Kender du de bedste naturlige antibiotika?

Naturlige antibiotika forårsager ikke bakteriel resistens. De er den bedste måde at forebygge lette infektioner på. Brug dem og styrk dit immunforsvar.
Kender du de bedste naturlige antibiotika?
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 08 december, 2022

Misbrug af konventionelle antibiotika har negative konsekvenser for dit helbred. Det skaber nemlig en resistens i kroppen, ændrer bakteriefloraen i dine tarme og ophæver kroppens naturlige forsvar. I modsætning hertil styrker naturlige antibiotika dit immunsystem og øger dit naturlige forsvar.

I denne artikel kan du lære om de bedste naturlige antibiotika til at tage mod enhver form for virus eller bakterier.

Hvordan virker naturlige antibiotika?

Eksempler på naturlige antibiotika

Naturlige antibiotika er fødevarer eller lægeplanter, der indeholder bestemte næringsstoffer eller aktive ingredienser, som har en positiv virkning på forskellige kropsfunktioner. Typisk forbedrer de cellefornyelsen og styrker immunforsvaret.

I modsætning til konventionelle antibiotika skaber de ikke resistens. I stedet er de i stand til at bremse væksten af patogener og styrke kroppens naturlige mekanismer til at slippe af med dem.

På den måde bliver kroppen stærkere ved at overvinde sygdommen på naturlig vis, og dens forsvar er mere aktivt mod bakterier og patogener.

På den anden side er konventionelle antibiotika også forbundet med visse risici eller bivirkninger. De har en tendens til at skade tarmfloraen, så det er en god idé at bruge naturlige antibiotika som en måde at forebygge eller behandle lette infektioner på.

De bedste naturlige antibiotika

Nedenstående fortæller vi om de 9 bedste naturlige antibiotika.

1. Propolis

Propolis er eksempel på naturlige antibiotika

Propolis er et af de bedste naturlige antibiotika. Den er rig på bioflavonoider, essentielle olier, sporstoffer, vitaminer og aminosyrer.

For at fremstille dette stof udtrækker bierne saften fra træknopper eller bark og bruger den til at dække og beskytte bistadet.

Sådan tager du det

  • Som en forebyggende foranstaltning: 5 dråber på tom mave hver dag.
  • For at lindre symptomer: 5 dråber hver time.

2. Hvidløg

Rå hvidløgsfed

Hvidløg er et meget effektivt naturligt antibiotikum til at slippe af med sygdomsfremkaldende bakterier uden at ændre de gode bakterier. Det skyldes, at det indeholder allicin og mange andre forbindelser.

Du kan enten spise det eller smøre det på huden mod enhver infektion. Hvis du har problemer med at spise eller fordøje det, kan du også tage det i pilleform.

3. Purpursolhat

Purpursolhat

Purpursolhat er en lægeplante, der styrker immunforsvaret og bekæmper virus og infektioner. Du kan tage den i form af infusioner, ekstrakter eller piller.

Personer, der lider af autoimmune sygdomme, bør dog konsultere en speciallæge. Desuden anbefales det ikke, at du tager det i længere perioder, men kun når du har brug for det.

4. Æterisk oreganoolie

Æterisk oreganoolie er eksempel på naturlige antibiotika

Denne kraftfulde æteriske olie bekæmper virus, bakterie- og svampeinfektioner og parasitter. Du kan enten indtage den oralt eller bruge den lokalt. Sørg dog for, at den er af høj kvalitet og egnet til menneskeføde.

Du må ikke tage denne olie under graviditet.

5. Kolloid sølv

Kolloid sølv i pulverform

Kolloid sølv er et naturligt antibiotikum med antivirale, antibakterielle, antiparasitære og desinficerende egenskaber. Tro det eller ej, men det er blevet brugt siden oldtiden.

Denne særlige opløsning udgør ingen sundhedsrisici.

6. Kobber-guld-sølv

Denne tredobbelte kombination af sporstoffer virker som en stimulans for immunsystemet. Samtidig øger den energi og vitalitet.

  • Generelt har det en tendens til at blive taget fra en hætteglas mellem måltiderne i en kort periode.

7. Honning er et af de mest kendte naturlige antibiotika

Honning er et populært eksempel på naturlige antibiotika

Honning er ikke så kraftfuld som propolis. Vi bør dog ikke undervurdere dens næringsværdi og mange positive sundhedsfordele.

Alt i alt er det et af de bedste forebyggende antibiotika, da du kan indtage det moderat hver dag. Desuden hjælper det dig med at undgå raffineret sukker!

8. Citroner

Citronsaft i en lille skål

Citroner er en citrusfrugt med utrolige antibiotiske egenskaber, som findes i hele deres skal. Generelt er den bedste måde at opnå fordelene på at bruge økologiske citroner, rense dem, skrælle dem og opbevare skallen i fryseren.

  • Idéen er at indtage frossen skal lidt efter lidt i juice, smoothies, salater, gryderetter osv.

9. Løg er naturlige antibiotika, der ofte anvendes i madlavning

Rå løg er naturlige antibiotika

Som det sidste er løg en medicinsk fødevare med gode egenskaber til at forebygge og behandle luftvejs- eller parasitsygdomme. Desuden styrker de også kroppens naturlige udskillelse af giftstoffer på grund af deres svovlindhold.

Nu hvor du kender til disse naturlige antibiotika, må du ikke tøve med at bruge dem til at styrke dit immunforsvar og behandle eventuelle lette infektioner!

Det kan interessere dig ...
Videnskabelig undersøgelse finder ud af, hvorfor honning er det bedste naturlige antibiotikum
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Videnskabelig undersøgelse finder ud af, hvorfor honning er det bedste naturlige antibiotikum

Honning er en fødevare, der aldrig ophører med at blive undersøgt. Udforsk, hvorfor honning er det bedste naturlige antibiotikum.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Albado Plaus, Emilia, Gloria Saez Flores, and Sandra Grabiel Ataucusi. “Composición química y actividad antibacteriana del aceite esencial del Origanum vulgare (orégano).” Revista Medica Herediana 12.1 (2001): 16-19.
  • Chalar Vargas, Luis Rodrigo, et al. “Función Antimicrobiana de la Alicina de Ajo en cultivos de Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa y Escherichia coli.” Revista científica ciencia médica 17.1 (2014): 26-28.
  • Galán, J. C., González-Candelas, F., Rolain, J. M., & Cantón, R. (2013). Antibiotics as selectors and accelerators of diversity in the mechanisms of resistance: From the resistome to genetic plasticity in the β-lactamases world. Frontiers in Microbiology. https://doi.org/10.3389/fmicb.2013.00009
  • Peláez, F. (2006). The historical delivery of antibiotics from microbial natural products – Can history repeat? Biochemical Pharmacology.
  • Ratyakshi, & Chauhan, R. P. (2009). Colloidal synthesis of silver nano particles. Asian Journal of Chemistry.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.