, G. (1995). El nuevo manual de la curación por las flores de Bach. Ediciones Robinbook.
 • Orozco, R. (2003). Las Flores de Bach hoy: una terapia en auge. Natura Medicatrix: Revista médica para el estudio y difusión de las medicinas alternativas21(5), 300-309.
 • Torres, M. C., Quintero, J. A., & Fong, E. (2002). Aplicación de la terapia floral de Bach en niños con manifestaciones de temor y miedo. Medisan6(2), 12-7.
 • Thaler, K., Kaminski, A., Chapman, A., Langley, T., & Gartlehner, G. (2009). Bach Flower Remedies for psychological problems and pain: a systematic review. BMC complementary and alternative medicine9, 16. https://doi.org/10.1186/1472-6882-9-16

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.