Bananer og kanel kan hjælpe dig til at sove

Fødevarer er en vigtig faktor for at kunne opnå en dyb søvn. Tjek disse utrolige fordele ved bananer og kanel ud for at få mere søvn. Og lær, hvordan man laver en lækker og naturlig te med banan og kanel.
Bananer og kanel kan hjælpe dig til at sove
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 25 august, 2022

Lær om de forbløffende fordele ved bananer og kanel for søvn. Og lær at lave en velsmagende og naturlig te med banan og kanel. I denne artikel vil vi snakke om hvordan bananer og kanel kan hjælpe dig til at sove!

Livet går hurtigere med hver dag, der passerer. Uendelige arbejdsdage betyder, at mange personer ender med at tage arbejde med hjem.

Heldigvis har mange indset vigtigheden af at pleje sig selv. De har lært at sætte noget tid af hver dag til deres eget helbred.

Problemet er, at når det bliver tid til at sove, så har vi stadig et højt niveau af stress. Som du sikkert allerede ved, så hjælper stress i hvert fald ikke en til at falde i søvn.

Kvinde med stress foran computeren

Det er derfor, det er vigtigt at huske, at fødevarer ikke blot påvirker vores form, men det påvirker alle kroppens indvendige funktioner.

Dette betyder, at der er produkter, som beroliger os, og andre som giver os energi. På grund af dette anbefaler vi, at man tilføjer førstnævnte til sin kost, især om aftenen.

I dag vil vi snakke om bananer og kanel.

Bananer og kanel har fået en del negativ omtale. Dette er til dels på grund af deres søde smag. Denne appetitvækkende smag får os til at tænke på både frugten og krydderiet som fødevarer, der får os til at tage på i vægt.

Som et resultat af det holder mange af os dem ude af vores kost. Det er dog en stor fejltagelse.

Tro det eller ej, men kanel kan hjælpe os til at komme af med fedt. Samtidig hjælper bananer os til at aktivere vores muskler for at hjælpe dem, når vi træner.

Sådan kan bananer hjælpe os til at sove

Skiveskaarede bananer i en skaal

Du har sikkert set tennisspillere spise bananer imellem kampene. Årsagen er på grund af deres magnesium og kalium. Disse mineraler forebygger kramper og giver kroppen energi.

Magnesium og kalium, der er i bananer, forebygger kramper, når man udfører svære sportsgrene. Dette skyldes, at de lindrer spændinger i musklerne.

Deres nytte er dog langt mere end blot det. De regulerer også blodtrykket og fjerne skadelige stoffer, som ophober sig i kroppen.

Hvis det ikke skulle være nok, så fremmer det også produktionen af serotonin og melatonin. Dette er de grundlæggende stoffer for søvn. De producerer også nydelse og døsighed.

Serotonin og melatonin er fremragende stoffer at have i vores krop. Når de er tilstede, så begynder de at fjerne tilstedeværelsen af kortisol og dermed også angst. Alt dette gør bananer til et godt middel til at få en dyb søvn.

Hvis man leder efter et lækkert og sundt tilskud, så anbefaler vi, at man kombinerer banan med kanel.

Sådan fremmer kanel søvn

Tro det eller ej, men kanel er ideelt til at komme af med sukker, der er til stede i vores mad. Dette gør det til den perfekte følgesvend til bananer.

Det fremmer også fordøjelsen. Det er meget nyttigt for at få søvn. Hvis man har en tung mave eller døjer med halsbrand, er det trods alt næsten umuligt at sove.

Udover det hjælper kanel blodomløbet og regulerer ens blodtrykDette hjælper os til nemmere at slappe af.

Som du kan se, forøger dette krydderi virkningerne fra bananer. Det modvirker også de negative virkninger fra bananer på samme tid. Så du kan spise bananer med kanel uden frygt for at tage på i vægt.

Husk, at læger anbefaler at spise kanel for at bekæmpe diabetes, koronar og vaskulære problemer.

Lad os se på en lækker opskrift med disse to sunde ingredienser.

Te med bananer og kanel til at hjælpe dig med at sove

Groenne bananer i en skaal vand

Dette er en meget nem opskrift.

Ingredienser

 • 1 banan
 • 1/2 til 1 spiseskefuld kanel (alt afhængig af din præference)
 • 1 liter vand

Fremgangsmåde

 • Sæt vandet til at koge i en kasserolle, mens de andre ingredienser forberedes.
 • Lad skrællen sidde på bananen. Skyl den så grundigt som muligt for at fjerne de produkter, som den eventuelt er blevet behandlet med.
 • Skær begge ender af bananen.
 • Kom den i kogende vand med skrællen på. Lad den stå og trække i 15 til 20 minutter.
 • Efter 20 minutter slukkes for varmen, og blandingen sigtes.
 • Tilsæt den valgte mængde af kanel.

Takket være denne simple proces vil denne te med bananer og kanel være nyttig for at få en dyb søvn. Det er bedst, hvis man drikker den en time, før man går i seng.

Kombiner den med en afslappende aktivitet. Med lidt tid vil du kunne mærke dets virkninger. Du vil være i stand til at starte din dag med den energi, du har brug for.

Ønsker du at prøve det? Fortæl os, hvordan det virkede for dig!

Har du problemer med at sove? Bananer og kanel kan hjælpe dig til at sove!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Alonso, J. R. (2004). Tratado de Fitofármacos y nutracéuticos. Buenos Aires: Corpus.
 • Cañigueral, S. (1998). Plantas medicinales y drogas vegetales para infusión y tisana. Milan: OEMF International.
 • Pamplona Roger, J. (1995). Enciclopedia de las plantas medicinales (vol. II). Madrid: Safeliz.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.